שאך אחד לא יגיד לי

אריאל1

New member
שאך אחד לא יגיד לי

ששינוי לא רוצה לכפות חילונות על הדתיים. הצעת חוק של שינוי: לחייב את הרבננות לתת הכשר למסעדות הפתוחות בשבת. אז הסבר לרבנים של שינוי שהחליטו שהם יודעים יותר טוב מאדם דתי מה זה כשרות (להזכירכם כשרות זה עניין דתי לכל הדעות!) אוכל שהוכן בשבת ע"י יהודי בשביל יהודי אסור באכילה.

ש@לתי

New member
זה נכון. מסכים איתך.

רק לא שינוי. כנסת עם מרצ- הכח לעשות את השינוי!

La Gamba

New member
בהחלט מסכים

שינוי לא המציאו את הגלגל, הם העתיקו הכל ממר"צ, רק שכדי שיוכלו לקבל יותר מנדטים, הם מרכז-ימין

ש@לתי

New member
דווקא לגבי זה אני פחות מסכים

מרצ היא לא מפלגה אנטי דתית. היא מפלגה שמאמינה שכל אחד מאיתנו צריך לחיות בשלום עם שכנו, שכל אחד מאיתנו צריך למלא את אורח חייו שלו ולא לכפות את אורח חייו על האחר. לפי זה מרצ גם נגד כפייה חילונית. ומרצ בניגוד לשינוי, הצביעה נגד תקציב משרד הדתות- ששינוי כל כך טוענת שצריך לסגור. מרצ גם בניגוד לשינוי הצביעה נגד התקציב החדש שפוגע במי ששינוי מתיימרת להגן עליו- "מעמד הביניים". הדבר היחיד שזקוק לשינוי זה מפלגת שינוי- תגידו את האמת, מספיק עם השקרים!

totony

New member
אבל שינוי עדיף על מרצ

אתה שונא את שינוי לא בגלל שהם שונאים דתיים אלא בגלל שהם לוקחים קולות למרצ. ובאמת: מי החליט שמפלגת חילוניים חייבת להיות שמאלנית?! אני חושב שמפלגה חילונית לא צריכה להיות ימנים או שמאלנית, כדי שכל החילוניים, ללא קשר לעמדה הפוליטית, יוכלו להצביע בעדה. זו בעיה של מרצ שהיא בחרה בשמאל, ולכן זו הייתה שאלה של זמן עד שהימנים יקימו מתחרה למרצ השמאלנית. לפי דעתי טומי לפיד הוא עולה על העצבים לפעמים עם הנאומים התוקפניים שלו. אבל מרצ מעצבנים פי אלף יותר! יותר מדי מרצ- מעט מדי שינוי!

ש@לתי

New member
כאן הטעות שלך

אני לא שונא, אני לא מבזבז את זמני על שנאה. זה לא מי החליט שמפלגת החילונים חייבת להיות שמאלנית, זה מי שהחליט שהמפלגה שדואגת למעמד הביניים היא שמאלנית. ואם אתה מכיר את ההבדלים בין שמאל לימין בתפיסות האידיאולוגיות אתה תסכים איתי שכדי לעזור למעמד הביניים אתה תהיה מזוהה כמעט תמיד יותר עם השמאל מאשר עם הימין הקפיטליסטי. ישראל שאנחנו רוצים. צריכה מרצ. והרבה.

La Gamba

New member
בנוסף

אם לא היה ש"ס, לא היה שינוי. אבל מר"צ תמיד תוכל לעמוד, עם או בלי מפלגה חרדית.

totony

New member
בדיוק! אלה הן הסטיגמות!

למה אתה חושב שהקפטליזם מזיק למעמד הביניים? הקפטליזם יכול לעזור הרבה פעמים, אם משתמשים בו נכון... ואם אזרח ממעמד הביניים ירצה להצטרף למפלגה שתומכת במעמדו הוא יעלץ גם לקבל את האידאולוגיה המדינית של מרצ למרות שהוא ימני. לכן הוקמה מפלגת שינוי. הקביעות הלא הוגנות האלה שאומרות שהשמאלנים הם "הטובים" שעוזרים למעמדי הביניים ורוצים שלום לאומת הימנים "הרעים" שאיכפת להם רק מהעשירים ו"רוצים מלחמה" ממשל לא נכונות. ועכשיו הסטיגמות האלה נעלמו. בגלל זה מרצ ממורמרים על זה שלקחו להם את הסטיגמה האחרונה: שרק השמאלנים עוזרים למעמד הביניים.

