רשע מול טוב (ולהיפך)

Fenris

New member
אוקיי, זו דעתך וזכותך לחשוב כך.

אני עוד לא ראיתי דוגמאות מהחיים שיניאו אותי מדרך המחשבה הזו, ומ*המסקנה* הזו, שהגעתי אליה אחרי חשיבה הגיונית (לדעתי) ועל-סמך הנחות-יסוד שבינתיים אין לי סיבה לערער עליהן. ואולי אני טועה - אני לא מכיר אותך - אבל לדעתי גם בדמות שכביכול שונה לחלוטין מהאישיות האמיתית שלך, אתה תיקח דברים מהחיים. לכל הפחות, ייצא לך לחשוב מה אתה היית עושה, ופשוט היית עושה בדיוק את ההיפך בתור הגמד. אני לא חושב שיש לנו שליטה על צורת מחשבה כזו, אני חושב שתמיד נשווה את הדמות שלנו ל"אני" האמיתי שלנו (כפי שאנחנו מכירים אותו), בצורה מודעת או לא-מודעת, לפחות בחלק מההחלטות שלנו במ"ת.

ננסק

New member
אני לא חושב,

לגבי משפט הראשון, רק אחזור על כך שזוהי רק עוד דוגמה שאתה וצורת החשיבה שלך הם יוצאי הדופן, ואי אפשר להסיק מהם על כל שאר בני האדם. אבל אני מציע שלא נכנס לזה, לדעתי לא נוכל לשכנע אחד את השני (אבל אם יוצא לך ללמוד אולי קורס מבוא לסוציולוגיה או פסיכולוגיה חברתית, או לקרוא את Science of Discworld, אני ממליץ בחום - הדברים הללו שוברים ראיית עולם, ורק לטובה). אם אני רוצה לשחק את הגמד כמו שצריך - ואני רוצה, כי זה מהנה בעיני - אני אשתדל לראות את העולם מתוך השקפת עולם צרה. כשאני אתקל באירוע כלשהו, אני אשאל מה אותו גמד זקן, שחושב שהוא יודע יותר טוב מכל בחור צעיר (במיוחד אם אותו בחור שייך לגזע אחר), היה עושה. "סותר את הדברים שנאמרו ומחליט לעשות מה שהוא רוצה"? לאו דווקא, לא תמיד, כי זה הרי סתם לשחק סטריאוטיפ. למשל, אותו גמד מקשיב בקשב רב לכל כוהן של האלים שהוא מעריך, אפילו אם זהו כוהן צעיר. והוא עשוי להרגיש אבהי כלפי בחורים צעירים (במיוחד מגזעים אחרים), ולסבול את הפזיזות שלהם כדי שילמדו מהניסיון בדרך הקשה, תוך כדי שהוא כמובן מסביר להם מדוע ולמה. כמובן שאני אשווה את הדמות לאישיות שלי, אין לי ברירה בעניין, אבל מכאן בדיוק מגיעה ההנאה: הניסיון, אפילו האתגר, לשחק מישהו אחר, למרות האישיות שלי.

DDN

New member
סופרמן מול קארנאג'

סופרמן כטוב האולטימטיבי - בצורה נאמנה למשפטיו של ספיידרמן - לסופרמן יש כוח ענק ויותר אחריות אליו. הוא רוצה לנצל את כוחו לעזור לאחרים, למה? כי הוא מאמין שהכוח ניתן לו מסיבה מסויימת - לעשות את העולם מקום טוב יותר. קארנאג' - הרע האולטימטיבי, הוא יהרוג אנשים רק בגלל ש. .. .. מתחשק לו. הם לא עשו לו כלום, זה פשוט נראה לו משעשע שהם לא יחזרו יותר הבייתה למשפחות שלהם.

DDN

New member
CARNAGE

סימביוט כמו של וונום שהתמזג עם רוצח פסיכופט ויצר ישות עם המון כוח שכל המטרה שלה בחיים זה להשמיד ולהרוס.

