שאלה. או בעצם סקר...

zooom360

New member
../images/Emo6.gif

כבר קבעת שהם יאמצו\יקנו עוד עוד כלב
מצחיקה... אבל האמת שזה מומלץ מאוד...

פישה

New member
שוב, הלוואי...

מצידי - גם סוס פרה ולול, אבל חבר שלי קצת מתנגד. אולי כשיהיה לנו גם בית גדול, בנוסף לחצר גדולה...

פגית

New member
מסכימה..

אצלנו פולה חייה לבד אבל יש חתולי חצר ואחת ביתית, והיא משחקת איתם..כמובן שחכתי שכמובן חייבים לצאת ולטייל עם הכלב.. כלב בודד גם כשהוא נמצא בדירה סגורה כל היום והוא לבד, אין זה אומר שהוא מנודה מלהקתו, היא פשוט לא בנמצא בחלק מיומו..

drora121

New member
מכיוון שהמדובר בכלבה שתשהה בחצר במשך היום

המלצתי על כלב נוסף, חבר שיעסיק אותה בשעות העבודה הארוכות. אילו היתה הכלבה חיה בדירה ללא חצר בתנאים שבהם הבעלים מבקשים עצה עם שעות עבודה ארוכות במיוחד כפי שציינה הפונה, הייתי ממליצה על דוג-סיטר. כלב נוסף בתוך דירה עלול להפוך את הדירה "למגרש משחקים" ("פוגרום"
) וזה אומר שיהיה אז צורך לסגור שני כלבים בממ"ד או בכלוב טיסה, דבר שלא יביא כל תועלת חברתית/התנהגותית לכלבה נשוא דיון זה, לכן במצב כזה הייתי ממליצה להעזר בשירותי דוג-סיטר. דרורה צחור כי כלבים זו האהבה שלך, אילוף כלבים זה המקצוע שלי

פגית

New member
כמה דברים..

חשוב מאוד מאוד שהגינה תהיה בחלקה מוצלת ואף מוגנת מגשם,שיהיה לכלבה מקום מסתור ופינה משלה,מלונה וכו..שלא כל הגינה תהיה חול ואדמה כי אז היא תהיה מאוד מלוכלכת מהתרוצצות בחול ושכיבה עליו כל היום. הכי הכי חשוב שהחצר באמת תגודר היטב, גידור של החצר עם רשת, חזקה באשר תהיה, אינה מספיקה לדעתי, כי כתבת שהיא תוכל לחפור כאוות נפשה, היא תוכל לחפור מנהרה מתחת לגדר והופ להיות בחוץ וכן זה קורה הרבה.. לא יודעת איזה גידור עשיתם,רק כדאי לוודא שהוא מספיק טוב, גם מבחינת גובה, יש כלבים שנהנים לקפוץ החוצה, למזלנו פולה לא נמנת איתם.. ואחרי כל זאת.. שעות החוץ לי זה נראה סבבה, ככה אנחנו מגדלים את פולה, היא בחוץ רוב היום, נכנסת למספר שעות הביתה וחוזרת לישון בחוץ, השינה בתוך הבית נראת לי מיותרת כיוון שהבית סגור והיא אינה יכולה לצאת מתי שהיא רוצה, והיא לפעמים ערה בלילה כי יש דברים יותר מעניינם מלישון.. עוד דבר, אנחנו לא בבית רוב היום ולכן שוב לסגור אותה בבית נראה לי חסר טעם כשיש מרחב ואוויר בחוץ, כמו כן מקומות מוצלים,מרוצפים, מלונה.. היא ישנה ברוב שעות הבוקר ומתחילה להיות פעלתנית אחרי הצהריים, ולכן יש ימים שהיא תמשח להישאר בחוץ ולא להיכנס הביתה, ברגע שהיא נכנסת הביתה היא תמצא לה את הפינה שלה ופשוט תישן, עד שמשהו יקפיץ אותה בחוץ והיא תצה לטפל במקרה..
תמונה צת ישנה בטיול בחיק הטבע..

פישה

New member
תודה!

