שאלה! אפשר לפתח לדיון

• פותח הנושא NTL
  • פורסם בתאריך

NTL

New member
שאלה! אפשר לפתח לדיון

מה דעתכם על טיולים? ומה דעתכם על ביכורים בחוות שכנות? היום בערב יצאנו לטיול ממועדון רכיבה רעננה והגענו לג'וקי קלאב. אפשר לומר שהסנוביזם חגג. כולם חום מהילדה שהלכנו לבקר התעלמו מאיתנו בהפגנתיות. חשוב לציין שהשארנו את הסוסים קשורים בתוך המנז' (לאחר אישור מאחת המדריכות) מחוץ לשטח החווה הפנימי... (מי שהיה יבין). אותי אישית מסקרן מידי פעם ללכת לחוות לבדוק אותם ולראות במה הם התקדמו מהפעם האחרונה שהייתי שם. מה איתכם? 1) איך הייתם מגיבים אם לחווה שלכם היו מגיעים כמה סוסים (שנראים מעולה) לביקור? 2) האם אי פעם עשיתם את זה בעצמכם? ומה דעתכם הכללית על זה? 3) התחרות ביגור בוטלה\נדחתה? 4) זו שאלה שמופנת בעיקר לרוכבי קפיצות ודרסז', מה דעתכם על טיולים מעל שלוש שעות, האם הסוס שלכם מסוגל לזה מנטלית? הכוונה היא: רכיבה מהנה מושכות משוחררות וסוס רגוע שלא קופץ מכל פיפס.

popi199

New member
אממ

אני חושבת שאם באים לבקר בחווה אחרת בהפתעה צריך להודיע לחווה, אולי לא מתאים להם להכניס סוסים זרים? אולי זה מפריע לרוכבים שרוכבים באותו זמן במגרש (ואם זה תלמידי בי"ס זה אפילו יותר מפריע). אפילו אם לא נכנסים זה מן הנימוס להודיע... אצלינו אם נכנסים עם סוס בשעות הב"יס (מהצהריים עד הערב) צריך להודיע וגם אז זה לא תמיד מתאים. אני לא רכבתי לחווה אחרת כי אני לא עושה בדר"כ טיולים של יותר משעה-שעתיים וחוות אחרות נמצאות במרחק יותר רציני מזה, פעם אחת מישהי עם חווה קטנה הזמינה אותי אז אליה יש מצב שאני יום אחד אגיע. לגבי טיולים בכלליות אותי זה לא כ"כ מעניין, לפעמים נורא בא לי אז אני יוצאת לאיזה שעה שעתיים וחוזרת, רק פעם אחת יצא לי לרכב 5 שעות כשאני וחברה החלטנו ללכת לאיזה מקום ולא ידענו שזה ייקח כ"כ הרבה זמן אבל לא רצינו לוותר... כל סוס שמסוגל לעשות טיול פיזית בעיני יכול גם מנטלית, הסוס שלי בטוווווח קופץ מכל פיפסון אז מה? הוא סוס ומותר לו...זה לא אומר שהוא לא מסוגל לעשות קפיצות דביליות במשך 3 שעות....ההפך, אם מישהו יכול להבהל ולקפוץ במשך 3 שעות זה הוא.

NTL

New member
אז אולי

זו הסיבה שאת לא אוהבת לעשות טיולים ארוכים.. זה פשוט לא כיף עם סוס לא רגוע ועל זה בדיוק דיברתי מבחינת מסוגלות לטיולים. הוא פשוט צריך להשתפשף בזה יותר... את רוכבת במקום עם אפשרות לטיולים ארוכים?

popi199

New member
לפניו

היה לי את הסוס הכי אדיש בעולם, חללית תנחת עליו ולא יזיז לו. פעם אני והוא הלכנו למקדונלדס וחיכינו בתור במק דרייב בין מלא מכוניות והוא בסבבה שלו לעמוד ולחכות חצי שעה. אבל איתו אפילו יותר השתעממתי...אגב הוא עדיין נמצא בחווה שלנו אז אם אני רוצה טיול על סוס רגוע שכלום לא מפריע לו אני חופשי יכולה לקחת אותו אבל עדיין זה לא קורה, כמעט ולא קורה שיוצאים לטיול ואני לוקחת אותו. לגבי הסוס שלי הוא באמת צריך להשתפשף בזה יותר אבל אין לי כל כך זמן ומבחינתי סוס שנבהל בטיולים זה לא כזה נורא כל עוד הוא קשוב לרוכב שלו. ואני גרה במקום עם הכי הרבה מרחבים בארץ נראה לי, מקום לא חסר.

