שאלה אקטואלית

שאלה אקטואלית

למה שנים האחרונות יש שנאה גדולה בציבור כנגד המשטרה? בכל העולם יש שוטרים מושחתים ואלימים, אבל השנאה שאני שומע היא פשוט 'לא רוצה חוק', ורוצה להשתולל, והאם הדבר הזה די מבאס אותם וגורם לכם לכם להגיד מה אני לעזאזל עושה פה?

ליאור451

New member
זו תופעה עולמית, לא רק בישראל

בשבוע שעבר צוותתי בניידת תנועה עירונית (עם ממל"ז) ועסקנו באכיפת תנועה. בין היתר עבר לידו רכב וכולם צעקו "מנאייקים!!" והיה לי קשה להתאפק ולא להיקרע מצחוק. בשורה התחתונה - שים פס.

enash

New member
בגלל החוקים המטופשים

כמו אכיפת מהירות יתר אני לא נוסע מחוץ לעיר כי נורא מרגיז אותי להיתקע שעה על מהירות 90 או 100 בכביש מהיר ופתוח זה ממש בולשיט ועוד הרבה דוגמאות של סתם אכיפה לא לעניין

UTM

New member
זה קשור להדרדרות במוסר הציבורי

אנשים ישרים לא שונאים את המשטרה. חיילים מסודרים וממושמעים לא שונאים את המשטרה הצבאית. נהגים זהירים לא שונאים את משטרת התנועה. כנ"ל מעלימים+מס הכנסה ועוד ועוד ועוד. מי הכי שונא את המשטרה? מי שעבר עברות רבות, ומפחד מעונש. בייחוד כאילו שלא נתפשו, ופוחדים מהצל של השוטרים...

לא התכוונתי רק לעבריינים

גם אנשים רגילים לא ממש סומכים על המשטרה כי הם אומרים שהיא לא עושה כלום, אלימה ומלאת שחיתות שזה נכון לצערנו אבל תמיד הרוב יהיה בסדר אני מקווה.

turib

New member
למה שונאים? באמת לא יודע. אולי בגלל

שניידת שנמצאת 3 דקות ממקום ארוע של פגע וברח לא מגיעה. אולי בגלל שיומנאי לא מוכן לתת את השם שלו והוא עונה בחוצפה. אולי כי המשטרה לא מוכנה להגיע לעבריינות נוער ב3 בלילה בתרוץ ש"עכשיו לפני פורים, אז זה בסדר" וזה מה שאני זוכר כרגע אבל יש עוד מלא פאשלות ושלא נדבר על אלימות המגרשים וכו'

אענה לך מזווית שונה...

ב"ה החולי, והפגע רע במדינה - וזה יעידו טובים ממני זה בתי המשפט. שם העונשים הם לא עונשים, כל דאלים גבר שיטה משתלמת ובדוקה. העבריינים היום שלא סופרים את בתי-המשפט, ולא פוחדים מכלום עושים מה בראש-שלהם. האזרח הקטן מרגיש חסר הגנה לנוכח גל הפשע המשתולל. ובנוסף, האזרח הקטן רואה את חברי הכנסת, שהם אמורים להיות ה"סולת והשמן" של המדינה. שלכל אחד מהם יש תיקים וכו', והוא מתפוצץ מזעם. הם יושבים ומייצגים אותי?! המנוולים האלו?! אך האזרח הקטן לא יכול לעשות כלום מלבד לקלל ולהתעצבן על רשויות החוק במדינה. שוטר נתפס בעיני הציבור כאיש חוק - ואוטומטית משתייך לרשויות החוק. האזרח גם, נתקל ביום יום מספר פעמים בשוטרים, אם זה בכביש או בכל דבר אחר. אוטומטית הזעם יצא על השוטרים - כי הכי קל לתקוף, לקלל ולגדף את האיש חוק בו אתה נתקל כל הזמן. זו לדעתי התשובה למה השוטרים היום "שנואים יותר".

ghost7

New member
לא חושב ש"בשנים האחרונות" דוקא.

תקרא על שנות הששים-שבעים, שבהן ה"אנטי-ממסד" היה באופנה, באירופה וארה"ב. והמשטרה- הנציג הבולט ביותר... ואצלנו כרגיל מחקים, ב"הפרש פאזה". אז נכון- ראיתי מתנדבים שגרו בשכונות מסוימות, והעדיפו לרדת, בסוף המשמרת, לא בסמוך לבית (לא להראות יורדים מניידת). אבל אותי מצחיק, דוקא במקומות מבוססים, לשמוע את הילדים, לפעמים צועקים "מדינת משטרה" כשמגיעה ניידת. אז את זה- למדו מהסרטים...

turib

New member
אם ראית אתמול את המכות שנתנו...

השוטרים אתמול בכל מיני סיטואציות היית מבין. היום האלימות של שוטרים כלפי אזרחים עולה ועולה. ולא, אני לא מדבר על צורך מבצעי כזה או אחר אלא פשוט בלי הבחנה וללא צורך.

כי היום חוצפת האזרח גוברת

ב"ה היום שאתה מגיע ומבקש רשיונות מנהג, בדרך כלל התגובה שלו תהיה 'תביא את הפרטים שלך'. או אנערף. חוצפת הציבור עולה ועולה, והשוטרים נאבקים בכוח (תרתי משמע) להשלטת הסדר ושמירת החוק והדמוקרטיה.

turib

New member
זה זכותי המלאה לבקש משוטר להזדהות..