Serpent Axis

New member
הערות לגבי הערפדים

Vampire: The Masquerade (שמשום מה נהנים לתרגם באופן תמוה משהו כ"ערפדים: נשף המסיכות") הוא לא משחק של "טוב" מול "רע" - הוא משחק של "רע מול רע יותר". הוא משחק שסובב סביב הרעיון של התדרדרות האנושיות אל עבר החייתיות, אנשים שצריכים להתמודד עם המעבר לעולם שמתקיים מתחת לפני השטח - עולם בו כל מי שהיו חבריהם, יקיריהם ומשפחותיהם הם כעת המנה העיקרית. המשחק מעודד את השחקן לשחק טוב - לא לשחק "טוב" מול "רע"! (המוסריות בV:TM זורמת עמוק יותר מהגדרה פשטנית כזו) V:TM הוא פשוט לא משחק כזה בו ברור תמיד (או בכלל) מי הרשע ומי הטוב. לא כל (או אפילו רוב) הערפדים בV:TM מציגים את עצמם כ"נפשות מיוסרות שלא אוהבות דם", אחד הפאנצ'ליינס הכי חזקים של צחוק הגורל בV:TM הוא העובדה שהערפד מתענג משתיית דם, גם אם הוא מפחד לעשות את זה. בV:TM יש מסילה שמובילה מטה מטה אל מנהרות חשוכות - והערפד קשור לקרון. Nihau - על איזה "בנקי דם" בדיוק את מדברת? הערפדים של הקמרילה מעדיפים דם חם כמו כל ערפד אחר, ערפדים ששותים דם קר או דם מתים הם נדירים. הSabbat רואים בבני האדם כבקר, לסטטוס הזה הם שואפים להביא אותם - אבל כבקר שהם אמורים לשלוט בו. היחס לאנושות זה רק אחד מההבדלים בין הכתות, אבל יש ביניהן דמיון לא קטן (אבל אל תתנו לאינקוויזיציה של הסאבת לשמוע אתכם חוזרים על זה). חוץ מזה, האם הערפדים של הקמרילה או הסאבת עסוקים ב"פוצי מוצי בוא אני אלקק לך את הצוואר"? הם משחקים באוכל שלהם בדיוק כמו החתלתולה שלך (אם לא בדרכים יותר גרועות והרבה, הרבה יותר אכזריות).

Nihau

New member
נכון, ערפדי VTM משחקים באוכל שלהם

אבל ערפדים אינם חתולים וחסרה להם החשיבות של המשחק לתרגול כישורי צייד. לגבי ליקוקי צוואר מגוחכים- רוב המשחקים שלהם סובבים את המיניות האנושית- מטופש כאשר אתה לוקח בחשבון את מערכת הרביה הנוכחית שלהם ואירוני כאשר אתה חושב על כך שיש הרבה דרכים פחות מבזות כדי להשיג אוכל ורכרוכי כאשר ידוע לך שאם הם היו חזקים מספיק הם פשוט היו אוכלים את מי שבא להם בו במקום ולא מנסים לפתות טרף יחיד למקומות חשוכים ומבודדים. גם הרעיון שהם מנסים להחזיר חום אנושי לגופם הקר תמיד היה נראה לי חסר טעם והתאים בעיקר לערפדים העלובים של אן רייס. אני אישית אעדיף את היותר עיניניים שמבניהם- כמו בדוגמא שנתתי. אם אתה חזק מספיק- תהיה קיסר. אם אתה עמיד מספיק- שלוט לנצח. אם אתה נבון מספיק- ביית את הטרף שלך והוא לעולם יספק לך עוד. אם אתה מתכנן רחוק מספיק- כסה את עין השמש ושלוט בכל זמני היממה. אם אתה זקן מספיק- גם שמש כבר לא תעשה לך כלום.

Serpent Axis

New member
למען האמת

לערפדים מסויימים אין ייחוס חשיבות למשחק לתרגול כישורי ציד. לאחרים כן. לערפדים של הסאבת למשל יש סדרה שלמה של "משחקים" (ולכל "להקה" של ערפדים שם יש גם משחקים משלה) שסובבים סביב ציד ואימונים גופניים ונפשיים שונים. אף אחד מהמשחקים שאני מכיר לא סובב שם סביב מיניות אנושית, הדבר הכי אנושי שהם יכולים לעשות במשחקים האלה כולל חיקוי של טקטיקות של כנופיות או צבאות אנושיים. חוץ מזה, תנסי לומר את זה לאיזה גאנגרל... רוב המשחקים של V:TM סובבים סביב אובדן האנושיות והתדרדרות מוסרית כי זוהי התמה של המשחק - המשחק חוקר את החשיכה שבתוך הערפד והחברה סביבו (והחברה הערפדית). אם תקראי את המדריך לסאבת את תקבלי זווית ראייה מאוד שונה על הערפדים של עולם החשיכה - ובכלל מי אמר שכל ערפד ששייך לקמרילה עסוק בליקוקי צוואר? רק בגלל שהם לא הולכים ומנסים להשתלט על האנושות באופן גלוי ובוטה (וכשחושבים על זה, ערפדים אף פעם לא עושים משהו גלוי ובוטה... לא אלו ששורדים מילניום, לפחות) לא אומר שהם פחות חיתיים ומרתיעים מכל ערפד אחר. גם אשת-החברה הכי קיטשית ו"פרימדונה" מבית היוצר של שבט טוריאדור יכולה להיות מלכודת מוות קטלנית ופראית לא פחות מנווד גאנגרלי.

