שאאאלום לכולם....

שאאאלום לכולם....../images/Emo39.gif

יש לי שאלה בקשר לראיית הילות. מישהו {לא בפורום הזה, וזה גם היה ממש מזמן} רשם על תרגילים לראיית הילות, לקחת דף בצבע מסויים, להביט בו ואחר כך על קיר לבן וליראות את הצבעים המשלימים... פעם אחי חזר הביתה {לא זוכרת מאיפה} ושם לי על הריצפה דף כחול ודף אדום ואמר לי לעשות בדיוק אותו הדבר, למרות שאז לא היה לזה שום קשר להילות... זה היה נחמד וניסיתי את זה גם על חפצים אחרים אבל בסוף זה סתם שיעמם אותי והפסקתי. זאת באמת דרך טובה להיתאמן בליראות הילות? יש עוד כל מיני שיטות שיכולות לעזור?
צ´או פרינסס---,--´--{

mga-abir

New member
תרגול זה נועד

על מנת לתרגל פיזית את העין-קיימים בה חלקים מנוונים. באמצעות התרגול שציינת (עם צבעים שונים). בנוסף יש לתרגל ראייה שאנה ממוקדת, כלומר להביט בעצם אך ההתמקדות היא מעברו. התבוננות ללא מיקוד על הנצפה אלא מעברו.ניתן לראות מעטה הילתי שקוף על כל עצם ללא קשר לגודלו.עם התרגול באמצעות הצבעים מתאפשרת ראיית הילות. בברכה אביר

Tal_Ya_Tal

New member
היי פרינסס מיאו ../images/Emo108.gif../images/Emo42.gif../images/Emo54.gif

למרות שאת טוענת שקבלת את המידע הזה בפורום אחר,(יכול להיות) אני מסרתי פעם את התרגיל הזה. זה משהו שאני מלמדת עוד מהיותי מורה לגרפיקה. לפני שנים רבות. א-ב-ל אין לזאת חשיבות. כפי שענה לך אביר, זה אכן מאמן את היכולות של העין הפיזית להבחין בדקויות וכמו כן, גם התרגיל של אי המיקוד שהוא הזכיר כאן יעיל ביותר. וזו אכן עבודה המאמנת את שתי ההיפופיזות של המח. כפי שציינה אסתיה. ישנו תרגיל נוסף, המוזכר בספר ´הנבואה השמיימית´ והוא, להרים את שתי כפות הידיים, כשהאצבעות נוגעות-לא נוגעות האחת בשניה (ראש בראש) מול רקע של שמיים בהירים, (בדרך כלל רצוי סמוך לעלות השחר) ולהתבונן ברווח שביניהן. L&L TALYA

למעלה