וחובתו של השוטר להזדהות ובכך שהם מסרבים להזדהות או עושים בעיות הם החוצפנים

UTM

New member
מה עונים ל 'תביא את הפרטים שלך'

"פרטים? אין בעיה. תקבל את כל הפרטים, ובכתב, על הדו"ח"

ועוד דבר שאני לא מבין

תמיד 99% מהאלימות שוטרים היא באה ע"י היס"מ ומג"ב למה היחידות האלה הרבה יותר אלימות ולא כולם כמובן אני לא מכליל יש ביניהם גם אנשים טובים.

UTM

New member
כי הם רגילים לעבוד עם עבריינים

היס"מ ומג"ב מופעלים בדרך כלל במקרים בהם יש בעיות, או צפויות בעיות: לדוגמה במקרי התפרעות, הפרות סדר, נקודות בעייתיות מבחינה ביטחונית וכו. באופן טבעי, מי שבאופן סדיר מפעיל אלימות כדי לפתור בעיות, יפתח נטיה להפעיל אלימות _כפתרון ראשוני_ גם במקרים בהם אנשים אחרים יפעלו אחרת. היתה פעם תוכנית "של מי השורה הזו" ובה היה קטע "מקצוע חדש-מקצוע ישן" בו המשתתפים היו צריכים לשחק בעל מקצוע X שהמקצוע הקודם שלו היה Y. לדוגמה מנתח שהיה קודם אינסטלטור... זוכרים?

שירןן21

New member
לא מדויייק

שוטרי היס"מ אומנם מוכשרים להשליט סדר במקרים של הפרה.. אין פה קשר וזה שהם אלימים או לא.. אם בכלל אתה מתסכל על סטטיסטיקה תיקי המח"ש הרבים ביותר שנפתחים מידי שנה הם בסיור ובבילוש.. לגבי מג"ב המח"ש על תקיפות אזרחים הם מעטים מאוד רוב המחשים שלהם בכלל לא קשורים לציבור. השם האלים שיצא ליס"מ זה בגלל שאין מה לעשות הם מושכים אש , במשחקי כדורגל מתמקדים בהם , בהפגנות כשהם באים מתמקדים בהם מצלמים כל תגובה שלהם , האזרח למד מין תאוריה טפשית כזו שיס"מ הם יחידת של מכות ולא פעם שאלו אותי אם באמת ליס"מ יש אישור מיוחד מהבית משפט לתת מכות - מה השטויות האלו? - יס"מ הם שוטרים מקצועים וכן גם אדיבים.. הם פחות מתערבבים עם האזרח המשוטט כמו הסיור , אלא יותר עובדים מול אוכלוסיות קשות. כשצריך הם תקיפים , רובם משתמשים באלימות רק מתי שצריך ובכלל מעדיפים שלא להשתמש . תמיד יש את היוצא מן הכלל.. יש לי המון חברים ביס"מ כולם אנשים טובים רגועים לא אלימים ובטוח שלא בחיים הפרטים שלהם.

ghost7

New member
זאת, כנראה, הבעיה.

הסיור והתנועה עובדים כמחצית מהזמן (לא בדקתי, אז לא יודע באחוזים מדויקים כמה מעל, או מתחת ל50% )מול אזרחים שומרי חוק. אז ההתנהלות- בהתאם. הבילוש- עובדים מול עברינים. וההתנהלות- בהתאם. ורק אנשי משטרה, או עברינים ותיקים, יודעים שהם שוטרים. והעברינים- יודעים שאסור להם להתעמת אתם. הבעיה- כשאזרח תמים מתעמת אתם, בגלל טעות. הוא אינו יודע שהם שוטרים. מג"ב ויס"מ- אין בעיה של זיהוי. אבל עדיין הפעילות שלהם, מול אזרחים שומרי חוק- כמעט מינימלית. ומה מגיע לתקשורת? כשאזרח "רגיל" מתעמת אתם, בטעות, או כשעליהם להפסיק התפרעות אלימה. בנוסף לכך- במג"ב חלק לא מבוטל- אנשי חובה. צעירים, שעדיין אין להם הנסיון של אנשי הקבע.

ימער

New member
מתי ראית יסמ"ניק

מטפל באירוע כשהוא נושא תג שמי ?? היו מאות מקרי אלימות שלא הבשילו לכדי כבת אישום בתקופת הגירוש, רק מהסיבה הזו. לא ידעו נגד מי להגיש .... קצת משנה את הסטטיסטיקות.

שירןן21

New member
איזה שטויות

שלושה ימים אני בהפגנות בבני ברק ויס"מ דן איילון יפתח חורב וגם היס"מ שלנו של מחוז מרכז כולם עם תגי שם .. ואם מישהו רוצה להתלונן הוא יכול לבקש את הפרטים של השוטר ואם השוטר לא נותן אז זאת לא בעיה רושמים את היום ואת השעה ואת מקום האירוע ונותנים תיאור מדוייק של השוטר.. תאמין לי שיהיה אפשר להגיעה לאותו שוטר.. אם רוצים הכל אפשרי .

ימער

New member
האמנם ??

מה היתה ההקלטה של צור, שהורה לאנשים שלו ללכת ללא תגי שם ??? לצערו הוא הוסרט ופורסם ... לא שזה עיכב את הקידם שלו. בקיצור, אני אישית ראיתי, בעשרות מקרים, שוטרים פועלים ללא תגי שם בפיזור הפגנות. העניין פורסם בתקשורת. או שאת פשוט לא מכאן שירן ....?

למעלה