שאלה- אולי שניים

גם לבן שלי לא קבעו אוטיזם בהתפתחות הילד

אלא אצל פסיכיאטר פרטי ולכן הבאתי לועדות וגם לבט"ל אר את האיבחון הזה ולא ציינתי שהוא אובחן "רק" כ ADD אצל רופא אחר.

dina199

New member
מי שמחליט לגבי הילד זה ההורה בלבד.

עם כל הכבוד לגננת ואפילו לפסיכולוגית הן לא קובעות לגבי מסגרת חינוכית ובמיוחד לא מאבחנות.
לדעתי את יכול להשתמש באיבחון שנראה לך.
בכל מקרה יש סודיות רפואית (ואם לא חתמת על ויתור ) האיבחון שבידי הגננת לא יכול ללכת לאף מקום.ואיך הוא הגיע לידיים שלה ?

פני לעוה"ד של אלו"ט, האבחון של אסף הרופא אמין

ואיתו את יכולה לגשת לועדת ההשמה. אבחון בישראל תקף לשש שנים, כך שאבחון מ-2010 בהחלט תקף. אני מציעה לך לגשת לועדת ההשמה אחרי שתפגשי עם עורכי הדין של אלו"ט ואולי אפילו תלווי ע"י אחד מהם לועדה זו. בכוחה של ועדה זו לקבוע את עתיד ילדך ורק ועדת ערר של משרד החינוך תוכל לשנות את קביעתה של ועדת ההשמה. לאחר מכן, רק בג"ץ יוכל להוציא אותך ממה שקבעו (ולא יהיה לך מספיק זמן כדי לשנות דבר).
מאחר ונראה לי שאת לא מספיק מצויה בנבכי הבירוקרטיה (כמו שהייתי אני), הייתי מציעה לך לעשות עבודה רצינית לפני הפגישה בועדת ההשמה (כי זה לא מה שנדמה לך: בהם יקשיבו וידונו איתך לעומק בעתידו של בנך- רוב הסיכויים שיגזרו את גורלו של בנך לפי האילוצים התקציביים שיש להם ולא תמיד זה יבוא בכפיפה אחת עם טובתו של ילדך.

לכן, תתייעצי ותלמדי בדיוק מהם זכויותייך לפני הפגישה הזו ואל תקלי בה ראש.

שבוע טוב

bajura

New member
עדכון--נתקלתי בסרוב לרשום את הילד בגן רגיל :-

בבקשה שמישהוא יגיד לי אם זה ככה לכולם או לי פשוט אין מזל.
היום נכנסתי לעיריה . באתי מוכנה לרשום את הילד לגן שבחרתי. ומה קרה ? הפקידה שאלה אותי באיזה מסגרת נמצא הילד עכשיו ? אני אמרתי לה שבגן חינוך מיוחד ושנה הבאה עולה לגן חובה בשילוב. היא מיד טענה שלא יכולה לרשום את הילד עד אחרי וועדה השמה
. כי לדעתה "איך היא בכלל יודעת שהילד מתאים לחינוך רגיל ? חייבים לחקות שהוועדה תחליט. "
כעסתי כול כך. אמרתי לה שלא הוועדה מחליטה. אלה אני מחליטה ויצאתי משמה מאוד כועסת. הלכתי לדבר עם המזכירה של מנהל חינוך המיוחד אבל היא לא היתה. כתבתי לה מכתב מאוד חמור והישארתי אותה על שולחנה. מחר בבוקר אני מתכוות להגיע שוב פעם למשרד ולא אעזוב בלי פיתרון.

ואני שואלת את הפורום ? האים זה מקובל ? האים חייבים לחקות לוועדה השמה ? לנו אין בכלל תאריך לוועדה כי הוזמנה באופן חריג לפני שבוע. פשוט לא ישאר מקום בגים הנורמלים !!! איך אצלכם ?

dina199

New member
טוב שאת 'עושה גלים' .

