שאאאלום לכולם

youngG

New member
שאאאלום לכולם../images/Emo141.gif

התחלתי לגלות לאחרונה את גאוניותו של מאיר ורציתי לערוך סקר קטן: איזה שיר של מאיר את/ה הכי אוהב/ת ולמה?

LauraLF

New member
שלום!

איזה שיר אני הכי אוהבת? כנראה ארול. למה? כי לא משנה כמה פעמים אני אשמע אותו אני אבין יותר כל פעם...כל פעם אני אסתכל עליו קצת אחרת.. הוא גם נורא מסתורי שכזה... אולי תעני גם את?

קודם כל נחמד לדעת שיש פורום כזה

אני אוהב את פלוגה בקו (או לגמרי במקרה) או את שיר תת מודע זמני

LauraLF

New member
אולי תתן הסבר?

לא יודעת זה מעניין למה כל אחד אוהב משו..

שירים שאני מתחבר אליהם

בלי סיבה מיוחדת שיר תת מודע זמני לפעמים גורם לי לדמעה בקצה העין

שששגיא23

New member
ארול

השיר ארול הוא שיר קלאסי של קיבוצניקים, כשמאיר אומר ארול אחד, הוא מתכוון לכך שבכל קיבוץ יש אחד ורק אחד שהוא פשוט ארול, אידיוט כזה, בכל קיבוץ יש אחד שחברי הקיבוץ הדביקו לו את השם ארול. ארול זה השיר האהוב עלי גם, מאיר מפגין את גאונותו בשיאה בשיר הזה. דרך אגב גם אני לא קיבוצניק.

LauraLF

New member
אה חשבתי ששאלת מסיבה אחרת לגמרי

נכון מאיר מפגין את גאונותו בהחלט בארול. חשבתי ששאלת בגלל השיר של איפה הילד בלדה על פגום שמתוארת שם בחורה בשם לאורה והסיפור מתרחש בקיבוץ...

Chocoholic

New member
לא לכל מילה יש משמעות...!

ה"אחד" זה בסה"כ הטייק הראשון של הקלטת השיר הזה...

Kodachi

New member
שיר כאב

אני כ"כ מתחבר להרגשה, והסיפור עובר וזורם כ"כ יפה ויש המון ציטוטים שאני אוהב ("דיבר איתי ישר לתוך היין...") הפזמון כזה נכון. אני מת על זה. מקום שני כנראה טרמינל.

LauraLF

New member
אוי שיר כאב:)

אני ממש אוהבת אותו... והפזמון ממש נכון אני שרה אותו הרבה

שששגיא23

New member
מטאפורה

אני לא בטוח אם אתה יודע, אבל שיר כאב הוא בעצם מאין מטאפורה על המצב העגום שלנו בארץ כשהמריבה על הבחורה בין הישראלי לערבי זה בעצם המריבה על ירושלים בין הישראלים לערבים.

השיר שלי

השיר שאני הכי אוהב זה לילה שקט עבר על כוחתינו בסואץ וזה מכיוון שזה השיר שליווה אותי בצבא לאורך רבות מהשמירות מלווה באנחה של קנאה אך, מאיר אריאל ידע איך להעביר שמירה...

yariv v v

New member
מכופף הבננות, ללא ספק.

שיר פשוט גאוני.תחשבו על זה כמה דקות.

אורן ג

New member
קשה, יש לו מלא שירים שאני אוהב

טוב אז אם שיר אחד, אז "מדרש שירתי" לדעתי זה אחד השירים המקסימים עם הכי הרבה מסר, שכתב מאיר. יש כאן הסתכלות על כל הויכוח הציבורי שלנו (כן או לא לשטיחים) מנקודת מבט דתית (גאולה ושמיטה), שיר על ירושלים מזוייפת ומתיפיפת למרות ועל "עירינו ערומה" עם מונולוג מרשים בתוכו. בנוסף לזה נכתב בשיר משפט גאוני שאני בחרתי לצטט בכרטיס שלי כאן בתפוז: "אל תעוררו ואל תעירו שנאה שלא תחפץ". אני מוכרח להגיש שהבחירה היא לא בלב שלם כי יש הרבה שירים אחרים שאני אוהב.

איל1לשם

New member
שני דברים קטנים.....

האחד -לשיר קוראים מדרש יונתי ולא "מדרש שירתי" ודבר שני- תמיד תזכור ש- "על ארץ מוותרים רק בלב ארץ עוזבים רק בלב "

אורן ג

New member
כן

"מדרש שירתי" זה משהו שאני משתמש בו שנגזר ממדרש יונתי, ראה את האתר שאני כותב בו

למעלה