שאילתא

אייבורי

New member
שאילתא

יצר האדם רע או טוב מנעוריו ? דעתכם תתקבל בברכה (מובטח כי יצרו קשור לרווחה)

nerissa

New member
כשאתה אומר יצר.. למה אתה מתכוון???

ואם היצר התחיל להיות רע או טוב מבגרותו? ומה הפילוסופיה הזו על הבוקר?

Master Eagle

New member
טוב או רע זה לא תכונה מולדת

זאת תובנה נרכשת שתלויה בסביבה בה הילד גדל ומה שהוא לומד מהסביבה הקרובה שנתפס אצלו כטוב או כנכון ילווה אותו כל חייו. ערכים זה חלק מההוויה שלנו. יצר הרע מראה על תכונות שליליות ואני מאמין שתכונות כאלו אינן תורשתיות אלא נרכשות נכון שבגלל שינויים אלו ואחרים שקורים במהלך החיים אנשים משנים את תפיסתם לגבי מה זה טוב ומה זה רע, אבל הבסיס נרכש בילדות. אולי הפסיכולוגים שבחבורה יתנו הסברים אחרים, אבל הנסיון האישי שלי מלמד שאם הבסיס הערכי הוא נכון, גם ילדים/ילדות שגדלו במשפחות הרוסות לא איבדו את היכולת להבחין בין טוב או רע ויתנהגו בהתאם.

אסתי69

New member
מסכימה איתך

ושאלה... מה עם אלה שמונעים מרוע? מאיפה זה בא? אישית אני מכירה שניים שגדלו באותו בית אותה סביבה אחד מונע מרוע מרירות תסכול והשני הפוך...

יצר האדם רע

זו התרבות שמנסה לרסן יצר זה. דעתי ה לא מלומדת לא מנומקת לא מתועדת לא נתמחת במחקרים עניין של התבוננות רבת שנים בכותרות עיתונים של יום יום (לא של עיתוני BDSM ) דרך אגב, תגדיר רוע ?

אסתי69

New member
לשקר

למעול באמון בחברות להזיק במודע להמשיך? (למנוע שוט מסאבית)

אייבורי

New member
יצר רע

ליצר הרע יש פנים רבות יצר הרע פוגע בכוונה לוקח הורס לא משאיר אחריו דבר הוא הכוח שמתנגד לאהבה. מתנגד לבניה. לפחות בעיני. התרבות באה לשים גבולות ליצר הרע, למנוע ממנו לפגוע בחברה. התרבות יוצרת ועושה, אז תן לה את הכבוד המגיע לה. להלן,,מאטיס החביב עלי

אסתי69

New member
שמישו יסביר לי עוד משו

איך יכול להיות באיש אחד כל כך הרבה ניגודים חכמה ו... ראיה נכונה ועיוורון רגישות ואטימות איך איך

זאת

New member
יש לנו פה כלבת רוטוויילר

אם יש כלב שיצא לו שם רע, הרי זה הכלב הזה. אנשים מתייחסים אליה כאילו היא מינימום נמר רעב שברח מגן חיות. מתרחקים, חוצים את הכביש, לא נכנסים לחצר, דורשים שנסגור אותה בחדר כתנאי להיכנסם לתקן מכשירי חשמל מקולקלים. בקיצור, אימת האדם. והיא, היא מה-זה מאמי. רק אהבה היא רוצה, כמו כולם. כל מי שנכנס, היא ניגשת אליו בזנב מקשקש, מחייכת אליו ומושיטה לו כדור טניס, שיזרוק לה, מרחרחת, מלקקת, מושיטה גב לליטוף. אם היא כבר טורחת לעשות טובה ולרדוף אחרי איזה חתול תורן, אז כשהמרדף מגיע לאיזה דד-אנד, החתול מסתובב, מקמר מולה את הגב ומביא לה חתיכת "פנס" בפרצוף והיא לא חושבת בכלל לתפוס אותו או משהו. היא חוזרת הביתה בוכייה ומדממת עם זנבנב בין הרגליים, סוֹ טוּ ספּיק. (זה כי אין לה זנב ממש. הוא ככה גזור כזה) טוב, אז נסחפתי קצת, אבל יש פה פואנטה. המבינים אומרים, שזה כלב שנוח להשפעה. אם מגדלים אותו ערסים (זה מילה של המבינים, לא שלי), אז יוצא ממנו חיה, ואם מגדלים אותו עם יותר אהבה והבנה, אז יוצא ממנו פודל. (אוף ועכשיו החמאתי לנו) בקיצור, בנוסף לרוטוויילר יש לנו פה גם קטנה אחת בת שנה. הן מסתדרות נהדר, אגב. זו דופקת עליה בלי הכרה, וזו שוכבת ופוקחת לעברה עין תורנית. זו מושכת לה באוזן, וזו מושיטה לה את האוזן השנייה. ובתמורה כשזו אוכלת, היא תמיד תיתן איזה ביס או שניים לזו, ותתפרץ בצחוק מתוק למראה הלעיסה של ההיא. ומה אני רוצה להגיד? אני רואה את הקטנה הזאת, עם שמחת החיים שלה, עם החיוך הממיס, עם הנכונות לצחוק מכל שטות, עם היכולת המופלאה להפוך כל פעולה הכי שגרתית למשחק שמביא לה הנאה, ואני יודעת, בידיעה עמוקה, שיצר האדם טוב מנעוריו. אולי, אם מגדלים את האדם הזה ערסים, אז יוצא ממנו חיה. אבל אם מגדלים אותו באהבה ובהבנה, יוצא ממנו פודל. :) <שיו כמה כתבתי!>