Nihau

New member
לא התעמקתי בVTM מחמת הסלידה

העולם שWW בנו לא ממש מדבר אלי. הערפדים שבו נחותים לטעמי. ואני מדברת מתוך ניסיון כמי שכתבה והעבירה הרצאות על ערפדי העולם כולו ולא רק על נגזרותיו המרובות של דרקולה. דרך אגב במשחק היחיד שאני עדיין חלק ממנו בעולם של VTM אני משחקת גאנגרלית מאוד ייחודית- ציונית בשם טלית אבשלום, וטרינארית במקצועה העובדת כמפקחת על איכות בשר בבית מטבחיים ביישוב באיזור בקעת הירדן. כגנגרלית היא יכולה לשתות דם פרות והיא גאה לציין שמעולם לא שתתה דם אדם ואין לה שום כוונה להתחיל אי פעם. בית המטבחיים הצמוד לביתה מספק לה את כל צורכי המקרר והטיפול בחיות המחמד ביישוב מספק לה את הקשר החם לחברה האנושית. כתחביב היא משקיעה את כל מרצה בפיתוח יכולות קסומות לריפוי. בכל הנוגע לשאר הנושאים שהעלית- זה תלוי משחק. במשחק שלי יצא להשתתף בו השחקנים לקחו את אלמנט הציד לכיוון של פיתוי מיני כאשר הטריפה נעשה בחשאיות החדר הסגור. בנקי הדם במשחק שאני השתתפתי בו היו בבעלות הטוראדורים אאל"ט אבל לכל תושבי הנחלה הייתה גישה למאגרי הנחלה מהבחינה הזאת- כחלק מנחישות הנסיך למנוע הרג מיותר של בני אדם. היו גם אוכלוסיות של נותני דם - תת פאמיליאר שכאילה- שפשוט נהנים לתרום דם לערפד הנזקק. לך תבין. ההודעה שלך מתייחסת רק למשחק ערפדים אחד ספציפי ולמה שכתוב בספרים ספציפיים של אותו משחק. אתה ממוקד מידי וזה מצר לך את הראייה. קח בחשבון ששה"מ יכול בקלות לשנות מאוד את צביון ואופי המשחק אם הוא קובע כמה כללים או חוקים בנחלה שלא בהכרך תואמים את הספרים. כמו כן קח בחשבון שרוב משחקי הערפדים הפופלאריים מושפעים מספריה של אן רייס- בהם יש לערפדים מיניות מובהקת ואנושיות מובהקת לא פחות.

