שאאאלום :)

SuperGirl100

New member
שאאאלום :)

היי כולם מה קורהה?? אני חדשה פה קוראים לי נטע-לי בת 15
אז ככה ה-חלום שלי הוא ללמוד קפואירה, ואני ממש לא מבינה כלום בתחום אז בגלל זה באתי לפה ללמוד דברים לפני שאני מתחילה...:)

jennie 00

New member
../images/Emo13.gif

מאיפה את? אני אוכל להפנות אותך למדריכ\ה באזור שלך? תגידי מה את רוצה לדעת בכיף נספר לך...

SuperGirl100

New member
אני ממיאמי

חח לא נראה לי שתמצאי מדריך בשבילי אבל לא נורא מצאתי פה כבר בית ספר :) אני רוצה ללמוד את כל המונחים בתחום ולדעת איך מתקדמים..

danihell7734

New member
יש קבוצה של בנטוס במיאמי לא?

כמה מושגים כללים: הודה-מעגל קפואירה(בפורטוגזית פשוט מעגל) בירימבאו-הכלי מעץ שנראה כמו קשת אטאבאקי-התוף הגדול שנותן את הבאסים פנדירו-התופי מרים האלה ג'ינגה-אניל א יודע ממש איך אפשר להסביר ג'ינגה,אבל אם כבר היית שיעור ראשון אז את בטח יודעת מה זה וזהו בינתיים

danihell7734

New member
בנטוס היא אחת הקבוצות

שיש להן קפואירה יפה מומלץ ללמוד שם את יודעת איך קוראים לקבוצה שלך?

MerlinTheWizard

New member
טוב אז ככה:

המקצבים: סאו בנטו גרנג'י - מקצב מהיר שמציג את הלחימה שבקפוארה. סאו בנטו גרנג'י ג'י אנגולה - מקצב המשחק הרגיל המקצב של מסטרה בימבה שהביא את הקפוארה מהרחוב אל אולמות ההתעמלות, במקצב זה הקפואריסט משלב את הכל במשחק (ג'וגה) אקרובטיקה, לחימה, התחמקויות, הפלות וכל מיני תרגילים שונים שקרובים לרצפה. אנגולה - מקצב איטי שהוא המקצב המסורתי של הקפוארה משחק ערמומי עם הרבה אגו ורגישות, הרבה דרמתיות ומשחק. זהו משחק לקפואריסטים יותר מתקדמים שכבר הרבה זמן בקפוארה. במשחק הזה הקפואריסטים מאד מחוברים לתנועות אחד של השני זהו משחק שבו אתה חייב להיות מרוכז כל הזמן. מיו ג'יו (רק לקורדאו ג'י אורו מנג'ינגה) - משחק שאותו פיתח מסטרה סואסונה למען הצעירים שהשתעממו מהמשחק האיטי של האנגולה לכן, מיו ג'יו הוא בעצם אנגולה רק מאד מהר. שוב משחק למתקדמים, משחקים אחד בתוך השני. מאד יפה, אם יוצא להיות בהודת מיוג'יו שווה להביט וללמוד. באנגלה- מקצב למתחילים, במקצב זה משחקים למעלה ולמטה למעלה ולמטה, כלומר קרוב לרצפה ורחוק ממנה. משחק שמשחקים בו כדי ללמד מתחילים איך לשחק כמו שצריך בהודה. יונה - מקצב שמנגנים אותו כאשר מישהו עוזב או שמסטרה נפטר הרבה אקרובטיקה ולפעמים חברי הקבוצה מבצעים בו סולואים. אלו הם המקצבים החשובים את השאר בדר"כ לא מנגנים ולא משחקים אלו היו מקצבים שהעבדים בברזיל ניגנו אותם. יש כמובן את כל הבעיטות שאותן תלמדי בשיעורים וההתחמקויות, ההפלות, תרגילי האקרובטיקה והפלואורו. כדי להתקדם חייבים להתאמן הרבה אין קשר בין קפוארה לכשרון תתאמני תצליחי לא תתאמני לא תצליחי, גם המסטרים הכי גדולים התחילו כתלמידים פשוטים. בהצלחה!!!

טפיוקה

New member
לפני שאתה כותב על מקצבים

דבר ראשון תגיד שזהרק של הקבוצה שלך כי אצלנו זה ממש לא ככה...

Forrozeira

New member
בנגלה זה מקצב למתחילים?!

Damn בן אדם- רק שתדע: אצלנו, באבאדה, זה אחד המקצבים המרכזיים ומשחקים אותו מתחילים כמו גם מתקדמים ולא כתרגול. הדגש במשחק הבנגלה הוא על המשכיות וזרימה, המטרה היא "לעגל את המשחק" כך שיש בו מינימום ג'ינגה (אם בכלל) ואת הג'ינגה מחליפים בדר"כ בCadeira, הרבה באלאנסה, פינטות ומה שרק אפשר לקרוא לו עבודת רצפה (נגטיבה, Bote,Martelo de chao, queda de rin וכיו"ב)

MerlinTheWizard

New member
למה אתה עצבני

כל קבוצה יש לה את הסגנון שלה כמו שאמרתי כבר פעמים רבות. אצלנו בנגלה משחקים שונה ואצלכם זה שונה. חוצמזה יכול להיות שאני טועה אבל זה מה שהמאמן שלנו אמר.

MerlinTheWizard

New member
מזה בדיוק caderia

כי אני יודע שקדריה זה תרגיל בפלוארו שבו עומדים על הידיים ואתה מקופל, כלומר, רגליים לראש במאוזן.

Forrozeira

New member
לא caderia

אלא Cadeira ואני ממש לא התעצבנתי וניסיתי פשוט להסביר מה זה בנגלה. Cadeira זה "כסא" בפורטוגזית ומאוד קשה להסביר מה זה בלי לראות ואני יודעת שבקורדאו זה פשוט לא קיים (כי זה לא משרת שום פונקציה אקרובטית, באמת) זה לא פלוראו, זה הבסיס של הבסיס של הבסיס: בין שני הצדדים של הג'ינגה הרגליים אמורות להיות מקבילות- קח את המצב הזה, תנמיך אותו כך שכל הטורסו נמצא בערך בין שתי הברכיים, הטוסיק כלפי מטה (אפשר שזה יהיה מצב סטטי באימון, ברודה תמיד מלווה בבאלאנס) קשה, קשה.

thorondor

New member
ההערה ההיא באמת הייתה נחוצה?

מה לא ברור בחוקים של הפורום? העיקר שלקורדאו קוראים מתנשאים.

thorondor

New member
מה לא מתנשא?

"...ואני יודעת שבקורדאו זה פשוט לא קיים (כי זה לא משרת שום פונקציה אקרובטית)" בבקשה תסביר לי איך זה לגיטימי. בפורום הזה לא נשמעה (נכתבה) הערה אחת כלפי אבאדה כבר חודשים. היחידים שבאופן שיטתי נכנסים בקורדאו אלה אבאדאיסטים. זה כתוב בחוקי הפורום שחור על גבי פיקסל שזה אסור. וסלח לי, אבל זו התנהגות מתנשאת.

למעלה