רשמים מסיני ומאילת

צחי א

New member
רשמים מסיני ומאילת

ביום שבת ירדתי לאילת לחצי חד-יומי (צהרים - לילה). וראשית רשמים מסיני - סיני ריקה לגמרי, הן המלונות והן החופים. ואיך אני יודע תשאלו? אז הנה: ירדתי בטיסה ואני רגיל שבתנאי רוח מסויימים, המטוס מדרים מעבר לשדה התעופה, מסתובב ונוחת מדרום לצפון. כך שלא התפלאתי לראות לקראת הנחיתה את המצפה התת ימי מתחתי. כשעברנו מעל מלון הנסיכה ללא כל סימן לסיבוב זה היה מוזר. מייד לאחר מכן ראיתי את מסוף הגבול ואחרי עוד כמה שניות את אי האלמוגים. אז כבר פניתי בלחץ לדיילת והפנתי את תשומת ליבה למיקומנו. ותשובתה כמובן: "אל תדאג, זה בסדר". חולפות להן עוד 5-6 דקות ואנו שועטים בדרכנו דרומה, בלי היסוס ובלי פקפוק. מתחתנו כאמור חופים ומלונות ריקים. ברגע זה נזכרתי שכשעשיתי את הבדיקה הבטחונית עמד לפני תייר שהבודק שאל אותו המון שאלות. התמונה שיש לי כרגע בראש היא של מישהו מכוון אקדח לרקתו של הטייס ולוקח אותנו לסודן או עיראק או מדינה ידידותית אחרת - ואני בסה"כ רציתי קצת לצלול... שוב פניה אל הדיילת, הפעם בטון יותר לחוץ תוך שמצטרפים גם נוסעים אחרים - והיא בשלה - "אל תדאגו זה בסדר". רק אחרי כ-10 דקות שנראו כמו נצח התחיל המטוס להסתובב שמתחתנו בוהקים בריקנותם המלונות של נואיבה. לסיכום, ראו הוזהרתם. ולאילת: נחיתה, הגעה מהירה לסנובה, לחמדה המקסימה, ולצוות הנהדר - כל כך כיף לפגוש אותם כל פעם מחדש. אני נרגע עם מרק מדהים של האני ופוגש את סושי וסשימי לתכנון צלילה. אני חושב בלב שאני מקווה שסושי, הדייבמאסטר הטרי לא ינג´ס בזמן הצלילה (ר´ כפיית תרגול של דולפינה לא מזמן), אבל לא אומר דבר. הצלילה סנובה ודרומה יפיפייה - דגים, אלמוגים ומים לא קרים בכלל - אני עם חליפה קצרה 2.5 ממ. כשיוצאים מהמים סשימי מבררת אצל סושי מדוע בקושי הסתכל עלינו. תשובתו המוחצת של סושי היא שהוא למד בקורס איך להסתכל על הקבוצה בלי שהאנשים ירגישו שהוא מסתכל. כשאנחנו מביעים פקפוק מסויים הוא אף מסביר לנו את התנוחה המיוחדת שבה דבר זה נעשה (פרטים אצלו - אני לא מסגיר סודות מקצועיים בלי תשלום ראוי). אוקיי, יאללה, בסדר. ארגון ציוד, ארוחה קלה במסעדה וקדימה הביתה. איזה כיף, יש עוד קצת חנקן לעוד קצת זמן.

דולפינה

New member
לצחי "החביב"

לידיעתך, א.התרגול לא נכפה אלא התבקש ע"י זוגתי ב.לתרגל זה לא ניג´וס, זה רק יותר בטוח! ג.לפני ההשמצות רצוי לבדוק את המידע ד.שיהיו לך רק צלילות בטוחות ושתהנה

צחי א

New member
דולפינה יקירה (בלי מרכאות)

ה. התכוונתי בצחוק. יג. אני מחזיק מאד מתרגול וכהוכחה ראי הודעתו של יוסין בדבר ההסכם שלי איתו בדבר תרגולים שוטפים בכל צלילה. קי"ט. לא התכוונתי להשמיץ כך שלא טרחתי לבדוק. תשס"ג. שיהיו כאלה גם לך.

גרזנית

New member
יקירתי, היצאת המילים ממקלדתי

צחי לא "נאנסתי" לתרגל התרגול היה בהסכמה מלאה של שני הצדדים, מאחר שמאז שעברתי רענון כהלכתו עברו מספר רב של שנים... ומעתה בסיום כל צלילה יוקדשו מס דקות לתרגולים

אילוניק

New member
דולפי

רק עזבתי אותך יומיים וכבר את זונחת את המין החזק לטובת המין הנשי והשולט אילוניק היפה IHB

תוכינון

New member
סיני סיני סיני ../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif../images/Emo23.gif