Nihau

New member
נצל"ש שיטות להרוג\לבלום ערפדים

רק כדי להרחיב מעט את האופקים בכל הנוגע לערפדים: הרי לכם לינק לפתיל נחמד ההלולך ומתפתח על שיטות להרוג ערפדים שונים ברחבי העולם והרי גם מה שאספתי בנושא: אש היא אמצעי מניעה יעיל באורח זמני בלבד אלא אם השריפה היא מוחלטת ושלמה. ערפדים נוטים להחלים מהר מכוויות, במיוחד ערפדי ניו-אורלינס. להביור הוא פתרון זמני אך רצוי גם קשרים במשרפה הקרובה. בהאנאדרה – מקדשים בהודו שנועדו לשכך זעמם של כוחות האופל. אפשר להציע להם מזון צמחוני וערסלים לבל יגעו רגליהם המטמאות בקרקע- לערפדים שוחרי נופש, וכך הם גם יהיו תחת השגחה צמודה. הכנסה לבקבוק- בולגריה- רק קוסמים רציניים חמושים באיקונין של הבתולה הקדושה יכולים לגרום לערפד להכנס לבקבוק שבו פתיון של דם פרות. מבקבקים, פוקקים, מצמידים לפקק חתיכה מן האיקונין וזורקים למדורה ענקית. תהנו מהברביקיו. בתולה – טוב להגנת הסביבה מפני ערפדים אם הבתולה טהורה. הבתולה תמות אך גם הערפד (מהרעלת עודף טוב בגוף). לא פועל במזרח הרחוק, נדיר מדי במערב. שיטות אחרות עדיפות. גרביים – גניבת גרב שמאל של מת החשוד כערפד תחסל את כוחותיו המאגיים, לפי דעות הצוענים המוסמכים. דם – לפעמים ערפדים מסתפקים בארוחה "נחותה". המהדרין משאירים קערה מחוץ לבית ודואגים שהדם לא יקפא בחורף המזרח אירופאי הקשה. ערפדים נלחצים מדם קפוא. איסוף וספירת זרעים – ערפדים קלטיים, כמו עמיתיהם הסינים, מוכים בתאוות סדר בלתי נשלטת והם יהיו עסוקים באיסוף כל הזרעים. יש להכניסם לאסם תבואה, הם לא יצאו במילניום הקרוב... ככל שהזרעים קטנים יותר השיטה מוצלחת יותר; נסו פרג, פשתן או אורז. חניקה – עובד על ערפדים ומכשפות אינדיאניים. חפירות – קברים עמוקים (3 מטרים) המגובים בארון בעל מכסה עופרת ואבן מצבה יציבה, רחבה וטובה. לאחר שהערפד זוהה בוודאות יש להוציא את הארון, להמשיך בפולחן היתד ולקנח בבעירה גדולה. יתד עץ – בחלקים מסוימים של אירופה היא יכולה להיות יעילה יותר מפצצת אטום קטנה אבל יש להצליח לנעוץ את היתד המחודדת היטב הישר בלבו של הערפד. במקומות אחרים בהם ערפדים נוטים להשפעות מזרח אירופאיות וישנים בארון קבורה היתד משמשת כאמצעי מסמור הערפד אל הארון ונטרולו בדרך זו עד להפעלת אמצעים סופניים יותר כגון כריתת ראשו. לימון – באמת מוסיף המון- פרי ששימושיו החיוביים מוגבלים לערפדי גרמניה בתנאי שמניחים לימון שלם וטרי לפיו של המת החשוד. מגן דוד – לערפדים יהודיים בלבד, פועל טוב כמו כרטיס אשראי על ערפד עורך-דין. קטורת – מכל סוג המשמש בטקסים דתיים. מבריח אותם לגמרי מהמקום... וגם אותי, פוי! עובד בהודו וגם על הערפדים הקתוליים למיניהם. מים – ערפדים לא יודעים לשחות ולכן סילוק של ארון החשוד לאי קטן ולא מיושב מבטיח שקט ושלווה. מסמרים – מסמרי ברזל של ארונות קבורה המפוזרים סביב הבית עוזרים להבריח ערפדים בסין, אבל אל תבנו על זה בארצנו. נרות שבורכו ע"י איש קדוש מומלצים לגירוד ערפדים מהבית- מומלץ לערב רומנטי...אח הנוסטלגיה. סמים – ערפדים מתמסטלים מדם רווי בסמים וגם מריח של זפת. מומלץ כאמצעי נטרול לפני החיסול הסופי. פרסות סוסים ממוסמרות לדלת מונעות כניסה של ערפדים מסקוטלנד ועד הודו. צלב או כל סמל קדוש אחר שהערפד מאמין בו- טוב לגירוש ערפדים ועינויים בשבי (hehehe) קוצים – נוסה בהצלחה כנגד ערפדיות מלאזיות התוקפות נשים יולדות. היולדת מובלת לבית בטוח מוקף שיחים קוצניים והערפדית מסתבכת בקוצים ועד שהיא משתחררת אפשר ללדת בשקט יחסי. אך הריגושים של פעם... רוז וויליאם 1874 – דיווח של 'פרובידנס ג'ורנל ' מרוד איילנד מספר על רוז וויליאם שבתו מתה בגיל שמונה, והוא החל לחוש חולשה גוברת והבין שהילדה הפכה לערפד, השיג צו להוצאת גופתה מהקבר, כרת את ליבה ושרף אותו במדורה ומאז הרגיש טוב. מוסר השכל- הקשיבו לאינטואיציה שלכם. שום הינו אמצעי מניעה דו תכליתי כיוון שטוב גם כנגד עין הרע. ערפדים רגישים לריח העז כך שאכילת שום תספק לכם נשק נשיפה יקר ערך. שמן רותח – מקובל ביוון כאמצעי דראסטי לפני תקיעת היתד. תפילות – רק לשם גירוש זמני, לא הורג את המתפללים אך גם לא את הערפד.