jgut

New member
עונה למרות שאני מהווסטרן

בכללי בטיולים אני בדרך כלל נהנית למרות שיש לי בעיה שאני מאוד מאוד פחדנית ולכן אני צריכה סוס יחסית רגוע. וגם אני אוהבת לבקר בכל מיני חוות (לא בהכרח ברכיבה). אני יכולה לספר לך שלפעמים חבר'ה מהחווה הקודמת שלי באים לבקר אותי בחווה החדשה עם הסוסים שלהם והם מתקבלים בברכה. אים יש תאים פנויים אז שמים שם את הסוסים שלהם ואים לא, אז לוקחים את הסוסים שלהם אל השוקת ומוצאים להם מקום מוצל לנוח בו. גם החבר'ה האנושיים מקבלים אותם יפה בלי קשר אים הם מכירים ממקודם או לא. זה מגיע לרמה שהם באים לבקר אותי ולפעמים בקושי יוצא לי לדבר איתם כי הם מוצאים אנשים חדשים לקשקש איתם. בנוסף כשאנחנו עשינו טיולים של כמה ימים התארחנו בחוות אחרות עם הסוסים שלנו. וגם שהלכנו לעשות שיעורי קאטינג בחוות אחרות (גם איתך) התקבלנו בברכה... בקיצור אני לא מרגישה תחושה של סנוביזם.

NTL

New member
בגלל זה

שאלתי את אנשי האינגליש אני אישית יודעת שאנשי הווסטרן ברובם (תמיד יש יוצאים מהכלל) מאוד פתוחים לקבלת אורחים ואוהבים את הדברים האלה. אם זה טיולים של יותר משעתיים ואם זה לבקר בכל מיני חוות. אולי באמת זה היה לא יפה ששאלתי רק את האינגלישים ולא את כולם... אגב. שבוע שעבר הלכתי עוד פעם לעשות קאטינג, והיה ממש ממש ממש מוצלח. אולי שבוע הבא תבואי גם?

jgut

New member
מתי את הולכת?

כי יש לי בעיה של זמן... לאחרונה יוצא לי לרכב רק מעט גם על הסוסים שלי, עובדים קשה
(אני, לא הסוסים
)

dixie chick

New member
../images/Emo31.gif

אני אישית נגד מה שמשתמע מההודעה שלך וזה שאת הולכת לטייל בחוות כדי להעביר עליהן ביקורת או להשוות בינהן לבין החווה שלך, קשרי ידידות בין חוות זה דבר מעולה ויחסית שכיח, בדרך כלל אין בעיה בתאום מראש להביא סוסים או לעצור למנוחה, בעיקר כשיש קשרים אישיים בחווה, זה מאוד מקובל. אבל לא כשאת באה (להשוויץ בסוסים שלך שנראים טוב? לראות במה הם התקדמו? כדי לקבל תשומת לב מאנשי החווה?) לא הבנתי מה הדיון... מה הקשר לזה שהסוסים נראים מעולה? ואם הם מורעבים צמאים ועייפים לא היית נותנת להם להכנס ולשתות בחווה? מה זה לעשות את זה בעצמי? האם אי פעם דפקתי הופעה ככה פתאום וציפיתי לאירוח? לא, ואם אני עוברת ליד חווה בלי תאום מראש אני לוקחת בחשבון שיכול להיות שלא מתאים להם שאני אכנס (אני לא מראש מתכננת אותם כמקום מנוחה למשל, כי יכול להיות שאין להם אפשרות כרגע)

hyundai2006

New member
עם כל הכבוד

עדיין מדובר בסוסים של חוות רעננה .... אז בואו ניכנס לפרופורציות .

fliperit

New member
../images/Emo31.gif

לא מכירה את החווה, או את מי שרוכב בה, או את הסוסים שלהם, אבל ההשמצה לא במקום.

NTL

New member
הכוונה בסוסים שנראים טוב

זה ציוד נורמאלי, סוסים מבריקים לעומת חבורת ערסים שבאים בלי אוכף על סוסים שלדים בשביל לעשות בעיות. עובדה שכשבאנו לבקר חוות ריינינג קיבלנו יחס דיברנו והכרנו. בחווה עכשיו כשביקרנו לא אמרו לנו ללכת או נתנו לנו תחושה של לא רצויים. פשוט לא התיחסו. אנחנו באנו בשביל שאוכל להפתיע את אחת המדריכות שם שבסוף לא הייתה. אצלנו לחווה יש שני סוגים שבאים לבקר: הערסים והנורמאלים. הנורמאלים מחנים את הסוס בכניסה ומוזמנים לבוא לראות מקבלים אותם יפה עם קפה או תה ודיבורים. הערסים לא רצויים בחווה. אבל אף פעם לא יצא מצב שמישהו מגיע לחווה ומתעלמים ממנו. אפילו שאלת אם אפשר לעזור או מה אתם רוצים לא קיבלנו. ומי אמר משהו על ביקורת? יש הבדל גדול בין לבוא ולראות איך חווה גדולה שעברה שיפוצים מאסיבים התפתחה לבין לבוא ולבקר. תנסי לא לראות רק שלילי במה שכותבים פה זה יעזור לך.

