שאלה אודות מודיעין

שני 177

New member
שאלה אודות מודיעין

מישהו יכול לתת לי מידע לגבי קד´´צ של האזנה במודיעין?

everything

New member
מידע...

אני מניחה שאת מתכוונת לקורס שעושים לפני הצבא, למרות שרוב האנשים קוראים לו דווקא טר"צ.. אומנם אני אישית לא עשיתי קורס כזה (טרום-צבאי), אלא צבאי, אחרי שהתגייסתי, אבל ממה שאני יודעת מהרבה אנשים שכן עשו אותו אז דבר ראשון הקורס מתקיים במתקן אזרחי אי שם בארץ, הוא נמשך בערך 5 חודשים, אם אינני טועה, והוא על אזרחי, כמובן. התנאים בקורס כזה אמורים להיות האופטימליים ביותר ללימודים נטו- אין לך נטל של מטלות או שמירות על הראש, ואת אמורה להקדע=יש שעות רבות ללמידה. מעבר לזה, ממה שאני יודעת ישנים כ-4 אנשים בערך בחדר, יש מקלחת ושירותים בכל חדר. בקיצור- התנאים הם טובים למדי. ה-CATCH היחיד בסיפור הוא שאת ´מנדבת´ את עצמך לצבא לתקופה לא קצרה כלל, ואז יוצא כאילו שאת עושה שירות מלא בתפקיד, לעומת אם היית עושה קורס צבאי.. בקיצור- אני מקווה שלא בלבלתי לך את המוח יותר מדי, ושזה היה באמת חלק מהמידע שרצית. בכל אופן- שיהיה לך המון בהצלחה!!! דרך אגב- את אמורה לעשות קורס שמתחיל במרץ?

שני 177

New member
תודה, אבל....

ת´אמת אני מתכוונת לעשות את הקורס שעשית על צבאי. אז אם תוכלי לחזור אליי עם פרטים אני אשמח מאוד.

everything

New member
ובכן...

אם לא הבנת, גם אני עשיתי את הקורס על צבאי- למרות שבמקור הייתי אמורה לעשות טרום-צבאי, אבל החלטתי שלתת 5 חודשים מעבר לשירות הרגיל שלי על חשבוני- זה קצת יותר מדי, ולכן ביקשתי לעשות קורס צבאי.. בכל אופן- אין ספק לדעתי שהקורס הצבאי הוא קשה יותר- בנוסף ללימודים עד 22:00 בלילה יש גם מטלות (משום מה זה אף פעם לא חסר בצבא...), שמירות 0לבנים, ושמירות קטנות לבנות), את עושה את הקורס בבה"ד 15-בית הספר של חיל המודיעין, ועל כן די מקפידים במהלך הקורס על משמעת, ויש דיסטנס והכל. לי אישית לא היה כ"כ קל במהלך הקורס, כי הרגשתי שמדובר במעמסה גדולה מדי עבורי, והיו לי רגעי שבירה, אבל בסופו של דבר גם זה נגמר.. מה שאני מנסה להגיד, הוא שלבנות- הרבה יותר עדיף לעשות קורס צבאי, משום שככה הזמן פשוט טס, באמת- הקורס מעביר לך כמעט 1/3 מהשירות, וזה המון! עד שאת מגיעה לבסיס בו תשרתי ועד שנכנסים לתפקיד עצמו, עובר עוד קצת זמן, ואזה את נוכחת לראות שנשאר לך בתפקיד קצת יותר משנה, לעומת 21 חודשים מלאים אם היית עושה טר"צ..באמת- אם תעשי בסוף את הקוס על חשבון הפז"מ את לא תרגישי איך הזמן עובר. זה מה שאמרו לי בזמנו, ואני לא כ"כ האמנתי, אבל זה בהחלט נכון... לסיכום- אני מאוד מקווה שעזרתי לך, אפילו במעט..ושוב-המון בהצלחה! (הקורס צריך להתחיל במרץ?)

שני 177

New member
תודה על המידע...

יש לי עוד זמן עד הטר"צ שזה בספטמבר אבל אני בכלל לא בטוחה שמתחשק לי לתרום לצבא חצי שנה מהזמן הפרטי שלי שבו אני יכולה לעשות דברים קצת יותר מועילים. יש לי רק עוד שתי שאלות:איפה את משרתת? ואיך החבר´ה?

everything

New member
על לא דבר...

לגבי השאלה איפה אני משרתת- את בטח תביני אם אגיד לך שאני לא יכולה להגיד לך.. בואי נגיד שאני מרוצה. לגבי הח´ברה- תמיד שמעתי אנשים שאומרים שרק אנשים טובים באמת מגיעים למודיעין- האנשים ממש אחלה, באמת- כמובן שיש את האנשים הפחות (ולפעמים גם בכלל לא) נחמדים, אבל ברובם הם ממש בסדר.אכן- יש לך עוד מלאן זמן עד הטר´צ- מספיק זמן בשביל לחשוב מה את מעדיפה- 5 חודשים בתנאים כמו DE-LUX שבהם את לא מחויבת לעשות כלום חוץ מללמוד (והרבה), שאותם את תורמת לצבא, או פרק זמן דומה, שדופק לפזמ, עם תנאים שונים לגמרי... ולגבי הזמן- את צודקת.. אם אני הייתי הולכת לטרצ, היה יוצא שהייי מתחילה אותו 4 חודשים בערך אחרי שסיימתי ללמוד, אבל עשיתי קורס צבאי- ולכן התגייסתי 9 חודשים אחרי שסיימתי ללמוד, שזה FULL זמן. בקיצור- תשבי, תחשבי, תתיעצי עם מי שאת רוצה, (משפחה/חברים), ורק אח"כ תחליטי. הכי חשוב בכל הסיפור הזה הוא שלא תתחרטי על מה שתעשי.

למעלה