Nihau

New member
רעיונות למשחק עם דמויות אפלות

בעולם בו יש אלים והגדרה ברורה של חלוקה לאלי הטוב ואלי הרע תמיד יהיו כאילו מבני הגזעים בני התמותה שיבחרו ללכת בדרכם של אלי הרע. הסיבה שלהם לכך יכולה להיות ילדותית: אל הטוב לא העניק לי את מבוקשי ואל הרע כן אז מעתה אני מתפלל לאל הרע! הסיבה יכולה להיות רגש שלילי אובססיבי: אלי הטוב לא מעריכים את חשיבות הנקמה שלי ברוצח משפחתי! אלי הרע מברכים אותי במסעי לרצוח את רוצח גופם ומחלל נשמותיהם של יקירי! הסיבה יכולה להיות חוסר אמון בטוב בגלל דרך חיים: אם אלי הטוב היו כל כך חזקים הם לא היו נותנים לי ולכל שאר ילדי הקבצנים והזונות לרעוב בביובי העיר בעוד כוהני הטוב לבושים מחלצות משי וזהב, רפש זה רק מה שיש בעולם- אפילו אם הוא מתחבא היטב בנשמותיהם של הכוהנים הנקיים, הכל בא אל רפש והכל יחזור אל רפש. אני אסגוד לאל הרפש אליו נולדתי ואליו אחזור עם מותי. הסיבה יכולה להיות אינטרסנטיות פשוטה: דאג לי ואדאג לך, זו הדרך הקלה ביותר והמהירה ביותר להשיג את מה שאני רוצה אז ככה זה יהיה. מה איכפת לי אם אחרים סובלים כל עוד אני משיג את מבוקשי? כשאהיה האיש החזק ביותר בעולם אמנה מישהו לשלם להם פיצויים ושישתקו או שפשוט יחסל גם אותם. נטיות פסיכוטיות: רוצח סאדיסט אוהב להקריב קורבנות לאל העינויים שהוא היחיד שיודע להעריך באמת (ולהעניק תמורה עבור התעלות ייחודית) את האומנות והדייקנות הפדנטית שיש להשקיע בדרך לשלמות... חינוך מהבית: אנחנו עובדים את אל החושך הנצחי - האל הראשון שהיה קיים עוד לפני שנוצר אל האור הראשון. אל החושך נבגד על ידי אל האור שיצר את השמש וגזל ממנו את חצי השלטון ולכן מאז הם אוייבים בנפש... אתה בורכת בלידתך ע"י אל החושך להיות כוהן ומטרתך, ביחד עם אחיך, להחזיר את חצי המלכות האבודה אל בעליה המקורי... כוהני האור הם אוייביך המושבעים ודמם השנוא מותר לך, המקודש ע"י האל... יש עוד סיבות אבל עייפתי... על כל מקרה ברור לך שכל סיבה כזו מספקת רקע למשחק שלם - הן של דמות אחת והן של עמים שלמים או באותה קלות- קבוצות משחק שלמות. הדמויות לא בהכרח יעקבו אחרי אותם ערכים של השגת עוצמה בכל דרך אפשרית אבל כן יפעלו להשגת מטרותיהם או מימוש אמונותיהם - בדרך כלל בדרכים שינגדו את שלטון החוק המונהג לרוב ע"י נציגי אלי האור. הערות יתקבלו בברכה אולם יתכן שגם באיחור. סבלנות היא מעלה.

Fenris

New member
תגידי, אפשר להצטרף למשחק שלך?

אני חייב להגיד שלפי כל ההערות שלך יש לך בטח משחקים ממש מעניינים. את משה"מת? מה המשחק הנוכחי שלך?

Nihau

New member
משה"מת בעולם פרי יצירתי הנקרא טיאן

העולם מבוסס על כך שדרקונים חיו בשבטים עוצמתיים מאוד אך נכחדו כולם לפני 400 שנה בגלל מלחמת קודש שבני האדם והאלפים המאמינים באלה התחילו. האגדות מספרות שהדרקונים רצו להשמיד את העולם ולכן היה צורך קדוש לחסל אותם. הבעיה היא שדרקונים הם יצורים קסומים וקסם לא סתם נעלם. כאשר יצור קסום כל כך כמו דרקון מת בייסורים הרגש האחרון החזק שלו מתגבש לתוך הקסם ומרעיל את הסביבה בזיהום קסום. כרגע הקבוצה מנסה לגלות את המקור לזיהום קסום של יאוש ההולך ומתפשט בייחוד בעזרת מי שטפונות המאיימים לשטוף כפר שלם בוא האביב הבא. אם זה יקרה כל הכפר ישטף ביאוש כבד - סכנת חיים אמיתית. (בנוסף לכל הכפר המדובר הוא כפר הבית של חברי הקבוצה) אני לא רוצה להגיד יותר מידי כי הם לעיתים קוראים כאן בפורום ואני לא אספיילר להם. דרגורן העלה רעיון - לשחק את המלחמה האפית ההיא לפני 400 שנה במשחק נפרד. אם יהיו מספיק אנשים מעוניינים אולי אפשר יהיה להריץ משהו כזה.

למעלה