שאלה. או בעצם סקר...

פישה

New member
שאלה. או בעצם סקר...

אנחנו עוברים לדירה שאנחנו חושבים משפרת את התנאים של האלי שלנו - חצר ענקית שגודרה במיוחד בשבילה - שטח גדול מאוד של אדמה וקצת עשבים שוטים = לא משהו שהיא יכולה להרוס. היא יכולה לחפור כאוות נפשה ולעקור כמה עשבים שהיא רוצה. הרעיון הוא שהיא תהיה בחוץ (משוחחרת בתוך תחומי הגדר כמובן) כשאנחנו לא נהיה בבית, וכשנגיע בערב הביתה היא תהיה איתנו בבית (היא כלבת בית כרגע לחלוטין). למרות התנאים הטובים (לדעתי), המצפון שלי מציק לי, כי היא תהיה דיי הרבה לבד. אנחנו נהיה ימים שלמים בעבודה (כמו כולם..) אחרי תקופה ארוכה למדי ששנינו היינו איתה בבית כל היום. אני אציין שנראה לנו הרבה יותר הגיוני להשאיר אותה בחוץ (בשיקול של מזג אוויר..) בגלל שהבית פצפון, ובתוך הבית היא תצטרך להיות סגורה בחדר עוד יותר פצפון, כי היא דיי נזק... מה שבעצם רציתי לשאול זה כמה זמן הכלבים שלכם נשארים לבד במשך היום, והאם התנאים שאנחנו מתכננים לקטנה שלנו נראים לכם טובים או לא.. תודה ושבת שלום!

zooom360

New member
ווואי היא מדהימה../images/Emo70.gif

מה עם עוד תמונות
אגב לדעתי, באמת הכי חשוב לדאוג שיהיה לה צל ומים בגינה, שהכלי מים לא יהתפך, או שהיא לא תהפוך אותו, כי כמו שאני רואה היא מעורבת עם לברדור, אולי היא אוהבת להתקלח בתוך כלי המים שלה
ומקום נוח לנוח בו. אבל באמת המון כלבים לומדים איך לצאת מגינות, לכן בהתחלה תצטרכו לפקח עליה כשהיא בגינה. האפשרות היא או להכנס עם הגדר מתחת לאדמה אם זה אפשר, או לעשות איזה משהו שיחסום אותה מלחפור מתחת לגדר, וכן לדאוג שהגדר גבוהה.. לנו יש גינה שבחלקה מגודרת, ואחת הכלבות יודעת מצויין איך לצאת לא משנה מה שמתי ליד הגדר, היא פשוט עוברת מתחת והגדר עולה למעלה. דבר אחד שמאוד הייתי מפחדת ממנו אם הייתי משאירה את הכלבות בחוץ זה שחס וחלילה ייכנס נחש לשטח, או שחס וחלילה איזה שכן\סתם אדם יחליט להרעיל אותה. לגבי הנחש הכי טוב זה לפנות את כל הזבל וערמות שנחשים\עקרבים יכולים להסתתר מתחתיו. אבל זה גם לא בטוח, ואז היא לא תוכל להתקשר אליכם, וקרוב לוודאי שהיא תנסה להתעסק עם הנחש. להשאיר בגינה זה יכול להיות מסוכן. גם להביא כלב נוסף זו אופציה נהדרת אם אתם יכולים, אבל שוב אם הם יהיו בגינה יהיו את כל הבעיות שכתבתי עליהן. ואם הם יהיו בבית אז הם ישחקו בכל הבית ויש מצב שהם יהרסו ביחד, אלא אם כן החדר הקטן יספיק ל2 כלבים לשחק בו. לכמה שעות אתם תעדרו מהבית?

פישה

New member
עוד תמונות יגיעו בהמשך... מבטיחה!

