שאלהה בשבילכם..........

morosh1608

New member
שאלהה בשבילכם............/images/Emo13.gif

מישהו פתר את החידה של אבי??? להזכירכם..... ישנם 52 קלפים בחפיסה בהם עשרה קלפים הפוכים. עיוור מחלק את החפיסה לשתי ערמות ,כך שבכל אחת יש מספר שווה של קלפים הפוכים. כיצד עשה זאת?
כבוד למי שפותר..חידה קשה ביותר

אחותי פתרה..? ../images/Emo3.gif

ולא הבנתי אותה..היא אמרה משהו על שתי חפיסות ושאפר להפוך קלפים..לא יודעת לא הבנתי

morosh1608

New member
לא..

חחח לא הצלחתי לפתור... טוב..נראה ביום ראשון ..ניני אמר שהוא הצליח..

ScF

New member
פתרון

העיוור לוקח סתם 10 קלפים ושם אותם בצד עכשוו אם סך הכל יש 10 הפוכים וב10 שהוא לקח סתם יש x הפוכים אז בערמה האחרת יש 10-x הפוכים עכשוו הוא הופך את הערמה של ה10 ויהיו לו גם שם 10-x הפוכים וזהו

ScF

New member
טוב הסבר יותר פשוט

קחי 52 קלפים תהפכי 10 מהם ותערבבי עכשוו תחלקי ל2 ערמות אחת עם 10 קלפים והשניה עם 42 קלפים תהפכי את כל הקלפים בערמה של ה10 וזהו יש לך מספר שווה של קלפים הפוכים ב 2 הערמות

אחלה רעיון אבל ניראה לי שזו לא

התשובה הנכונה כי אם היא היתה נכונה אז רוני היתה מגלה אותה מייד הרי היא אלופה בחשבון

ScF

New member
מה קשור?

מה זה קשור לחשבון? הx זה סתם להדגמה

S2M

New member
בעצם לאא תיקון../images/Emo26.gif

הוא אמר שהעיוור חילק את הערמה של ה-52 ל2 ערימות שוות!! לא ערימה אחת ל-10 ואחת ל42.. צטערת אבל אתה לא חכם..חח (משפט של במבליק....-המבין יבין
)

Fre3Style

New member
לא נכון.

הוא מחלק את הערמה לשתי ערמות. אף אחד לא אמר שהן שוות. וצריך שמס' הקלפים ההפוכים בשתי הערמות יהיה שווה. מה שאמרת הוא די טיפשי כי תחשבי שניה, אם הוא מחלק את הערמה לשתי ערמות שוות זה כבר בעצם הפיתרון. כי אז זה אומר שכל הקלפים ההפוכים היו באמצע... תחשבי על זה.

ScF

New member
אתה טועה

אם 2 נערמות שוות אז לא נראה לי שיש פתרון אולי העזרת מישוש p:

S2M

New member
הוא כן אמר ששניהם שווים

ומה קשור לזה שזה הפתרון? זה לא אומר שזה באמצע.. ובכלל לא הבנתי למה התכוונת............ אבל אין לי כוח עכשיו נראה יום ראשון..

Fre3Style

New member
תראי..

הרי החידה היא בעצם שהעיוור צריך לדעת איפה לחצות (כדי שבשתי הערמות יהיה מס' קלפים הפוכים שווה) נכון? ואם אומרים ששתי הערמות שוות אז בעצם כבר אומרים את הפיתרון, כי אז הוא חוצה את זה בדיוק באמצע [שתי ערמות של 26 כ"א]... תחשבי על זה...

ScF

New member
לאאא

אבל מי אמר שמספר הקלפים ההפוכים יהיה שווה?

למעלה