שאילתא...

OriIdan

New member
האם אתה מזלזל באנשים?

נראה לי שאתה מזלזל במנהלי מערכות מידע של אתרים רציניים. שתאמין לי שהם בודקים הכל ולא מסתפקים סתם כך במשהו שנותנים להם רק כי הוא חינם או משהו כזה. המטרה של כולם היא להשיג את מירב האפשרויות, במירב האיכות. כאשר בונים מערכת מורכבת, חשוב קודם כל שהנתונים ישמרו בצורה אמינה ולא יאבדו. לאחר מכן חשוב שהמערכת תיהיה יציבה ולא תיפול. וכמובן בהתאם לעומס על השרת שתעמוד בעומס הנדרש ממנה. מערכות מיקורוספט לצערינו לא עומדות בקריטריונים הללו. אני באמת שאיני מבין מדוע אתה קורא לזה להסתפק? אתה רוצה רק בשביל כמה גימיקים שאולי חוסכים לך שעה בתכנות לוותר על: 1. כמות רשומות בלתי מוגבלת 2. עבודה בעומס רב 3. יציבות 4. מחיר נמוך בוא ניתן לשאר הקוראים כאן לשפוט האם הם מסכימים איתך כאשר לא הבאת ולו נימוק אחד מנומק היטב מדוע לא להשתמש ב mySQL או להסכים עם מה שנאמר בקישור המצורף אני מסכים שהקישור הוא מהאתר של mySQL אבל עדיין לדעתי מדובר במובאות מחברות רציניות מאד.

ככה.

פה אני לא מנסה לשכנע אף אחד בקשר לקוד סגור כי המשחק כבר מכור מראש זה הרי ידוע. אתה מבקש ממני לשכנע... אני לא יכול לתת לך סיבה משכנעת למה לעבור אבל אחרי שמשתמשים בכל הפיצ'רים הנפלאים של המסדים המייקרוסופטיים מבינים למה לא לחזור בחיים לmySQL. וכמו שהיה כתוב בעיתון "המחיר זול כך גם האיכות". בפירוט שלך הצגת את כל הצדדים הנפלאים של mySQL אבל מה עם כל הצדדים שלא הצגת
1. תוכנה חינמית זה כמו אתר חינמי זה טוב ויפה כל עוד שיש אבל כשיש בעיות אין לך אל מי להגיע. הם לא אחראים על אובדן מידע או כל סוג פגיעה שנוצר עקב שימוש במסד. 2. חוסר פונקציונליות. אין פונקציות מוספות למסד רק מה ששפת הSQL מקציבה. 3. אין Stored Procedures, Views, Relational Tables, Validation Rules שלו רק מספר דברים בסיסיים וחשובים ביותר בעבודת התכנת ומתכנן הDB. דרך אגב אני בטוח שרוב אנשי הפורום פה לא שמעו אפילו על האופציות שפירטתי מעל וזה חוזר לעניין של העצב על אי הידיעה של אנשים בנוגע למה הם מפסידים. 4. mySQL לא מתפתח לשום מקום ולא מבצע הכנה להתפתחות. אחרי הכל הוא מסד בינוני ומטה וכשמגיעים לאפליקציות רציניות הוא לא עומד בדרישות ואז צריך להחליף את כל התשתית בעוד שאקסס מיועד למסדים קטנים עד בינוניים וברגע שמתקדמים הלאה המעבר הוא עניין של שעה-שעתיים עבודה מקסימום. ברור שקל לך להביא לינקים מהאתר של mySQL ועל כל לינק שיש לך בנוגע ל"נפלאות" של mySQL אני יכול להביא לך 1000 לינקים של חברות גדולות שמביעות את שביעות רצונן מהשירותים המייקרוסופטיים. אחרי הכל נתח השוק של חברות הקוד הפתוח בתוך משרדי חברות הוא מצומצם עד מאוד. וכשאתה מדבר על מערכות מייקרוסופט שלא עומדות בתקן בינתיים אני רואה שאתה גולש במערכת תפוז שבנוייה 100% על מערכות מייקרוסופטיות החל מהמערכת וכלה במסד והקוד והיא עומדת טוב מאוד בלחץ(חוץ מהתקופה של הblogTV).

OriIdan

New member
חינם?

