שאלה- אולי שניים

bajura

New member
שאלה- אולי שניים

שאלתי בקומונה ואני שואלת גם פה.

שלום לכולם:

אסמח מאוד עזרתכם. אני אמא של ילד כימעט בן 5. הוא אובחן באוגוסט 2010 כשייך לספקטרום האוטיזם ASD. האבחון נעשה באסף הרופא. באילו במכון להתפתחות הילד טוענים שהאבחון שגוי ומדובר בADHD.

הילד נמצא מזה שנה שניה בגן למעוכבי התפתחות. שנה הבאה אני החלטתי שלא בלב שלם ועם הרבה חששות להוציא אותו לחינוך רגיל עם סייעת. כלומר מה שניקרה שילוב. הוא אמור לעלות לגן חובה.
יש לי חוות דעת שטוענות שמקומו של הילד בחינוך הרגיל גם של מכון להתפתחותהילד וגם של באסף הרופא ולכן אני לא צופה שבעייות בעיניין. למרות שהגננת עצמה טוענת שלדעתה זה קצת מוקדם מדי, אבל אני יודעת שהיא לא תיהי ראוש וראוש איתי. השבוע חתמתי על הטופס לקראת וועדה השמה.
אני מאמינה שאחרי וועדה השמה נצטרך גם וועדה שילוב.ופה אני מפחדת שיכולים לשלול לנו את הזכאות בסייעת. הרי אני מבינה שילדים מאובחנים ADHD לא מגיע להם סייעת. האבחון שלנו של הPDD הוא מאוגוסט 2010. ואני מפחדת פשוט יגידו לנו שזה לא מספיק אקטואלי.

ולכן אני שואלת. איזה מסמכים אנחנו נדרשים להגיש בוועדת השמה/שילוב ? האים מעבר לדוחות של המטפלים הפרטים שיכולים להעיד הכי טוב על הקשיים ונקודות החוזקה ; האים יש צורך באבחון חדש המעיד על הלקות של הילד ? האים אבחון של 08/2010 הוא לא נחשב ? ובכלל אם מי אפשר לברר את העיניין ? כי ברור לי שאם לא יקבל סיעת אני מעדיפה שישאר אפילו בבית.

תודה רבה :+)

רחל119

New member
מדוע את צריכה ועדת השמה?

האם זה בגלל שהצות מתנגד למעבר לחינוך רגיל?
באשר לסוגיית הסייעת, כל עוד יש לך אבחון של פי.די.די הוא זכאי לסייעת (אוג' 2010 תופס גם היום! אין צורך באבחון חדש). בועדת השילוב תבקשי לקבל שעות סיוע/סייעת בהיקף הנחוץ לדעתך. את סוגיית הקשב והריכוז תשימי, לרגע, בצד.
בהצלחה

bajura

New member
ועדת השמה

הצוות של הגן באמת חושב שהילד צריך להישאר שנה נוספת בחינוך המיוחד. הם בכלל לא מאמינים בשילוב ולא רואים איך שילוב יכול לתרום בכלל לילד מיוחד ומבחינתם הילד צריך לצאת לחינוך רגיל רק כאשר הוא מוכן ב100 % והסייעת בכלל מיותרת כי לפי תפיסה עולמם היא רק תזיק לבן שלי. ככה חושבת הגננת ובכלל גם הפסיכולוגית של הגן. להגיד לעומת זאות שה גננת די מגוייסת ובאמת אכפת לה מה בן שלי, זו פשוט דעתה.

למרות זאות היא סיפרה לי שגם לה ילד מיוחד ADHD והיא תמיד הלכה נגד החלטות המערכת ולכן היא האחרונה שתעשה לי בעיות להוציא אותו לחינוך הגיל. אני הסברתי שאם ככה אז אין צורך בוועדת השמה ואפשר ללכת ישר לועדת שילוב כמו שקראתי באינטרנת. אבך היא טענה שלפי מה שהיא יודעתאלה החוקים וחייבים לעבור וועדת השמה וגם היא תיהי יותר רגוע לגבי חלק ההאחריות בהחלטה אם וועדה השמה תחליט.