את בהחלט לא צריכה לחכות לשום דבר . ברגע שהם יודעים שאת לא תשתקי, הם יתייחסו אלייך ביתר רצינות.

naomami

New member
גם לנו קרה

יש משהו בירוקרטי כזה, ואצלנו הצוות כן המליץ על שילוב. אני הייתי בלחץ כי השיבוץ לגנים כבר כמעט הסתיים ואילו הועדה היתה מאוחרת (בתחילת יוני) ותמיד יש ביקוש רב לגן שרציתי. הראתי למנהלת מחלקת גנים את תאריך ועדת השילוב (דילגנו על השמה). היא נתנה למלא "ערעור" על שיבוץ לגן (טופס סטנדרטי של החלפת גן) ורשמה לעצמה "בעדיפות עליונה". בטופס רק פרטתי איזה גן אנחנו רוצים ושבגלל שהועדה מאוחרת לא הספקנו להרשם אליו עדיין. בסוף מאי בד"כ יש שיבוצים סופיים לגנים (לפי ערעורים של הורים), כך שברגע שהתפנה מקום בגן שרצינו שיבצו אותנו למקום שהתפנה.

לכי לעו"הד של אלו"ט או

כל עורך דין אחר. כבר כתבתי לך שאל תצפי להתייחסות של המערכת אל הילד שלך כפי שיש לך עצמך.
את זקוקה להנחיה מול הרשויות שהם (כל אדם בהם הוא אדם וגם טוב ונחמד- אבל כשהופך פה המערכת הוא מדבר איתך מהמקום הזה, כמו רובוט, באופן מסויים) - וילדך עלול להיות מושם במסגרת שאת לא מעוניינת בה, ולא תוכלי לעשות דבר.!!!! (ואם תוכלי- תצטרכי הרבה מאוד כסף בשביל זה) ולכן,
כל זמן שאת מושכת בנבירה בפרטים הקטנים במקום לטפל בהם על ידי אנשים המבינים את המערכת _ את מבזבזת זמן יקר ובסופו של דבר ילדך ילך לאן שהמערכת תכתיב ולא לאן שאת, כאם מאמינה שנכון לו!!!

תקראי ותקראי טוב מה שאני כותבת לך, יש לי

ניסיון עגום מול המערכת. חשבתי שכל מה שיעמוד מול עינהם של היושבים בועדת ההשמה או בועדת הערר, יהיה הילד עצמו- והתבדיתי ובגדול!
ואז לא נשאר לי זמן לשנות לשנות כלום. הזמן פה הוא יקר (לא בכדי ועדות ההשמה מכנסות בסוף מאי ונותנות תשובה ביוני וועדת ערר מתכנסת די סמוך ללימודים בספטמבר ונותנת תשובה, לפעמים, עם תחילת שנת הלימודים- ומה ביכולתך לעשות אז?).
תקשיבי או תזרקי את עצתי- תפעלי מהר- כי לא משנה מה האיבחון ואי ומתי - יש לך זמן מוגבל מאוד לפעול בתוכו- לכן הפסיקי להיות שאננה ולהתחבט בזוטות - פעלי באופן נחרץ!
לטובתו של ילדך.

כן, זה נכון ביורוקרטית

הם לא יכולים לרשום ילד לגן רגיל אם ילד רשום בחינוך מיוחד. רק אחרי ועדת השמה הם יכולים לעשות את זה.
מה שאת יכולה לעשות כרגע זה לבקש מהם שישמרו לבן שלך מקום בגן שאת בחרת עד אחרי ועדת ההשמה.

pratit

New member
איך אצלנו

בס"ד

אצלנו לפני המעבר לשילוב היחידני היתה ועדת ההשמה ואכן רק אחרי החלטתה לגבי השילוב יכלנו לרשום לבה"ס ,לגבי שילוב בגנים אינני יודעת הרבה בכל אופן שיהיה

בהצלחה

למעלה