נשמע קצת מעודד... יהיה מקום עם צל (גזיבו ומתחתיו מחצלת ועליה הספותצ האהובות עליה - עליהן היא תוכל לשרוץ כל היום) לגבי גשם - אם נראה שהגזיבו לא מתאים,נצרף מלונה גדולה או גגון.. זה פשוט בית מושכר אז הרבה אין לנו מה לעשות מבחינת קונסטרוקציה קבועה... אני מקווה שהיא תתרגל, ובבוקר באמת תישן, ואז תשחק לה עם כל העולם עד שנחזור לעשות טיול גיבוש בערב...

micgev

New member
היי ../images/Emo140.gif

אני כרגע עוברת מבית פרטי כמו שאת מתארת בדיוק לדירה ביים האלה הוא נמצא הרבה בבית כי אנחנו מרגילים אותו להיות בתוך הבית אבל בשנה שאנחנו פה החצר הייתה הממלכה שלו היא מגודרת (למרות שהוא מאתגר אותנו כל פעם מחדש) ויש לו כמה שמש וכמה צל שהוא רוצה. לי יש נקיפות מצפון הפוכות, כי עכשיו אנחנו כביכול "מורידים" לו את איכות החיים... תהיי בטוחה שהוא ימצא מה לעשות בין אם זה לרדוף אחרי ציפורים/חתולים, לרבוץ בשמש, לנבוח, לישון, לרבוץ... הבנת את הרעיון... ואם את מחפשת מלונה... אני מחפשת למכור אחת

פישה

New member
תודה!

את מציגה את זה בצורה מעולה ומרגיעה. סך הכל - אני חושבת שזה מה שיהיה. יש לה כל כך הרבה מה לעשות בחצר הזאת (חשבנו להחביא לה עצמות בכל מיני מקומות, שיהיה לה כיף :) ) אני חוששת בעיקר מההתחלה - שלא תקבל איזה חרדת נטישה אחרי התקופה הצמודה שהייתה לנו... ואשמח לקבל פרטים במסר לגבי המלונה!

../images/Emo13.gif היי פישה

קודם כל - האלי משגעת !!!
לדעתי הולך להיות לה כיף חיים בחוץ ואני חושבת שלהשאיר אותה בחצר מסודרת, מוצלת, עם מקום כיפי לרבוץ, צעצועים ומים זה לחלוטין בסדר גמור. היא תנשום אויר צח, תהנה מציוץ הציפורים, תרבוץ בשמש... מה שאני הייתי עושה זה מתחילה להרגיל אותה בהדרגה לכיף הזה. בהתחלה יוצאת איתה לחצר, משחקת איתה שם, מעייפת אותה, ומשאירה אותה שעתיים שלוש שם. במהלך שבוע מגדילה את השעות שהיא בחוץ וגם כאשר אתם בבית. אין סיבה שתקבל חרדת נטישה אם זה יעשה בהדרגה ועם צ'ופרים וחיזוקים חיובים. לדעתי זה שיפור תנאים משמעותי ממגורים בדירה סגורה. אם בכל זאת תראי שיש צורך בדוגי סיטר, הייתי מביאה מישהו בשעות הצהרים שישחק איתה קצת בחצר (להראות לה את הכיף ששם) וגם להוציא אותה לטיול ארוך, אבל לא בטוח שתצטרכי את זה. כמובן שבמקביל לעשות לה טיול בבוקר לפני היציאה לעבודה ועוד טיול בערב ארוך עם אמא ואבא ותאמיני לי שהיא תהיה מאושרת. (אם זה לא היה בית שכור הייתי בודקת את האופציה של לעשות דלת לכלבים ואז נותנת לה גישה גם הביתה אבל זה ממש לא חובה)

פישה

New member
אחרי התיאור הזה

האלי כבר מתה לעבור! רק אם תוכלי אולי להבהיר לי איך בדיוק להשתמש בצ'ופרים ובחיזוקים החיוביים - כשעוזבים אותה? כשחוזרים...? ותודה, היא באמת משגעת

צ'ופרים וחיזוקים חיובים...

תתחילי עם מתן צ'ופר טעים בגינה כשאתם בבית...לדוגמא - אפשר להקפיא קוטג' קטן (מהמנות האישיות) ולתת לה ללקק את זה (הם מאוד אוהבים את זה בימי הקיץ). את יכולה גם לתת את הארוחות שלה בגינה כך שהיא תעשה אסוציאציה של הגינה עם משהו חיובי. לצאת איתה יחד לגינה עם כדורים, משחקים...להראות לה כמה כיף בגינה. כאשר תתחילו לעזוב אותה - אז גם נותנים צ'ופר בעזיבה. אפשר למלא קונג בחמאת בוטנים או גבינה או קוטג' או נקניק ולתת לה להתעסק עם זה. ולבסוף כשחוזרים - זה די תלוי בכלבה. כלבים שמגלים סימני חרדה מנטישה עדיף לא לצ'פר בחזרה. אבל אם הכלבה סה"כ נשארת בכיף בגינה אני לא רואה מדוע לא לתת לה חיזוקים חיובים כשאר אתם חוזרים: ליטופים, כיווצ'וצ'ים, נשיקות, להגיד לה טובה האלי. וכמובן הצ'ופר הגדול - טיול ארוך בסוף היום. סה"כ אני חושבת שגינה מגודרת זה נהדר לכלבים ואין סיבה שתרגישו חששות עם העניין. נראה לי שאם את רוצה עיצה יותר מקצועית, עדיף לשאול את אבנר הלוחש לכלבים ואני בטוחה שישמח לענות.