אני חרדה לגבי תוקף האבחון כי בידים(פסיכולוגית והגננת) מסמך של התפתחות הילד מעיד על כך שלדעתם לילד אין אוטיזם בניגוד לאבחון באסף הרופא. ובנוסף הפסיכולוגית של הגן טענה כמה פעמים שהאבחון הראשון(אסף הרופא) לא לגמרי משקף את מצב הילד מכיוון שאז הוא היה בן 3.3 וניום הוא תכף בן 5 והתקדם והתפתח הרבה מאז. אני אמרתי לה שלפי מה שאני יודעת אבחון תקף ל 3 שנים והיא טענה שזה תופס את משרד הבריואת אבל לא את משרד החינוך.

היא אמרה דברים אלו בתחילת השנה הנוכחית בלי קשר לוועדות למינים אבל אני מפחדת שהנושא עשוי לעלות שוב ואם הם ילכו עם ההמלצות של התפתחות הילד הבן שלי עשוי למצוא את עצמו שנה הבאה בגן רגיל ללא סיעוה.

בעייה נוספת היא שהמטפלים עצמם(פרטים) גם די זורקים לי הערות שלדעתם התפתחות הילד צודק והילד לא PDD ואפילו מתארים את זה בדוחות שלהם. לכן אני הולכת לבקש מהם לקראת הוועדה להוציא דוחות המתארות את הקשיים ואת התחומים בהם הילד צריך סיוע מבלי להיכנוס לעיניין אבחנות שגם ככה זה לא מתפקידם.

תודה רבה. אני מבינה שהמלחמה רק מתחילה. ישר כוח לכולנו.

TikvaBonneh

New member
לא חייבים לעבור ועדת השמה

מספיק שצוות הגן ממליץ על מעבר לחינוך רגיל.
אבל חייבים ועדת שילוב וצריך איבחונים לועדת שילוב, כך שזה לא עוזר לך.
אנחנו גם עשינו שוב איבחון בהתפתחות הילד בגיל חמש כי אמרו לנו שצריך שוב איבחון לקראת העליה לכיתה א.

bajura

New member
אני לא רוצה אבחון בהתפתחות הילד

הינו בפגישה מעקב לפני חודש והם ממשיכים לטוען שאין PDD. את יודעת מה ? הלוואי ובסוף יצא שהם צודקים. לאורך כול הדרך טוענים שהבעיות של הבן שלי הם מינורים ואני פשוט צריכה להירגע. אבל כול עוד לי יש את החשד אני רוצה שיטפלו בו כאילו אין חדש וזה הדבר האמיתי.

לקראת כיתה א' תכננתי לחזור לאסף הרופא לאבחון נוסף ושם כבר אלוהים גדול. אבל בנתיים קיוויתי להסתדר בלי להוציא עוד 3000 שקל שגם ככה קשה לנו מאוד.

dina199

New member
האם אין שום אפשרות לעשות את האיבחון

במקום ציבורי בחינם חוץ מהתפתחות הילד ?

bajura

New member
רק היתרשמו

הושיבו את הילד ל10 דקות על השולחן ובקשו ממנו לעשות כול מני משימות עם קוביות ושאלו אותו מספר שאלות בחשבון והקריאו לו סיפור ושאלו אותו 2 שאלות על הסיפור ששמה. זה לא נירא לי כמו ADOS.

dina199

New member
ומ 10 הדקות האלה הם החליטו

שאין PDD ?
כשלמעשה יש לך ביד איבחון מקצועי תקף

רחל119

New member
האבחונים כן תקפים ל-3 שנים

וזה לא נכון שזה רלוונטי רק למ.הבריאות! בכל מקרה, תתעקשי על האמת שלך, על מה שאת חושבת שטוב לילד שלך. חינוך מיוחד זו זכות ואם את מותרת עליה זו זכותך וחובתם לכבד זאת. זה רעיון מצוין להביא דוחות של המטפלים המדגישים את הקשיים אך גם את הפוטנציאל להצליח במסגרת רגילה

