ובכן...
אם לא הבנת, גם אני עשיתי את הקורס על צבאי- למרות שבמקור הייתי אמורה לעשות טרום-צבאי, אבל החלטתי שלתת 5 חודשים מעבר לשירות הרגיל שלי על חשבוני- זה קצת יותר מדי, ולכן ביקשתי לעשות קורס צבאי.. בכל אופן- אין ספק לדעתי שהקורס הצבאי הוא קשה יותר- בנוסף ללימודים עד 22:00 בלילה יש גם מטלות (משום מה זה אף פעם לא חסר בצבא...), שמירות 0לבנים, ושמירות קטנות לבנות), את עושה את הקורס בבה"ד 15-בית הספר של חיל המודיעין, ועל כן די מקפידים במהלך הקורס על משמעת, ויש דיסטנס והכל. לי אישית לא היה כ"כ קל במהלך הקורס, כי הרגשתי שמדובר במעמסה גדולה מדי עבורי, והיו לי רגעי שבירה, אבל בסופו של דבר גם זה נגמר.. מה שאני מנסה להגיד, הוא שלבנות- הרבה יותר עדיף לעשות קורס צבאי, משום שככה הזמן פשוט טס, באמת- הקורס מעביר לך כמעט 1/3 מהשירות, וזה המון! עד שאת מגיעה לבסיס בו תשרתי ועד שנכנסים לתפקיד עצמו, עובר עוד קצת זמן, ואזה את נוכחת לראות שנשאר לך בתפקיד קצת יותר משנה, לעומת 21 חודשים מלאים אם היית עושה טר"צ..באמת- אם תעשי בסוף את הקוס על חשבון הפז"מ את לא תרגישי איך הזמן עובר. זה מה שאמרו לי בזמנו, ואני לא כ"כ האמנתי, אבל זה בהחלט נכון... לסיכום- אני מאוד מקווה שעזרתי לך, אפילו במעט..ושוב-המון בהצלחה! (הקורס צריך להתחיל במרץ?)