micgev

New member
טיפ קטן

לפני שאני יוצאת מהבית אני שמה לו בתוך בקבוק קולה (ריק כמובן) קצת מהאוכל שלו אפשר לשים כל דבר אחר שטעים לו... אני עושה חורים בבקבוק, ונותנת לו... זה כמו צעצוע... ככה הוא יודע, שכשאני הולכת - הוא מקבל צעצוע/ממתק!

AllRed

New member
אם היא הורסת את הבית היא תהרוס סביר להניח

גם את החצר או חפצים בחצר. אניל א הייתי משאיר כלב לבד בחצר מבלי שאין אף אחד בבית. החצר היא בונוס כשיש מי שמשגיח. לא חסרים סיפורי זוועה על שכנים נוראיים,, כלב שברח וכו'. עד שלא תכירו את השכנים שלכם, את הנפשות הפועלות בשכונה אל תשאירו אותה לבד בחצר. רק בבית. בנוסף, האיזור חדש, ואתם לא יודעים אם היא תצליח לברוח מהחצר ובגלל שהיא לא מכירה את האיזור יש סיכוי טוב שאם תברח לא תמצא את דרכה חזרה. קחו זאת בחשבון. אם היא הורסת את הבית כדאי להתחיל לברר מדוע היא עושה זאת? - אם מתוך תיסכול, חרדה, דומיננטיות, שיעמום וכו'. כלב לא הורס "סתם". מעבר להרס, בליעת חפצים ושאר דברים יכולה להזיק מאוד לכלב ואף לפגוע בו באופן רציני, קחו זאת בחשבון גם כן.

פישה

New member
תשובה

היא כלבה צעירה ושובבה. היא בת פחות משנה, ומאז שהיא גורונת קטנה אנחנון דואגים לסגור אותה רק בחדר אחד כשאנחנו יוצאים מהבית - עם צעצוע ועצמות לעיסה. כשהיא הייתה צעירה יותר היא עברה אילוף שפתר לנו כמה בעיות דומיננטיות איתה - ועכשיו היא פשוט תענוג. אין לה בעיה של שעמום, חרדה או כל דבר אחר. היא באמת באמת כלבה מקסימה - אבל אם אני אשאיר בחדר ללא השגחה את התיק האהוב עליי ואצא מהבית - היא כנראה תתעסק איתו. לא נראה לי שזו התנהגות חריגה ללברדורית צעירה... בחצר לא יהיה לה ממש מה להרוס. השכונה נראית לנו נחמדה, וגם השכנים. אין כביש ראשי ליד הבית - התנועה מאוד מצומצמת שם. אני מאמינה שאפילו אם היא תצליח לברוח (מה שאנחנו ממש משתדלים שלא יהיה מצב שיקרה) היא לא תתרחק. סך הכל היא דיי פחדנית כשהיא לבד. התכנון שלנו הוא לצאת בהתחלה לפרקי זמן קצרים - ולהאריך אותם בהדרגה. אפילו להתחיל מללכת לסוף הרחוב וחזרה - כדי לראות את התגובה שלה. ככה נוכל לראות איך היא מתנהגת ואם היא מנה לברוח (ומאיפה). שוב, האפשרות השנייה שלנו היא לסגור אותה בחדר מאוד מאוד קטן למשך יותר מ - 10 שעות ביום. אני עדיין חושבת שהחצר עדיפה - תוך כדי מתן תשומת לב לכל מה שצריך כמובן

AllRed

New member
אני לא אהיה שקט לעולם ביודעי שהכלב שלי בחצר

ללא השגחה חשוף לכל מי שחפץ להכנס לחצר. כל הכבוד שלקחתם אותה לאילוף כשהתעוררו בעיות

למעלה