bajura

New member
אני לא פוחדת שלא יאשרו לנו חינוך רגיל

הדוח שהגננת הוציא הוא אפילו יותר מדי טוב. אני נאלצתי להיתעקש איתה כדי שתוציא דוח טיפה פחות טוב. אין לי ספק שמי שיקרה את הדוח יאשר לנו אוטומתית מעבר. הפחד שלי הוא שהילד לא יקבל סל שילוב וסייעת. כי פוטנציאל יש ברוך השם וזה כתוב בכול מקום. אבל מעבר לזה שהקשב קצר וקיים קושי בדחיית סיפוקים היא לא ממש מצליחה לתאר את הקשיים של הילד ובטחשלא לתת המלצות לסיוע. בנוסף לזה שהיא סבורה שסייעת רק תזיק לו בגלל התלות שהוא עשיוי לפתח.
אז מעבר לחינוך רגיל הוא בטוח יאושר ואין לי בכלל חששות, גם כאשר הגננת לא מאמינה בשילוב. אבל מעבר כזה ללא סייעת עשוי לפגוע בילד שלי שעדיין צריך תיווח צמוד ליצירת קשרים חברתים וגם לצורך תפקודי-לימודי.

dina199

New member
לגננת אין סמכות להתערב בהמלצות טיפוליות

לכן היא לא יכולה להביע דעה מה יהיה מצב עם סייעת.

באשר למי מהאיבחון צודק

קחי בחשבון ינטרסים .
אם הם עובדים בקופות החולים האינטרס הוא לא לחתום pdd משום שאז זה מחייב את קופות החולים לשלם על הטיפולים .
אני בטוחה שהמטפלים מקבלים תמריץ לא לאבחן . ךעומת זאת אצל דיצה תחור כולם pdd וכולפ צריכים ABA . כל האיבחונים שלה נראיםאותו דבר .
כך שלדעתי בשביל הילד לא חשוב השם - חושוב רמת המטפלים והתמיגה שאת מקבלת .
בשבילך = זכויות ותמיכה כלכלית את צריכה ללחוץ שכן יהיה כתוב pdd וללכת עם האיבחון של אסף הרופא .

dina199

New member
איבחון מ 2010 הוא מאוד אקטואלי

תשתמשי בו ולא בשום איבחון אחר.
אם יש לך איבחון רשמי אף אחד לא יכול להגיד לך שהוא לא תקף

bajura

New member
שלום לך

תודה לך דינה. אסמח ם תקראי מה שכתבתי כתגובה לרחל119.

הבעייה שיש "אבחון" נוסף של התפתחות הילד יותר מלפני חודש וחצי אומר בידיוק ההפך והאבחון נמצא אצל הפסיכולוגית של הגן. השאלה אם זה מבטל את האבחון של אסף הרופא.

האבחונים צריכים להית אצלך ולא אצל הגננת

שנית לא מעניין מה חושב צוות הגן - האבחונים מדברים ולא צוות הגן הם רק יכולים להוסיף את דעתם זה הכל.

אני כבר הייתי בוועדה כזו שהאבחון אמר דבר אחד והצוות אמר דבר שני ומה שקבע היה האבחון.

ובכל מקרה בהצלחה.

אסף הרופא הוא מוסד מכובד מאוד ואני מקווה שוועדת ההשמה שלכם יודעת את זה.

אבל זו בדיוק הבעיה, אם הבנתי נכון.

אם הבנתי נכון, האבחון השני נמצא אצל הגננת.

שזו השאלה האמיתית: מה בעצם הוא עושה אצל הגננת?

bajura

New member
אני חשבתי

שחובתי למסור כול אבחון או חוות דעת שאנחנו עוברים. חשבתי שסך הכול אולי זה ישחק לטובת הילד כי יקדישו מאמץ ומחשבה בסוג היתרבות. במיוחד כאשר צוות הגן הוה ולא פעם אחד שהם קצת אבודים ובקשו אובחון נוסף עם המלצות טיפוליות. לכן מסרתי גם חוות דעת שלא הסכמתי איתם כמו זו של התפתחות הילד.
גם שבעד לפני חושיים לא כול כך חשבתי שנילך על שילוב שנה הבאה. והינה עכשיו מצאתי את עצמי בבעייה. כנירא שהיתי תמימה מדי.

dina199

New member
לא חובה למסור שום דבר, זו הבחירה שלך.

ואת בהחלט יכולה למסור רק את ההמלצות הטיפוליות ללא האיבחון עצמו.
כולנו תמימים בהתחלה
. לומדים מהנסיון

למעלה