../images/Emo41.gif הנה זה בא... ../images/Emo41.gif
טוב, בהודעה זאת אני אנסה לסכם את הדעה שלי לגבי הטכני, מנקודת המבט שלי בלבד בתור אחד שהרגע סיים שנה ראשונה בטכני כאינטרני ועולה לכיתה י'. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - הגעתי לטכני אחרי שהתחלתי להתעניין במקום המוזר הזה בשלהי כיתה ח'. היום, לקראת כיתה י', אני סוגר מעגל בזה שכבר החלטתי שאני נשאר בטכני, אחרי שנה של התלבטויות והרהורים. פה אני אנסה למנות את הסיבות למה. למה חשבתי לעזוב? ברגעים של ייאוש קשה לחשוב על משהו חיובי. ככה היה המקרה איתי. קשה שלא להרגיש מיואש/עצבני/ממורמר כשאתה קם ביום ראשון בשעה בלתי אנושית בבוקר כשעוד חושך בחוץ ומקלל את העולם על זה שאתה עושה את זה. כשאתה קם בבסיס בבוקר ובקושי מרים את עצמך מהמיטה. שאתה עומד במסדרים ארוכים בחום ובקור ומרגיש שהרגליים שלך נשברות רק בשביל שאיזה מפקד אחד יגיד מה שיש לו לומר. שאת עושה עבודות מגעילות במטבח. שאתה מרגיש בשבוע שלפני מסדר מב"ס כמו עובד זר. שכל זה מתחבר לשאר הספקות שלך, שאתה לומד במקום שלא מתאים לראש שלך, שמבחינה לימודית אתה הולך לכיוון אחר לחלוטין ממה שרצית. שאתה מפסיד כל כך הרבה, ואתה תוהה אם מה שאתה מקבל שווה את זה. ועד שאתה משלים עם עצמך שאתה נשאר, תמיד צץ עוד משהו שגורם לך לחשוב שוב. עד שכבר נשבר לך ואתה מקלל את היום שהתקבלת לשם בגלל שעכשיו אתה שובר את הראש מה אתה עושה עם עצמך. אתה מרגיש שעשית טעות. אבל אז אתה מתחיל לחשוב ברצינות. אני מסתכל על עצמי אחרי שנה במקום הזה ואני לא מאמין כמה שהמקום הזה שינה אותי, ולטובה. אני מרגיש יותר בוגר מחבר'ה האחרים בגילי. התחלתי לחשוב על דברים כמו העתיד שלי יותר ברצינות, דברים שבכלל לא חשבתי עליהם לפני הטכני. תגידו מה שתגידו, המקום משנה אותך. המשפחה שלך הופכת להיות החבר'ה שבחדר שלך. אתה לומד לחיות לבד. אתה עובר דברים שחבר'ה אחרים בגילך יעברו רק עוד כמה שנים. אני אישית הפכתי ליותר בוגר ויותר אחראי. התחלתי ללמוד ולא להתבטל כמו בחטיבה. כל זה בהחלט ישפיע על האופי שלי בשנים הבאות. ובואו נדבר דוגרי. מה הייתי עושה אם הייתי נשאר בביצפר הישן שלי? הייתי לומד באותו ביצפר, עם אותם מורים, חוזר לחדר שאני חי בו כל החיים שלי ולומד על אותו שולחן שאני לומד עליו מהיסודי. הייתי נשאר באותה עיר שאני תקוע בה כל החיים שלי, מוציא איכשהו בגרות, עושה צבא והלך לחפש את עצמי. זה מה שאני רוצה? נכון, יהיה לי יותר קל. אבל לחזור לחיים המשעממים אני לא רוצה. בשורה התחתונה, נכון, קשה בטכני, והרבה יותר קל בחוץ, אבל מה שאתה מרוויח לע-צ-מ-ך שווה את זה. בגלל זה אני אישית נשאר שם, למרות כל הקשיים בדרך והדברים הבעיתיים במקום.