אתה שוב מתבלבל בין חופשי לחינם!!! אני הבאתי מובאות של אנשים שעובדים עם mySQL עם הסברים מדוע אתה עדיין לא הראת דוגמה אחת. 1. אתה אומר שאין לך למי להגיע? ממה אתה חושב mySQL מתפרנסים? כנראה שלא בדקת, הם מתפרנסים מהשירות שהם נותנים לך. במיקרוסופט לעומת זאת אתה משלם עבור הרשיון ולא עבור השירות, שירות אתה צריך לשלם אקסטרה נדמה לי וגם אז הם לא ממש יתנו לך שירות וזה מניסיון שלי ושל מספר חבריםשלי. 2. אתה מתבלבל בין מסד נתונים לבין תוכנת לקוח mySQL נותן אך ורק מסד נתונים. 3. כל התכונות שאתה מציין כבסיסיות כפי שכבר אמרתי יש ויכוח על האם זה דרוש או לא והאם זה עוזר או לא. אם אתה רוצה מסד נתונים קוד פתוח שיתן לך את זה יש את postgreSQL. 4. מניין אתה אומר ש mySQL לא מתפתח? נתח השוק של הקוד הפתוח בשרתים הוא גדול לאין שיעור מזה של מיקרוסופט שאתה כל כך אוהב, שאלת את עצמך למה? ברור שלא בגלל המחיר מאחר והחברות משלמות עבור השירות. כדאי לך לעצמך להכיר קצת יותר את עולם התוכנה החופשית (ואני מדגיש חופשי לא חינמי) על מנת שתדע מה הוא יכול לתת לפני שאתה פוסל אותו על הסף. מאד לא ברור לי מדוע אנשים פוסלים על הסף עולם שלם שהיה קיים הרבה לפני מיקרוסופט, עדיין מתפתח וימשיך להתפתח בעתיד. בתור מי שמכיר את עולם התוכנה הרבה לפני שמישהו חלם על windows אני יכול לומר לך שאני רואה התפתחות מדהימה בעולם התוכנה החופשית ושלצערי הרב מיקרוסופט רק עצרו את הפיתוח של עולם התוכנה. מיקרוסופט עד היום לא חידשו ולו דבר אחד. אני לא מכיר איך מערכת תפוז בנוייה לכן לא יכול לשפוט, אבל לדעתי היא מערכת שבנוייה עם מספר שרתי fallback על מנת לעמוד בכך ששרת אחד יפול. ראיתי מספר מערכות כאלו שבנויות עם windows 2003 עם מספר שרתי fallback משום מה תמיד אחד היה למטה...

בלה....

רוצה מובאות של אנשים מקצועיים שעובדים עם עולם מייקרוסופטי כמעט לגמרי כנס לפורום תכנות ASP ותשאל למה ומה עדיף ואז תקבל את הדוגמאות שלך. אתה חוזר להשמצות הדבר היחיד שבינתיים ראיתי שהקוד הפתוח חזק בו. אני אישית כבר עליתי לוויכוח עם מספר אנשים שטענו שהם עברו לקוד הפתוח עם איזו סיבה אפופה ולא ברורה. אתה יודע כמה אנשי "אפילו רציתי לפתח למענם תוכנה ועכשיו התאכזבתי ועברתי" ראיתי כבר בימי בפורום תפוז
תעשה לי טובה אתם משכפלים את עצמכם או משהו או שיש לכם איזה גורו שממנו אתם מעתיקים את הגירסא. ואתה מדבר כאילו לא ניסיתי אז חידוש אם לא שמת לב במהלך הדיון... כן
ניסיתי
את עולם הקוד הפתוח ורק התאכזבתי ואחרי שחזרתי לעולם המייקרוסופטי רק נהניתי מהטבות מרובות והמשכתי ללמוד הרבה מעבר למה שהקוד הפתוח(במקרה זה מסד הmySQL) הציע לי.

דרך אגב...

בדקתי את הpostgreSQL והוא באמת משהו טוב יותר מmySQL... למה אתה לא משתמש בו
הרי הוא מכיל את כל הדברים שצריך ואפילו תוספות כמו triggers. ואתה עדיין מתעקש להשתמש במסד המוגבל
אבל עדיין הוא פועל רק על מערכות יוניקס מה שלא עוזר לי פה.

eyal_sperling

New member
אולי הנושא של "פורטביליות"

שזה אחד הדברים ש mysql חזק בהם ומיוחד בשהוואה ל MS-Sql

eyal_sperling

New member
o.k

אחד היתרונות הגדולים של mysql הוא היכולת שלו לרוץ על מגוון לא קטן של פלטפורמות ( Windows , *Nix , *BSD ואפילו Netware ובשילוב עם php שרצה אף היא בהצלחה על הפלטפורמות שציינתי אתה מקבל סביבת פיתוח/עבודה שאתה יכול לנייד כמעט בלי מאמץ , דבר שבפרוייקטים מסוים מהווה יתרון עצום .