כל מה שאמרת אלה גם החששות שלי.. במיוחד לגבי הנחשים. אנחנו נעשה כל ריסוס אפשרי בגינה הזאת, נגד מזיקים, אבל עם נחשים זאת בעיה. יש הרבה חתולים בסביבה, אז אולי זה יעזור... את הגדר שמנו כמה שיותר קרוב לבטון - כדי שהיא לא תוכל לחפור מתחת ולצאת, והגובה שלה הוא מטר וחצי (היא לא מצליחה לקפוץ מעל זה..) אני מתה לעוד כלב - כדי שיהיה להם מעניין ביחד, אבל הם בכל זאת יחיו יחד גם בוך הבית - והוא באמת קטנטן לשתי מפלצות כאלה.. אנחנו לא נהיה בבית בערך 10 שעות, אולי אפילו יותר... דוגסיטר יילקח בחשבון - אפילו רק כדי לראות שהכל בסדר ולבלות איתה קצת זמן אנושי במשך היום..(מישהו מכיר דוגסיטר בבנימינה?) חוץ מזה - דייקת בהבחנה. לברדורית מעורבת שמשוגעת על מים!!

zooom360

New member
../images/Emo13.gif

אני לא חושבת ש10 שעות זה יותר מידי לכלב... לכלב בוגר אני חושבת שזה בסדר גמור אפילו! אם תשאירו אותה בחדר הקטן ותקנו לה המון צעצועים וכל יום תחליפו צעצועים, ובאמת אם אתם בכל זאת רוצים אז לקחת דוגיסיטר, אני חושבת שזה הרבה מעבר למה שכלבים אחרים מקבלים. אפילו אם יש חתול זה לא בטוח שלא יהיו נחשים, אני מאוד חוששת מהעניין הזה אפילו אם אני בבית והכלבות בגינה. לדעתי עדיף להשאיר אותה בבית... אלא אם כן תנקו ממש את כל הסביבה מעשבים וזבל שיכול לשמש מחבוא לנחשים... לכל דבר היתרונות והחסרונות שלו. אני כבר מחכה לתמונות

פישה

New member
בירושלים!

בחורף האחרון. היה מדהים.. והיא כל כך נהנתה לאכול את השלג ולשחק איתו!

drora121

New member
כעקרון, כלב הוא חיית להקה וזקוק לאינטרקציה עם

יצורים חיים אחרים. הבדידות היא אחת מהסיבות הקרדינאליות לבעיות התנהגות אצל כלבים (יש עוד סיבות טובות מאוד לבעיות התנהגות, אבל פה ננסה לבדוק את הסיטואציה שאת מתארת). הבדידות למשך שעות ארוכות גם גורמת לשעמום רב, לחוסר פעילות המפעילה את הכלב, את חשיבתו וגם מחזקת תחושת נידוי מהלהקה (לעתים). אם אתם עובדים שעות ארוכות וממילא יש לכם חצר גדולה ולא גינה מטופחת שדואגים בגינה יותר מדי, תוכלו לאפשר לה פעילות נוספת על ידי הבאת כלב נוסף שיהווה לה חבר ושותף לשעות אלה. נא לא לשכוח, עם זאת, שאתם אמורים להיות המנהיגים ולכן למרות החצר הענקית העומדת לרשותם, לעשות לכם מנהג קבוע לצאת איתם יום יום בשבוע. יצא לי אפילו חרוז
. בטיולים היומיים הללו תצאו או עם כל כלב בנפרד, טיול של אחד/ת על אחד/ת או ששניכם תצאו כל אחד עם כלב אחד ולהחליף ביניכם באופן שבו הכלבים יישמעו לשניכם באותה מידה. הטיול היומי בערב יהווה את "זמן האיכות" שלכם ויעניק להם את תחושת השייכות החזקה שהם כה זקוקים לה. בהצלחה, דרורה צחור כי כלבים זו האהבה שלך, אילוף כלבים זה המקצוע שלי

drora121

New member
את יודעת, אצלנו לא הייתה רעידת אדמה

הבית קיים, הגינה גדולה והלב פתוח!!!

למעלה