שאלהההה

LuLiLoPiLaTo1

New member
שאלהההה../images/Emo13.gif

יש לי שאלה:(כרגיל-לצערי כמובן) גם בpresent simple וגם בpresent progressive משתמשים בזמנים האלו כדיי להביע עתיד קרוב איך אני יודעת מתי בזה? ואיך אני יודעת מתי בשני? אם הבנתי נכון אז ה present simple מתייחס לתוכניות טלוויזיה שייקרו בעתיד הקרוב נניח - the new programme begins next week וזה מתייחס גם לtimetabeles שממה שאני מבינה זה לוחות זמנים וב-present progressive משתמשים לעתיד הקרוב לתוכניות (plans) בעתיד נניח:she is is giving a party tonight עדיין הנושא לא כל כך ברור לי ומבלבל כי לפעמים לא נתונים לי הזמנים ואני אמורה להבין לבד מהמשפט.. יש לכם גם עצות על איך אני יכולה לדעת למה המשפט מתייחס (simple או progressive) אם אין לי את הזמן המדוייק ורמזים על זה? מישהו יכול לעזור לי להבין? או לאשר אם מה שכתבתי אכן נכון? או להוסיף? המון המון תודה מראש

natush pp

New member
תראי....

ממה שלימדו אותי Presnt simple זה לדברים שקורים בדר"כ דברים יום יומיים כמו אני הולכת לביה"ס כל יום אני קוראת ספר פעם בשבוע מבינה את הכוונה? presnt progressive זה לפעולות שקוראות בזה הרגע אני כותבת עכשיו אני לומדת עכשיו למרות שלא ישימו לך את הביטוי זמן לא תיהיה לך כל כך בעיה להבדיל את תראי לפי ההקשר כעיקרון מה שקורה עכשיו בזה הרגע פרסנט פרוגרסיב פועולת יום יומיות בדרכ פרסנט סימפל

למעלה