אתה כנראה לא מסתכל על העובודות
1. למיקרוסופט יש כסף אבל היא לא ממש צריכה לשכור עוד אנשים כי בנתיים היא מקבלת מספיק כסף על המוצרים שיש לה כמו שהם. אז בשביל מה לשפר? 2. לגבי SP אני לא רוצה להתווכח, יש דעות לכאן ולכאן ואני לא אומר שזה לא טוב. 3. לא אמרתי שבתוכנה קיניינית אין אופציות, רק שתמיד תצטרך להוציא עוד כסף בשביל כל אופציה... 4. לגבי זה ש mySQL מחזיק רק 200 או 300 משתמשים, זה בכלל לא נכון, זה נכון אולי לגבי בסיסי נתונים של מיקרוסופט אבל mySQL יכול לעבוד עם למעלה מ 1000 מתשמשים, ראיתי מערכות כאלו. כנס לאתר של mySQL ותקרא שם את המחקרים ואז תגיד שוב. 5. לגבי אפאצ'י שהוא חינם, נכון, אפשר לקבל אותו חינם אבל חברה גדולה ששמה שרת, לא חושבת על החסכון שהוא קטן יחסית בתשלום רשיון אלא על החסכון בעבודה השוטפת. בנתיים נראה שאתה זה שמדבר מבלי לבדוק את הנתונים. מאד לא ברור לי איך אנשים יכולים להגן על חברה כמו מיקרוסופט שמתנהגת כמו בריון ולא ממש מתחיחסת ללקוחות שלה. אני הייתי לקוח מיקרוסופט הרבה שנים וגם פיתחתי תוכנה לחלונות וגם ניסיתי לקבל תמיכה והם די התחמקו מתשובה ולא נתנו לי כלום... לפני כשנתיים עשיתי את הצעד של לעזוב אותם לחלוטין ולעבור ללינוקס, כן בהתחלה זה היה קשה, לא כי לינוקס לא טובה, כי היא שונה שונה לגמרי. לאחר שהתרגלתי וגם בעזרה של הקהילה הגדולה והתומכת בארץ, פשוט התאהבתי במערכת ואז גם למדתי יותר על נושא התוכנה החופשית והקוד הפתוח והפכתי להיות תומך נלהב של עקרונות התוכנה החופשית.