Terminal Frost

New member
זה טוב לאנשים מעוטים אמצעים

או שיש להם תקציב מוגבל. אני עובד בחברה בה הכל מבוסס MYSQL וPHP מהסיבה היחידה שהחברה לא יכולה להרשות לעצמה לאחסן אתרים מבוססי ASP וMSSQL לאורך זמן. אם מציעים לך אלטרנטיבה זולה (חינמית אפילו), ואיכותית (אין ספק שהיא איכותית. מוגבלת, אבל איכותית) - למה לא להשתמש בה? משנים של נסיון בעבודה בASP בPHP, הן מול MYSQL,ACCESS,MSSQL ברמות שונות של תכנות (אפליקציות, אתרים וכו') - ההבדל זניח, וחסידים בשני צידי המתרס לא חסרים, ולמעשה בסופו של דבר מדובר בהעדפות אישיות. הוויכוח ביניכם כבר טחון. תעברו לדבר הבא

OriIdan

New member
תוכנה חופשית לא חינמית

מתי תפנימו את הנקודה שתוכנה חופשית או קוד פתוח אין להם שום קשר לחינמי? לפעמים זה אפילו יקר בהרבה מאשר תוכנה קיניינית. זה מודל עסקי אחר וגישה פילוסופית.

OriIdan

New member
למה קוד פתוח?

אני מצטער אם נגררתי להשמצות, אנשי התוכנה החופשית והקוד הפתוח אינם אנשי מלחמה אבל מאחר וגם אנחנו בני אדם קורה שאנו נגררים להשמצות. אנו אנשים חופשיים, זה ההבדל, אין לנו גורו וכד'. למה אנשים עוברים לקוד פתוח? 1. חוסר תלות בספק יחיד 2. פורטביליות כך שאם הם ישנו ארכיטקטורה של מחשב זה עדיין יעבוד 3. תאימות לעתיד ולעבר 4. יכולת השפעה על מה יהיה בתוכנה הבאה 5. יכולת לתקן באגים או לבד או בעזרת תכנת אחר ללא תלות בספק 6. אין צורך לשמור רשיונות וכד' (דבר שעולה כסף למרות שנוח להתעלם ממנו) 7. לא צריך לשלם כל פעם על רשיון עולם הקוד הפתוח מציע מגוון אינסופי של אפשרויות אתה לא מרוצה ממסד נתונים אחד, נתתי לך אחר, אתה רוצה עוד? יש עוד לעומת זאת בעולם התוכנה הקיניינית בדרך כלל תמצא רק פתרון אחד. שאלת למה אני לא עובד עם postgreSQL אז לזה יש כמה תשובות קודם כל אני לא זקוק לדברים גדולים במיוחד, לדרישות שלי אפילו mySQL הוא גדול אבל זה אני בלבד. מעבר לזה רוב האנשים שאני מכיר משתמשים ב mySQL כך שקל לי יותר לקבל תמיכה. מאחורי mySQL עומדת חברה גדולה שתמיד אוכל לרכוש מהם שירות. חשוב להבין שעולם הקוד הפתוח אינו סתם עוד גימיק, המטרה של הקוד הפתוח היא טובת המשתמשים והחברות המפתחות ולא רק טובת החברה המפתחת (ואם גם המשתמש מרוצה אז מעולה, אבל זו לא המטרה). כרגע הקוד הפתוח נותן לי את אפשרות ההתפתחות הטובה ביותר, כל דבר שחסר לי תמיד יש מישהו בעולם שעשה את זה וקל להגיע לזה. כשאני צריך דוגמא איך עובדים עם משהו, זה קל, הרי הקוד פתוח מגוון התוכנות עצום כך שכל דבר שאני רוצה בדרך כלל קל למצוא משהו שעושה לפחות חלק מהעבודה. אני מקבל חינם המון דברים שאחרת הייתי צריך לשלם עבורם, יש קהילה גדולה ותומכת. בקיצור רק יתרונות.

yuvallb

New member
למה זה קשור לטרנזאקציות??

להפך. הוא רוצה לחסוך גישות לבסיס הנתונים. בטרנזאקציה אתה מגדיל את מספר הגישות, כי צריך: 1. להתחיל טרנסאקציה 2. select 3. update 4. סיום טרנזאקציה. מה בכלל יש פה להרוויח מטרנזאקציות????

פה באמת אין מה להרוויח.

כנראה שכשכתבתי את זה לא ייחסתי צומת לב מתאימה.

giladznaor

New member
בדיוק היום

שאלתי את עצמי את אותה השאלה. הנה מה שעשיתי (אני עובד על MySQL 4.0.17)
mysql_query("UPDATE gallery SET views=(views+1) WHERE (id = $id)");​

למעלה