באמת?!
אני לא ידעתי שמשחקים יונה רק כשמישהו מת או הולך,מוזר...זה משהו חדש? *סולואים ביונה?..לא כלכך זכור מתי יש איזה שהיא הגדרה לסולו בקפוארה חוץ מבהופעה-SHOW... הרי כל הרעיון של משחק היונה הוא שיתוף הפעולה בין הקפואריסטים..וזה כבר לא קשור לאיזה קבוצה אתה שייך,כאן מדובר ביסודות הקפוארה מסטרה בימבה יצר את מקצב היונה מהשירה של 2 ציפורים ולא 1! שאלה ותשובה,הרמוניה,שיתוף וכדו'... ואני מצטער אבל העבדים בברזיל לא ניגנו (אם הם ניגנו בכלל) את המקצבים האלה.. כי כמו שאמרת-סאו בנטו גרנג'י-פותח ע"י Mestre Bimba אנגולה-mestre Pastinha מיוג'יו-Mestre Suasuna בנגלה-Mestre Bimba יונה-Mstre Bimba ונראה לי שזה היה קצת אחרי תקופת העבדות. ואני מצטער להגיד לך אך יש עוד הרבה מאוד מקצבים שיש להם תפקיד לא פחות חשוב בקפוארה: אידלינה,סנטה מריה,אמזונאס וכדו'... אני לא מתכוון לחלוק אל צורת ההסברה שלך לגביי המקצבים מכיוון שיכול להיות שאתם (קבוצות מסוימות) רואים אותם בצורה אחרת. *והערה אחרונה- למיטב ידיעתי משחק הקפוארה או בכלל המילה "משחק" בשפה הפורטוגזית נקראת "ג'וג'ו-JOGO וכפי שאתה כתבת(ג'וגה-JOGA) זוהי בעצם צורת הציווי לפועל ג'וגאר-JOGAR (לשחק) עד הפעם הבאה... ביי בנתיים!