שאלהה

Shavit93

New member
שאלהה

אתמול הלכתייי לירכב עם חבריםם ואני ועוד מישהו רכבנו ביחד על אותה סוסה והיא הייתה בהריון... 4 ימים בערך לפני המלטה.. היא לפעמים גם קצת רצהה ואני שואלת אם זה יכול ליפגוע לה בסייח שרצנו איתה ?

ה צ י ף

New member
כן!

עכשיו עם לא קרה כלום אז לא אבל הסוסה יכולה להפיל עם תעמיס עליה יותר מידי תרכבו עליה חצי שעה ביום בלי לרוץ בסביבות החודש האחרון בישביל שתשמור עם כושר ללידה שיהיה לה יותר קל אבל לא לרכב עליה 2 בשום אופן ועוד לרוץ! בקיצור עכשיו תעזוב את הסוסה תכניס אותה לתא גדול\מרעה ותן לה להמליט בשקט! בהצלחה

popi199

New member
בסביבות החודש בלי עבודה?

לא הגזמת בכלל, בעקרון סוסות צריכות לעבוד עד סוף ההריון כשבשבוע האחרון יורדים בהדרגה בקושי וזמן העבודה. אם סוסה לא תעבוד לפני ההמלטה והשרירים שלה יהיו חלשים מן הסתם ההמלטה שלה תהיה קשה יותר מסוסה שעבדה במשך כל ההריון ונמצאת בכושר. בעקרון 4 ימים לפני ההמלטה הסוסה צריכה לעשות עבודה קלה, טיול הליכה עם קצת טרוט זו לא עבודה קשה וזה שרכבו עליה 2 רוכבים זה כבר תלוי בגודל הרוכבים היחס לגודל הסוסה. אתם אמורים להכיר את הסוסה שלכם מספיק טוב כדי לזהות מתי כבר קשה וכבד לסוסה ולעבוד איתה בהתאם.

כן....ואפילו מאוד

כמו שאמרו פה סוסה בהריון מתקדם יכולה להפיל את הסייח מעומס בעבודה. רצוי שבשבוע וחצי שבועיים האחרונים תרד רמת הקושי ברכיבות שלה, ושבוע לפני הממלטה היא תצא למרעה (במקרה והיא בתא), ותעשה טיול רגלי בהובלה (הליכה) למשך 20 דקות ביום! לא דוהרים עם הסוסה 4 ימים לפני ההמלטה!!!

stary1

New member
../images/Emo55.gifבקשר לתא..

אני לא חושבת שלהוציא סוסה להמליט במרעה זה רעיון טוב.. הבעלים צריכים לדעת מתי הסוסה ממליטה וחשוב שמישהו יהיה בזמן ההמלטה עם הסוסה ויבקר על ההמלטה במקרה ויהיו קשיים מסוימים. דווקא בימים הקרובים להמלטה מומלץ להכניס את הסוסה לתא מרווח ומרופד היטב ולבדוק את הסוסה כל ערב.

****תיקון טעות

בנועה לקטע של תצא למרעה. התכוונתי שתשוחרר במרעה למשך שעתיים לפחות ביום, או שתעשה טריול רגל של 20 דקות בהובלה! אבל שמגורייה יהיו בתא כמובן-ובהשגחה מלא של לפחות 17 שעות ביממה (משהו ששוהה בחווה בזמן הזה-כמובן שלא יושב ליד התא כל הזמן!)

למעלה