רשת ןלא רשת ג

talmeibilu

New member
רשת ןלא רשת ג

שלום לכולם ברצוני לקנות רשת של קוטר שלושה מטרים עם משקולות שסוגרות מלמטה שאלתי היא האם אתם ממליצים האם תופסים איתה ואם כן היכן כדאי ללכת תודה

shragam

New member
ההודעה הקודמת שלך היתה על ז'רז'ור ועכשיו

אתה רוצה לעבור לרשתות ?
כאן לא משתמשים ברשתות (ואפילו נגד).
מה בדיוק המטרה ?

אל תהיו קיצוניים ,ולא צדיקים .

לא מדויק לומר "לא משתמשים " , אין שום איסור על דייג ברשת שבקה לא בים ולא בפורום ,ודף הפורום הוא לא קיר הכותל המערבי .
נכון , אמנם כולם רוצים לצאת בסוף יפי נפש וצדיקים , בשם שימור הטבע והים , אבל בסוף זה מסחרה בדיוק כמו עם חברי הכנסת והשרים שלנו . רמאים עטופים בטלית צדיקים .
יש בים מלא דייגי רשתות שבקה , אף אחד שם בחוץ לא יודע מי הוא מי , ולאף אחד אין ביטוח שאינם משתייכים לאחד הפורומים .

דבר שני שרגא , אתה מתאר מצב כאילו דייג רשת הוא מחוץ לחוק . סליחה , אבל אתה טועה .
נכון אמנם שדייג הוא תחביב ,אבל אף אחד לא מוגבל לשיטה כלשהיא .מי קבע שעל כל דג לצאת מן המים בעזרת מקל ורולר בלבד ?

ולדייג האשקלוני ,אולי תוכל להסביר למה להוציא עשרות דגים בחכות רולר ,זירזור , צלילה עם רובה , זה בסדר , והטלת רשת שבקה פסול ?

לא שזה משנה הרבה כן ? , כי אנשים עושים את זה בין כה ובין כה , אבל סתם בשביל הדיון .

KarahaNa1

New member
אולי שבקה

זה עוד איכשהוא בסדר (שגר אסוף וצא)...

אבל כמעט כל רשת אחרת דופקת לנו דייגי החכות את הדייג.

ולכן, כפי שידידי שרגא אמר "כאן לא משתמשים ברשתות, ואפילו נגד"

שרגא לא יכול לכופף את העולם ולשנות את כללי

הדייג בעולם , כאשר מידי שנה בשנה העולם כולו צורך מאות אלפי טונות של דגים הנתפסים ברשתות של אוניות דייג ענקיות בכל רחבי העולם . זהו למעשה ענף דייג בפני עצמו , לעומת פורום קטן של דייג חובבני ברשת תפוז .ברור לך שזה מצחיק לא ? פורום תפוז שקיים כולו כ15 שנה פחות או יותר , רוצה לשנות את כללי המשחק והדייג הקיימים מזה מאות שנים בעולם הרחב ?

חוץ מזה שים טוב לב שפותח הדיון התייחס לרשת שקוטרה 3 מטרים ומשקולות שסוגרות מלמטה , מה זה לפי דעתך אם לא רשת שבקה ?

למה לשרבב לכאן את עולם הרשתות במלואו ? מישהו התכוון פה לרשת של ספינת דייג ?

talmeibilu

New member
מתנשא

שלום לדייג האשקלוני המתנשא כתבת שכנראה לדוג אני לא יודע גם אם זה נכון זאת לא בושה שהרי לא כולם יכולים להגיע לרמה שלך לא בדייג ולא בצניעות מדי פעם אני כותב כאן ושואל הרבה שאלות החברה בפורום עונים לי מכל הלב ובחשק רב יש דרך לומר את הדברים או לכתוב אותם אני ירושלמי לעיתים רחוקות יורד לדוג וגם את הרשת קניתי כחוויה הלוואי שאתפוס אחד אחזור הביתה מאושר כשאדם יורד לים לדוג הוא לא יודע אם מי ייתקל ומי ישב בצדדיו יש אנשים נחמדים שאני פוגש ויש גם לא נחמדים בלשון המעטה שהם תופסים עשרות וצוחקים בקולי קולות על אילו שלא הצליח להם אני לא מכיר את הדייג האשקלוני אבל מתפלל לא לשבת לידו שלא ישלח אותי לסופרמרקט

zeev113

New member
קודם כל תצטייד ברשיון דיג

מעצם ההגדרה רשת דיג מחייב רשיון ולא אחת ראיתי אכיפה של הנושא בחוף שפיים.
שנית, מעצם הדיג ברשת ( ובעקבות מה ששרגא כתב ) אל תצפה לפרגון בקרב דייגים חובבנים, רשתות ושבקה בפרט פוגעות מאד בדגה.
מכיוון שמושלכת די קרוב לריפים ולוכדת בלא אבחנה ככל רשת פוצעת וממיתה את דור העתיד.
עצתי לך דבוק כל פעם בסוג דיג אחר ותנסה להצליח בו, לא הכמות חשובה אלא ההנאה והאתגר וכל השאר.

מה אתה אומר .

על איזה רשיון בדיוק אדוני מדבר ?
אני עצמי זכיתי לקבל חינוך ימי ודייג רשתות מכל המינים והסוגים מטעם משרד החינוך בחסות במדינה ,בבית ספר שבזמנו היה שמו בישראל ,בית הספר לדייג ורשתנות מבואות ים .המקום היה פעיל כמה עשרות שנים ,ומעולם לא נשמעה המילה רישיון דייג בשביל דייגי החוף , בטח לא שבקה .בית הספר הזה הכשיר לאורך השנים אלפי דייגים ,שנבחנו וניתנו להם תעודות מקצוע עלידי המדינה ,משרד החינוך ומשרד החקלאות .חלקם הפכו לדייגים מקצועיים ,חלקם לבעלי ספינות דייג , וחלקם עדיין משמש בתפקידי מפתח שונים במשרדים ממשלתיים שונים .
אם קיימת אכיפה כלשהיא נגד רשתות שבקה ,הרי שאין לה אחיזה בחוק , אין חוק כזה .ומי שממציא רשיונות כאלה בשם חוק שלא קיים ,גנב ושקרן .
אני לא בטוח שאתה מבדיל בין רשת עמידה לרשת שבקה ,אני מתיחחס לרשת שבקה בלבד , שונה הדין לגבי רשתות אחרות ,לזה אני לא נכנס .אכן לא המקום הנכון לדבר על זה .

shragam

New member
בשביל כל רשת צריך רשיון דיג. זה שאין אכיפה,

זו כבר בעיה אחרת

למעלה