פרשנות שלי ל"נשל הנחש"
כמו שכתבתי אותה בפורום באתר ההנצחה של מאיר: לפי המילים מסופר בשיר, לדעתי, על אדם שרוצה להמשיך (ולזרום) עם החיים שרצים, אבל הוא עדיין תקוע במאורעות העבר, וברגשות שהם גרמו לו ולנפשו כגון עצב, כעס, פחד וכיוב. השיר עצמו מלא דימויים, ואני אסביר איך הגעתי לפרשנות הזאת: הכותב מתאר את עצמו בבתים הראשונים "מוצץ גיבעול" (רמז לסמים, ולהתמעמעות בעבר), "הנמלה העניינית" אולי מיצגת את החברה שכל הזמן בוחנת אותנו במעשיינו, וקוראת לנו "לזרום עם החיים". בבית השני יותר קל להתחבר לפרשנות שלי, כאן מירוץ הכירכרה מיצג את מירוץ החיים, "נשמט אביון ודל" ממרוץ החיים, "נפלט משצף מעגל" נפלט מהמרוץ הזה של החיים והם מתרחקים לו ("ההמולה הסחרחרה אט מתרחקת). הפזמון: מדגיש את בריחת החיים עצמם, מה שאנחנו קוראים לא לפספס את הרכבת, כאן זה לא לפספס את הכרכרה הלוא היא החיים עצמם. הבית שלאחר מכן מדבר על הכוחות הפועלים, מצד אחד להמשיך את החיים ומצד שני להתמודד עם ארועי העבר. התיאור של המצנח "שלכל הכיוונים נפתח" ו-"התשוקה ההורסת" הבית שלאחר מכן הוא לדעתי הבית היפה בשיר, כאן שוכנעתי עד הסוף שהכותב מחובר לארועי העבר מבחינה רגשית, ומתקשה להתנתק מהם ולזרום עם החיים, ההסתכלות בנחש השל את עורו שהוא לדעתי, דימוי של אדם המשיל את צרותיו מנפשו. והכותב מביט בנחש מקנאה "לא רק יכולתי כך להגיח". צרותיו והרגשות שהם גורמים הם "עור אשר יבש", ואם הוא ישיל אותו אז הוא יגיע למחוז חפצו. הבית שלאחר הפזמון החוזר, שמדבר על הבחורה שהוא "הרס לה את הצורה ועכשיו הוא מתגעגע", שוב מתיחס לאירוע מהעבר והגעגוע אל הבחורה שמפריע לו לעלות לכרכרת החיים. הבית האחרון, מחזיר אותנו לייאוש "לך תצא מזה עכשיו" ופתרון הקל "מוצץ גיבעול" (השימוש בסמים). אני מדגיש שזוהי פרשנותי ודעתי בלבד!!!! חג שמח!!!