שאלה אליכן:

tookmy

New member
שאלה אליכן:

מישהי כאן רקדה או למדה בזמן הריון? למדתי בעבר והפסקתי.מאז ההריון חשבתי שזו יכולה להיות ההתעמלות הכי טובה (אם כי, אצטרך לנסוע רחוק יחסית, כי באיזור שלי אין מורות מעולות כפי שהתרגלתי בעבר) אבל בכל זאת קצת חוששת. למישהי יש ניסיון עם זה? אני לקראת סוף השליש הראשון.

לטוקמי שיהיה בשעה טובה

אוטו טו תהיה אמא - איזה אושר מופלא וקסום! אני לא ממליצה להתחיל לרקוד ריקודי בטן בזמן הריון, אבל עם את כבר לומדת או למדת והגוף שלך בכושר וההריון תקין (וכמובן הרופא מאשר זאת) אז אין שום סיבה שלא תרקדי. מנסיוני עם תלמידות שהיו בהריון הן לא החזיקו מעמד, בחילות, חולשה,כאבי רגליים, סתם פינוקים ואולי גם חששות הן פרשו בשלבים די מוקדמים של ההריון. אני יודעת שכבר היה דיון כזה כאן בפורום אני לא זוכרת באיזה עמוד, אולי תעשי חיפוש עם המילה הריון. אני כן ממליצה לשמוע הרבה מוסיקה ערבית וכך כשהתינוק יוולד אוזניו יהיו מורגלות לצלילים האהובים... בברכה תמרה

yahalomh1

New member
ריקוד בזמן הריון

שלום לך ראשית מזל טוב, ושיהיה לך הריון קל ולידה קלה. שמי יהלום ואני רקדנית בטן מאזור השרון, נכון לעכשיו אני נכנסת לחודש השישי (הריון שלישי)ואני עדיין רוקדת ומופיעה, כפי שתמרה ציינה אם את עסקת בריקוד לפני ההריון אז אין שום מניעה שתמשיכי בתנאי שאת בריאה וההריון תקין ויש אישור מהרופא שלך,אני מכירה באופן אישי בסטודיו שבו אני רוקדת 2 בנות שרקדו עד סוף הריונן. אז הנתונים בידך ולשיקולך בלבד. בהצלחה רבה, יהלום הדר

tookmy

New member
תודה לכן

העניין הוא שבאמת הפסקתי עם ריקודי בטן לפני כשנה וחצי, אבל עד לפני מספר חודשים עסקתי בתנועה/ריקוד אחר. בחודשים האחרונים, מעט התפדלעתי, גם בגלל הקיץ והחגים והן בשל החשש להריון בתחילתו. עכשיו כשחשבתי לחזור למשהו, חשבתי שיהיה נחמד דווקא לריקודי בטן (נראה לי שזה מצויין לחיזוק והכנה של איזור האגן), אולי אני אנסה ואראה איך זה. עשיתי שיעור אחד, כשהייתי בחודש שני, אבל היה לי קצת קשה. נראה לי שבין האר גם כי לא מאד נהניתי מהמורה הספציפית, אבל אני אסה למצוא משהו אחר. כשהתחלתי ללמוד, היתה איתנו מישהי שהתמידה עד חודש שביעי או שמיני, זה היה מאד נחמד.

tlingit

New member
עוד מידע אם תרצי

תוכלי למצא גם במדור הקישורים שלנו, שיש בו קטגוריה המוקדשת לנושא ריקודי בטן והריון (מגיעים דרך הקישור בפס הכחול בראש העמוד) וכן בדיון קודם שהיה פה בפורום בנושא זה.

tookmy

New member
תודה, הדיון שם היה

מאד מעניין. התפלאתי שמישהי אמרה שבחודש שישי המורות שלה אמרו לה לצאת מהקבוצה, דווקא בשבועות הראשונים הקפדתי להגיד למורים לתנועה (למשל בשבוע 6 בערך עשיתי סדנה במיצפה רמון) כי רציתי שידעו, כי לא רואים וצריך להתייחסאחרת וההריון יותר רגיש בשבועות האלה.מה שהפליא אותיהוא שהלכתי לפני כמה שבועות למורה לריקודי בטן לשיעור נסיון ואמרתי לה על ההריון, זה היה התחלה וכו' ובאיזשהו שלב התיישבתי והיא בכל זאת האיצה בי לקום ולעשות ולא היו דברים שהיא הציעה לי לא לעשות והיה לי קשה, בשל השבוע המוקדם ולדעתי גם בשל התנועות החדות. עכשיו אני כבר פחות חוששת להריון אבל כל כך התפדלעתי בחודשיים האחרונים שכל דבר יוציא לי את המיץ בשיעור או שניים הראשונים. ממש מוזר לי שאמרו דווקא בחודש שישי לעזוב. כמו שמישהי בדיון שם אמרה, ככל הידוע לי משמועות ריקודי בטן שנעשים בעדינות ומעגליות אלה תנועות שעוזרות ללידה, תנועות שמיילדות בית ודולות מלמדות את היולדת, ולפחות אצל המורה הראשונה שלי לפני בערך ארבע שנים, היתה מישהי בהריון כמעט עד הסוף. דווקא לכן חשבתי לחזור עכשיו לריקודי בטן, כי זה נורא נשי ובשנה האחרונה עשיתי תחום אחר של תנועה שהיה מבחינות מסויימות פחות עדין בעיני, וכמובן מעורב גברים ונשים ואיכשהו זהנראה לי בהריון יותר נכון דווקא ריקודי בטן. כנראה אבל שתלוי גם במורה ובגישה.

מיה פיי

New member
מנסיון...

גם אני התלבטתי באותה שאלה והעיצה הכי טובה זה להקשיב לגוף שלך ולעשות מה שמרגיש לך נכון. עצתי היא לא להגיש מעומדות לאולימפאדה בזמן ההריון, אלא להמשיך בפעילות בה הגוף מורגל. אני הופעתי עד החודש התשיעי והרגשתי גמישה וחיונית מתמיד. מה שנמנעתי מלעשות זה לקפוץ ולעשות גלים בתוך הבטן(כאלה שלא מערבים תנועת אגן), בחרתי תנועות מתונות יחסית..התינוקת המתוקה שלי נולדה רגועה אני מקשרת זאת לעירסול והנדנוד בבטן. בכלל אני בעד הגישה שאם האמא מאושרת מכך שהיא עושה את מה שהיא אוהבת אז גם התינוק מאושר...שיהיה במזל, מיה.

למעלה