jgut

New member
אני פירשתי סוסים שניראים טוב

כסוסים שלא ניראים חולים... כאלה שלא תיראה לך בעיה להכניס לחוה. מה גם שאנשים העלו פה נושא של להודיע מראש שיש בזה משהו... למרות ששוב אצלינו מי שבא מקבלים בשמחה גם ללא הודעה או הזמנה.

dixie chick

New member
גם על זה עניתי....

וסוסים חולים לא בהכרח שמים לב שהם חולים\ הם לא בהכרח נראים רע יכולה לדעת למשל שאם מישהו היה מגיע לחווה מסויימת לפני חודשיים- שלושה כשהחווה עדיין היתה בהסגר ולא יכלה לצאת לתחרויות (ממש לקראת הסוף) הוא לא היה רואה כמעט שום סוס חולה (נשאר אחד בודד בפינה), הוא היה רואה שיעורים, פעילות בי"ס רגילה וכ'... ככה שהחווה יכולה להיות רגילה לחלוטין ועדיין בבידוד\ מכילה סוסים חולים וגם להפך (אתה יכול להגיע על סוסים חולים והם יראו רגילים לגמרה)

אני אישית

לא אוהבת לבקר בחוות אחרות.... הייתה פעם אחת שזה היה טיול מאורגן של שתי חוות ביחד... היא נחמד אבל הייתה הרגשה מוזרה של התעלמות וחוסר התייחסות בין שתי החוות... טיולים? אוהבת... אבל לא קצרים. אם כבר יוצאים לטיול אז זה יהיה טיול ארוך... אני הכי אוהבת בחופשים לצאת לטיולים אם החווה ליומיים לפחות ואז עושים טיולים ארוכים, הפסקות לאוכל, בדיחות ומדורות בלילה... ואגב זה שאני רוכבת ווסטרן זה לא אומר שאנחנו הווסטרנים מקבלים אורחים בברכה, אני לא מבינה את הטענה הזאת.... זה לא שאני לא אוהבת לקבל אורחים פשוט בחלק מהפעמים הם קצת סנובים...

PinkHorse

New member
ההמממ

אני לא חושבת שזה בסדר שרוכבים מחוות אחרות נכנסים לחוות אחרות במהלך הטיולים.. יש מספר סיבות אבל הראשיות הן שקודם כל זה מפריע לריכוז הסוס והרוכב.. וזה יכול להרוס ממש את כל השיעור רק בגלל שמישהו החליט לבקר.. שנית.. מי יודע בכלל אם הסוסים המבקרים לא נושאים מחלות מדבקות שונות? או אולי יש סוסים בחווה המבוקרת שחולים במשהו? הראי כשנכנסים לחווה אחרת לא בודקים מסמכים וטרינרים.. אני אישית אפעם לא נכנסתי לחווה אחרת במהלך הטיול אבל זה נורא מפריע לי כשנכנסים.. לרוב אנשים גם נכנסים עם סייחים שמתרוצצים חופשיים וגורמים לסוס שלי להתרגש מדברים מיותרים.. וגם הם תמיד נכנסים בגישה של להתווכיח במטרה להישאר שם... חוץ מזה שבחווה שלנו יש גם רכיבה טיפולית ולעומת רוכב רגיל שבכל מקרה יכול להסתבך עם התגובה של הסוס שלו לחברים החדשים שבאים מבחוץ, לענף הטיפולי זאת בעיה יותר גדולה... בקיצור אני נגד. 3) התחרות ביגור בוטלה\נדחתה? עוד לא.. 4) זו שאלה שמופנת בעיקר לרוכבי קפיצות ודרסז', מה דעתכם על טיולים מעל שלוש שעות, האם הסוס שלכם מסוגל לזה מנטלית? הכוונה היא: רכיבה מהנה מושכות משוחררות וסוס רגוע שלא קופץ מכל פיפס. חחח יצאתי איתו עד עכשיו לטיול בקיבוץ של חצי שעה והוא היה עם הראש למעלה כל הזמן אבל לא נבהל מכלום... צריך להיות מעניין..

למעלה