אסתי69

New member
כתבת נפלא ואת צודקת

במהות... ובכ"ז את אותם שניים שאני שאלתי לגביהם גידלו אותם אנשים... ובכ"ז יצאו הפכים...

gidionline80

New member
הענין הוא שכיום פודלים מוקצים

ולגבי היצר איני יודע, כל התאוריות שעוסקות בכך ככ מנומקות שכל שנותר לי לומר זה WHO CARES כל עוד ניתן לספק אותו מבלי לפגוע באחרים.

אסתי69

New member
אתה מדבר על היצר המיני

ולא מבין שמדובר פה על משו אחר לחלוטין אנחנו מדברים על רוע לא על היצר המיני

gidionline80

New member
סיפוק כל היצרים אסתי

לא שופט אם רע או טוב קראתי תאוריות לכאן ולכאן בעבר וזה ביצה ותרנגולת

אסתי69

New member
אבל אלה שני דברים שונים

לדעתי מה שאייב התכוון אליו זה אם האדם נולד כשהוא רע רוע בענין של בגידה באמון בחברות וכו לא חושבת שבמקרה הזה אייב כייוןליצר כסיפוק יצרים/צרכים... האם לפגוע באחר זה סיפוק צורך?

ProSex

New member
ברור שרע../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

אחרת מה אנחנו עושים בפורום הזה

תראה מה עשית ...

הבאת לי מחשבות ורצתי לרשום אותן בבלוג. הנה קישור לשם, כי מאיזושהי סיבה המחשב שלי מסרב לעשות לי העתק/הדבק.

סידהרטה

New member
על פי הובס...

יצר האדם רע מנעוריו אישית, אני חושב שבכל אדם קיים הפוטנציאל לטוב או לרע הסביבה והנסיבות מעצבות את אישיותו של האדם - לטוב או לרע

ב ה ט

New member
אדם אחד חכם שאני מכירה טוען שהאדם

נולד "טופו" וממצב זה הוא סופג את הטעמים (טוב, רע וגרוע במיוחד שזה האוכל של חמותי) ואני, קטנה ונאיבית שכמותי מסרבת, מן התעקשות שכזו, להאמין שיצר האדם רע מנעוריו, אנו נולדים טהורים, טובים מטבענו, את הרע והאכזר והמניפולטיבי אנו רוכשים לנו ובדרך כלל בדרך הקשה. ודווקא הדוגמא של הובס חוטאת לאמת הפנימית של הדיון הזה, והרי הובס לא דיבר על טבע האדם דווקא - וגם אם דיבר היה זה על מנת לבסס את משנתו הפוליטית על צורתו המועדפת של השלטון.. בלה בלה בלה, כנ"ל בר הפלוגתא ג'ון לוק. אני דווקא הייתי מזכירה את רוסו ושפינוזה בהקשר הזה. נאיביות? אולי, כוח להמשיך ולקוות? בוודאי.

אייבורי

New member
יש לנו דיון פילוסופי בבית

ברוכים הבאים. אפשר לבקש הודעה חדשה מלאה בבקשה. מה אמר הובס ולמה התכוון מה ענה ג'ון לוק. איך רוס ושפינוזה הגיעו לכאן.

למעלה