ר הולנדית

dFence

New member
ר הולנדית

השלום לכם הייתי בהולנד בפעם הראשונה בחיי לפני כמה חודשים וניסיתי לקלוט קצת את השפה. הרגשתי לא ממש מיוחד כשהח' שלהם הפתיעה אותי, אבל מה שהצליח לבלבל אותי ממש זה הר' שלהם. הם פשוט מבטאים ר מתגלגלת, R אנגלית ולעתים משרבבים גם r גרמנית.. יש חוקיות לשימוש בהחלפת צלילים, זה קשור לניבים מקומיים... או שיש משהו נסתר אינטואיטיבי שכל הולנדי פשוט יודע מתי לבטא כל צליל?

Fair game

New member
זה אינטואיטיבי שכל הולנדי פשוט יודע מתי לבטא

הרי זה השפה שלהם

smaak

New member
לא ממש אינטואיציה

יש ניבים או אופן דיבור מסויים השונים מאיזור לאיזור, כך תוכל למצוא בהולנד הולנדים שמדברים עם ר' דומה לזו של האמריקנים, או כאלה שידברו ב-ר' גרונית יותר. אם יש לך אנגלית טובה תוכל לקלוט הרבה מילים בהולנדית.

Fair game

New member
שפה לא נסמכת על אינטואציה

זה תהליך של למידה לכל החיים ואם אתה נולד לתוך השפה אז אתה גם דובר אותה כשפת אם תוכל לנחש ולהבין כמה מילים שדומות או קרובות לאנגלית. כמו ש-smaak אמרה יש בהולנד כמה ניבים של השפה חוץ ממחוז פריסלנד ששם יש להם שפה משל עצמם

Emc2

New member
Well

Some would say that so does Limburg

ayala26

New member
לי אין ולא תהיה ר' מתגלגלת לעולם

זה הקטע שהכי קשה לי כי אם אני מאייתת מילה שיש בה R (כמו בשם משפחתי) חושבים שאמרתי L משום מה... אבל לבן שלי כבר יש R מתגלגלת.. לעומת זאת, ישראלים אומרים לי כל הזמן שיש לי מבטא לא ישראלי כשאני מדברת עברית... אז כנראה שמשהו בכל זאת עובר בלי להשגיח. הקטע הכי מצחיק הוא שהולנדים "שמים לב" שבעברית יש המון ח'... הם לא הקשיבו לעצמם אף פעם!
דוד שלי אומר "אני יודע לומר משפט בהולנדית: הנה, תשמעו: חוחותינו הלכו בדרך חתחתים ודרכו על חתיכת חר.."

Flinder

New member
אהלן...

קפצתי מהפורום השכן (זוגות מעורבים...
) אני מציצה לכם מדי פעם.. אז כשאני שאלתי את בן הזוג שלי (ואין צורך לומר את מוצאו...) את אותה השאלה בדיוק - כי גם אני שמתי לב לזה - הוא אמר שבמקור - הר' אמורה להיות חזקה ומתגלגת- יותר כמו של הרוסים ובטח לא כמו של האמריקאים. אץ הר' ה"אנגלית" אימצו סתם. כי זה אמריקאי וכאילו "גבוה" יותר. משהו כזה. הוא טוען שזה כל מיני כאלו שרצו להרגיש "אנשי העולם הגדול". אבל משם זה פשוט השתרש. אבל המקור ההולנדי האמיתי - אמור להיות ר' חזקה. וכן- הם לא קולטים כמה ח' יש להם.... שפה מוזרה. אבל מאז שאני איתו - היא מאוד יפה לי לאוזן.. אני אוהבת לשמוע אותו מדבר הולנדית... זה רומנטי לי.... אבל זה רק לי אני מניחה... בגללו.
אני יודעת שהיא נשמעת קשה מאוד "מבחוץ". (אני לא דוברת את השפה - אבל כן עשיתי קורס כדי להתחיל להבין קצת ולהמשיך ללמוד לבד.)

Siegel

New member
שטויות

לא אימצו את הR האמריקאית והיא גם לא שווה לR באנגלית היא שונה קצת. שימו לב שמי שמשתמש בR הזו משתמש בה אך ורק בסוף הברה ובR מתגלגלת או גרונית בתחילת הברה. יש אנשים שתמיד משתמשים בגרונית וכאלה שתמיד משתמשים במגולגלת. שמתי לב למשל בהכי סטנדרטי (מה ששומעים הכי הרבה בחדשות ובין הצעירים) הייתה הR הגרונית בתחילת הברה וR "אמריקאית" בסוף. בלימבורך משתמשים בR הכי גרונית וגם במזרח.

מלפפiן

New member
זה מזכיר לי שכשלמדתי הולנדית, כולם בקורס

אמרו שעברית זו שפה מוזרה שמורכבת בעיקר מ-ש' אחר כך כשחשבתי על זה, באמת יש הרבה מילים עם ש' בשפה שלנו, מצחיק איך שמים לב לדברים בשפה כשלא מבינים אותה...

למעלה