צחי עד כמה שאני יודע סנובה נמצאת באילת ולא בסיני לעניין סיני אתם בטח שואלים את עמצכם למה בהודע שלוש סמיילים של לא ומצד שני אהבה ולב כך ירדתי עם ציוד שלי לדהב כולל מיכל טעות מס 1 כבר בצד הישרלי עשו פרצוף למה מיכל כאילו זה עיז הדין אלקסם טיל בליסטי עם ראש גרעיני ההמשך לא היה טוב בצד השני האויר רוקן כשכל רגע מריחים את האויר כאילו רעל הוכנס לתוכו קצין מצרי ניסה והצליח לפתוח את הברז לא לפני שפגע ושרט אותו להערתי למה בפראות כמעט עלה לי במפתח שוודי בראש היחס נחמד לתיירים עד שמגלים שאתה מישראל ואז כמובן אתה הרוצח של הדוד הדודה האח וכל מיני חרטות ביציאה מהבלו הול יש סככה ושיצנו מהצלילה לנוח שם היה מהומה גדולה והלכו שם מכות מוצילרוס ישראלים ובעל הסככה ועד שהיגעו משטרה רציתי שהאדמה תכסה אותי בקיצור ארץ עניה ואזרחים זבל לא מכניסי אורחים ותיירים רק את הדולרים הם רוצים מדריכי צלילה מקצועים אפילו הדייב מסטרים שלהם נהדרים אוכל ברמה מינוס 8 אבל אתרי צלילה מדהימים יפים עשירים כל המחמאות מי יתן חצי באילת לסיום לבעלי לב חזק בגלל המצב לכו על זה אני גמרתי עם סיני לפחות לעוד כמה שנים כשיצאתי מהמעבר בגבול לצד הישראלי הרגשתי כמו עולי תימן כמעט השטטחתי על האדמה אספלט ונישקתי אותה שלכם תוכינון עם חוב חנקן ענק

אבי ע

New member
מתי כל זה קרה? נשמע מוזר ../images/Emo39.gif

כל מה ששמענו עד היום כולל מדהב בזמן האחרון היה שונה לחלוטין. אולי במקרה באמת יצא לך לשהות בסמוך לישראלי המכוער ואז זה מובן יותר. כמו כן האזרחים בסיני, הן הבדוים והן המצרים, אינם זבל. בשלושים השנים שבהן יצא לי להסתובב בחצי האי הם תמיד, אבל תמיד, היו מכניסי אורחים, חולקים איתך אפילו את פיתם הדלה כשהם עניים, ומאירי פנים. אם חלקם בכל זאת אינם מקבלים באהדה ישראלים בגלל המצב, ואפילו אם יש ביורוקרטיה מעצבנת במעבר הגבול (בזה כן נתקלתי) זה עוד לא הופך אותם לזבל. אשר למיכל, מעולם לא עשו לי בעיה כלשהי, אם כי שמעתי שעל יותר ממיכל אחד לאדם הם עושים בעיות. האם עברת רגלית או ברכב?

philips

New member
סיני

לפני שבועים ירדנו לסיני לספרי צלילה (דוגית אוקטופוס) , ירדנו ישירות מהגבול בהסעה למועדון של אומבארק בשארם . עלינו על היכטה ועלייה בילינו 3 ימי צלילה מעולים - תמונות יבואו כשנקבל אותן מהיכטה ירדנו חזרה למיניבוס שלקח אותנו לגבול.. נקודה חשובה לציון הוא נושא ת"ד הדרכים והבטיחות בדרכים שם שבהחלט לוקה בחסר - המלצה... שמישהו דובר ערבית או אחראי ישאר ער לאורך כל הנסיעות ו"ירגיע" את הנהג.. במהלך הדרך ראינו תאונת שרשרת של 4 רכבים באזור דהב...וחבל לסיים או להתחיל חופשת צלילה בצורה כזו..

mto

New member
סליחה על החוצפה...

כמה יצא לך המחיר בסופו של דבר.. כולל טיפים ארוחות בקיצור הכל !

ניב ד

New member
הוא בראש סדר העדיפויות, הנהגים

מעולים, זהירים ואדיבים ואין בכלל תאונות. או בקיצור - די כבר עם ההתנשאות הזו על המצרים. אנחנו לא בדיוק הכי טובים בהכל. ולגבי סיני עצמה - גם אנו נוסעים בפסח ונדווח כשנחזור (אם נחזור...).

אילוניק

New member
אם אתה לא

חוזר תוריש לי את הציוד

גרזנית

New member
אכן, היתה לי תאונת דרכים הבוקר

ואם אתה לא מתכנן לחזור אני מבקשת להוריש לי את הוולו והמאזן...

morena

New member
ואני חשבתי שהוא לא יחזור

דווקא בשביל לעשות שימוש מסיבי בציוד...

עמלץ

New member
כאשר התרעתי רצו כאן כמעט לירות בי

כאשר התרעתי על הסכנה שבירידה לסיני רצו כאן כמעט לירות בי. כיום זה פשוט מסוכן וחסר אחריות לרדת לשם, על אף שגעגועי לאתרים שם רבים.

לירות בך...? חס וחלילה...!

יש מגוון דיעות, כמו בכל נושא. לעיתים, הלהט הפנימי (והגעגועים לימים שהלכו לבלי שוב?), מוצא את ביטויו בהודעה המצדדת ירידה לסיני, במיוחד אם "השרוף" (מהלהט הפנימי...) היה ונהנה מכל רגע. רוב היורדים שיצא לי לשמוע את רשמיהם, ירדו ברכב ציבורי שהביאם ישירות לספינה ממנה יצאו להפלגה ועשו את הדרך חזרה באותה צורה. המגע עם מקומיים, כאלה שאולי לא היו שמחים לארח ישראלים בתקופה זו, מינימלי עד אפסי ואילו צוות הספינה חייב להביא מטבע קשה הביתה/לא מעניינת אותו הפוליטיקה משום כיוון או זוית - מחק ת´מיותר. אני מסכים לחלוטין שזה לא הזמן המתאים לסיני וסיבותי כבר הובהרו די צורכן. יחד עם זאת, אני מאחל לכל מי שיורד שיהנה ויחזור לספר ביציאת מצריים כי הסתבכות, מכל סוג שהוא דווקא בימים אלו, הוא משהו שממש אינני רוצה לחשוב עליו.

ביקו

New member
מחזק את דעתך עמלץ...

מסוכן מאד לרדת לסיני!! תאונות דרכים, פיגועים, יחס עוין, מזכיר לך מדינה אחרת?

למעלה