שאלה..או שתיים.

שאלה..או שתיים.

האם ישנם לחשים שיכולים להגיד אותם בפשטות בלי נרות ודברים..אם כן אשמח לדעת אותם. האם קיימים כישופים/לחשים שלא באנגלית? לפי מה שראיתי באתרים כל הכשפים באנגלית.

RainBird

New member
תשובות (בערך). השאלות מראות שאתה לא מבין את מהות הלחש. הלחש בנוי ממילים שתפקידן לשנות את התודעה למצב שבו האנרגיה שנפלטת מהגוף שלך מוצאת את הצורה הראויה. כמו כל דבר במאגיה כמו נרות, צבעים וניחוחות גם זה סמל. סמל שהוא מפתח לתודעה. ומכיוון שזו התודעה שלך שאנחנו מדברים עליה רצוי להרכיב לחשים ודברים מאגיים אחרים מהמודע שלך. ולא משל אחרים. לדוגמא אני (ורבים אחרים) מוצאים את העברית כשפה דלה כדי לכתוב בה לחשים. אנגלית יותר עשירה ויותר מתנגנת בעיני. ולכן אני אבחר את הלחש האנגלי דווקא. אבל אני גם מצד שני אכתוב אותו ולא אעתיק אותו מאתרים. אין רע בלקחת השראה בלחשים של אנשים אחרים אבל בסוף עליך לכתוב את הלחשים לבד. ארדן.

אני אנסה לענות לך../images/Emo9.gif

1. ברור שיש לחשים כאלה, אך רוב הלחשים מצריכים אותך בטקס מסויים ולעיתים גם מזבח. אלו בד"כ כישופים יותר מורכבים או שעוסקים בנושאים חזקים יותר מאשר סתם כישוף למזל טוב. חפש- אני בטוח שתמצא. אל תצפה אבל ליותר מדי, כי אלו כישופים לא מאוד חזקים (במובן של העוצמה). 2. כמעט שלא. כישופים רובם נכתבו בלטינית (זה אחת השטויות הכי גדולות ששמעתי אבל לאחרונה אני משום מה חושב שזה נכון), והם הפכו עם הזמן לאנגלית. בגלל גם שמקור הכישוף הוא בארצות המערב רובו בשפה זרה. כמעט שלא תמצא משהו בעברית, וגם מה שמוצאים מתברר כשווה ערך לסיכום של תלמיד ולא ללחש. בקיצור- זיוף. בהצלחה.

אני לא מסכים לחלוטין.

1. ישנם מכשפים רבים שלא מבצעים טכסים אך נעזרים בלחשים. וכמו שארדן אמר- מטרת הלחש היא לשנות את מצב התודעה וכו.... כך גם הטכסים. מי שלא מרגיש צורך בקיום טכס אך יכולתו לשנות מצב תודעה היא גדולה יכול להטיל לחש בעל עצמה שווה לזה של מכשף המבצע טכס. כמובן שזה אינוידואלי כלפי כל אדם ואדם. 2. המאגיה נפוצה באופן שווה בכל התרבויות והמסורות בכל העולם. היא רק שונה ומגוונת. מקור המאגיה שרובינו עוסקים בה מקורה באירופה ובאמריקה.

למעלה