La Gamba

New member
אבל

למה יש מפלגות למגזרים? זה הדבר הכי גרוע שיש. אדם צריך לבחרו שבמה שתואם את דעותיו, לא במה שישרת אותו הכי טוב מבחינה כלכלית, ולא במה שהמגזר שלו בוחר. אתם פועלים בדיוק באותה הדרך של ש"ס- "אתם חילוניים, מעמד הביניים. אנחנו תומכים בכם, תצביעו לנו". לא פחות ולא יותר.

totony

New member
../images/Emo4.gifשמע...../images/Emo15.gif

אבל תראה, בארה"ב ואירופה לדוגמה המפלגות מחולקות לפי דעותיהן בעינייני הכלכלה ולא לפי דעות מדיניות. מאז ומתמיד הבוחרים בארצות אירופה ואמריקה הצביעו למפלגות שיצגו את המעמד הכלכלי שלהם. אצלנו זה גם מתחיל, ואלה שסובלות מזה הן המפלגות הגדולות: הליכוד והעבודה. אני הייתי מעדיף שהקולות של שינוי ילכו לליכוד, אבל אין מה לעשות. אתה מבין מה גורם לאנשים להצביע למען המפלגות הקטנות? הם רואים שהליכוד והעבודה לא עושים כמעט כלום למענם כי הם עסוקים בבעיות אחרות, לכן הם מעדיפים לתמוך במפלגה שנוסדה כדי לעזור להם, ורצה לכנסת רק בשביל לייצג אותם. והדעות שלהם? אם הם ימנים הם יצביעו בעד שינוי ואם הם שמאלנים הם יצביעו בעד מרצ! וכלום לא השתנה, כל אחד עדיין נאמן דועותיו, הרי מרצ בטוח תצביע בעד מצנע- ושינוי בטוח יצביע בעד שרון! אבל המלכוד הוא כזה: אם אני חילוני ממעמד הביניים שלא רוצה שיפגעו בחרידים, מה אעשה? בקיצור, המפלגות למעמדי הבינים(מרצ ושינוי) רק מסבכות את הכל!

La Gamba

New member
נכון, וזה די דוחה

זה כמו שוחד להמונים, אני מצביע למען אינטרס אישי, ולא למען אמונותי.

Peace2002

New member
מפלגה לא צריכה לייצג מגזר

אין סיבה שתהיה מפלגה "חילונית", כמו שלא צריכה להיות מפלגה "דתית". למה החילונים לא יכולים להצביע למפלגה אשר משקפת את תפיסת עולמם כמו מרצ, העבודה, הליכוד או האיחוד הלאומי? למה הם צריכים מפלגת חילוניים?

CANDY MAN

New member
זה שטויות..... אתה נדבק לשטויות!

הרי אתה יודע שאף אחד לא יעשה את זה באמת... אף אחד לא יכריח אף אחד לעשות משהו בניגוד לאמונה שלו! זה כל הקטע פה! החוק הזה לא יעבור לעולם! מצד שני, בעיה שלכם שיצרתם את המונפול הדפוק הזה על הכשרות...

Moledet972

New member
תקרא היום בידיעות אחרונות איך כמה

המפלגה, ומי הם הח"כים שיבחרו בה.

CANDY MAN

New member
קראתי ונהנתי!

כמעט כל אחד שם הוא בעל תואר אחד לפחות, הרבה משפטנים, דוקטורים ופרופסורים! אלו הם האנשים האמיתיים שצריכים להיות בכנסת ולא עובדי שוק ומאפיונרים למיניהם! שינוי היא הגאווה של כולנו!

yoavl1

New member
אבל קנדימן...הוא צודק...

וגם החוק הזה צודק... למה מסעדות שפתוחות בשבת לא צריכות לקבל תעודת הכשר? האוכל כשר? יש השגחה? המוצרים כשרים? אז איפה פה הקשר בין כשרות המזון, לבין שבת? זו עוד הוכחה שהדת היהודית הפכה להיות מסיונרית

אריאל1

New member
אני רוצה להתנצל

לא, לא על תוכן ההודעה. אני רוצה להתנצל על הסגנון. הבטחתי לעצמי שבבחירות הקרובות אני לא אתקוף אף אחד ושאני אשמיץ אף אחד. לא עמדתי בזה. ההודעה הייתה בניסוח קנטרני. והיא לא הייתה צריכה להיות כזו. אבל הנושא הוא עדיין רלוונטי.

CANDY MAN

New member
העבודה בעד חוק טל!!!!!!!!!!!!!!!!!!

רק שכולכם תדעו.... בהצבעת חוק טל - 8!!!! ח"כ מהעבודה נמנעו או לא הופיעו להצבעה כולל פרס!(כולל הפאשיסט מלכיאור ממימד) אז אחרי זה, שיגידו לכם שהעבודה היא נגד השתמטות תזכרו תמיד מי עזר לחוק טל המביש לעבור!

La Gamba

New member
באמת!

אתה מגוחך, אתה רואה הכל בשחור ולבן, בשבילך אין נמנע אפור, רק שחורולבן.

למעלה