רשמים מירושלים

רשמים מירושלים

אתמול נסעתי לירושלים לרגל עבודתי. לאחר שירדתי מהאטובוס נכנסתי לשירותים.לפתע מישהו צעק בקול אדיר ולרגע חשבתי שמדובר במחבל מתאבד. אחר כך נשמע צחוק ואני אמרתי לעצמי שרק אדם דתי יכול להתנהג כך. ואכן מיד כשיצאתי מהתא ראיתי שמדובר בשוטר עם כיפה שחמד לו לצון. העיר עצמה מגעילה. חרדים בכל פינה. הם גורמים לאנרגיה שלילית. אם יש פיגועים זה רק בגללם.

רובו6

New member
העיר לא מגעילה בכלל, היא הכי יפה בעולם

לא בזכות הדתיים אמנם, למרות הדתיים. חרדים בכול פינה? לא נכון , כמעט לא רואים אותם מחוץ לשכונות שלהם. הם גורמים לאנרגיות שליליות? אתה מאמין בשטויות.

טרף טרף

New member
עזוב חרדים, אנשים

שמלאים ברכילות ושנאה לאחרים ששונים מהם, צרות אופקים וכו' שומרים המון סודות מלוכלכים בפנים העיקר לא לבייש את ה"קהילה הקדושה" אנשים כאלו גורמים לאווירה שלילית, יש בירושלים גם הרבה מוסלמים ונוצרים פנאטים... בין אם זה יפה או מכוער, טוב או רע, חרדים נמצאים בירושלים בכל פינה, לא משנה איפה אתה הולך, אפילו בדרך לירושלים עוד במודיעין ושילת הם נמצאים בכמות מאוד גדולה(טרמפיסטים)

hatafe2

New member
כפיים כפיים ושוב פעם כפיים!!!

כל הכבוד. ותמשיכו להבריח כך עוד מצביעים של מפלגות שינוי וחץ, עד שתימחקו מהמפה בפוליטת לחלוטין!! אתם גם ככה ארגון חלש ודל משאבים. אתם מוחצים את עצמכם. המשיכו כך!

טרף טרף

New member
אני מבין שאתה תשמח לחיות

במדינה של פנאטים דתיים, לך למאה שערים או לאיראן, או לרובע המוסלמי בירושלים, ותחיה שם נראה איך תוכל אז להשתמש באינטרנט ולשים פרצוף מחייך

hatafe2

New member
זאת הציבור יחליט.

"במדינה של פנאטים דתיים, לך למאה שערים או לאיראן, או לרובע המוסלמי בירושלים, ותחיה שם נראה איך תוכל אז להשתמש באינטרנט ולשים פרצוף מחייך " לא. אני מאמין שכל אחד זכותו לחיות ע"פ מה שהוא מאמין. אלה אם זה פוגע באנשים אחרים. גם אם 90% מהעם יהיו דתיים, אני חושב שלא צריך לכפות על השאר, והשאר צריך לגלות סובלנות כלפי הרוב.

טרף טרף

New member
נו, עם זה גם אני מסכים

פשוט מאוד, קודם הסברתי את דעתי על אנרגיות שליליות, וכל מי שמכיר חברות שהן פנאטיות שמרניות בצורה קיצונית מבין שהן גורמות לאנרגיה שלילית

טרף טרף

New member
למה אתה מתכוון?

אני דיברתי על חברות פנאטיות קיצוניות כמו במאה שערים, אנשים כאלו החריבו את היהדות, מה זה בעצם "יהדות"? זה מושג שיכול להיות יפה תלוי איך מגדירים אותו, תהיה יותר ספציפי לגבי מה אתה מתכוון ב"יהדות"

טרף טרף

New member
אני די קרוב לפנתאיזם

בתורה, כמו ברוב הדתות יש דברים נכונים אבל זה לא "תורה מסיני" למשל "אין עוד מלבדו" "ואהבת לרעך כמוך" אלו הדברים שאני לוקח מהתורה, אני מאמין שאצל כל אחד יש נטיה אל האמת, ואדם מחויב למצפון שלו בתנאי שיהיה אמיתי עם עצמו. היטלר ימ"ש למשל גם נטה לרוחניות אך הוא בחר ברע, ברוחניות השלילית ועיוות את הכל והגיע לשיא הרשעות, אין איזה דת שתגיד לך "זה" הדבר היחיד לעשות נכון, אתה צריך להיות נאמן לשכל הישר וחכמת הלב, אבל שוב, זה לא משהו שניתן לזרז או לכפות אותו על אחרים, לכל נשמה יש דרך והתקדמות שהיא צריכה לעבור בעצמה עד שאתה מגיע לחיבור מלא ל"אני" האמיתי/מקור/godhead מה שכן ראוי לעשות זה להרחיק אנשים מפנאטיות, לעשות את הטוב-הכי חשוב "ואהבת לרעך כמוך", ולפתח את המודעות(ע"י מדיטציות וכו'). ישנם 7 עקרונות מנחים של התנועה הספיריטואליסטית שאני מציע לך לקרוא זה גם לא משנה אם מישהו לא מזדהה עם כל 7 העקרונות, זו לא דת דוגמטית, העיקר כפי שהסברתי זה להיות נאמן לצו המצפון לברר מה אמיתי ומה לא, ולכוון לחיובי ולטוב ולא לאנוכיות. לכן בעיני, דווקא די חשוב לנקות את הרוחניות מכל הפולחנים המיותרים ופנאטיות מיותרת, אבל אני יודע שאני לא יכול ממש לשכנע אחרים באמיתות הדברים אלא רק להציג את הדברים כפי שהם, גם אם זה אומר שיחשבו שהשתגעתי ויזלזלו

Lu Tze

New member
אז אם חברת אוטבוסים פרטית תחליט

להפעיל את הקווים שלה בשבת לא תתנגד?

Patrick kim

New member
פנדריך זורק ``טיזר`` ובורח.

לי אישית יש בקורת על החברה בישראל על חרדים בסיטונות ואני חושב עניינית ומנתחת.אבל הכתיבה שלך פנדריך צורמת גם לאדם שאיננו רואה עצמו פוליטיקל קורקט.

אנדרי ז

New member
../images/Emo45.gif

אכן כתיבה כמו זו של עו"ד פנדריך עלולה ליצור אצל אדם מהצד הרגשה שאנחנו מתעסקים בתיעוב החרדים, ולגמד את הנושאים האמיתיים והלגיטימיים עליהם אנחנו נאבקים פה. זו בהחלט לא הדרך שאנחנו מעודדים.

רון סי

New member
פנדריך יש לו חשבון עם החרדים

יותר ממה שיש לכל אחד פה, לדעתי. יותר ממה שיש להרבה אנשים. לכן במידה מסויימת אפשר להבין אותו שהוא מבטא את כעסו עליהם. לדעתי צריך לאפשר לו לבטא כעס זה, ולו למען בריאותו הנפשית, ובה בעת צריך לזכור שדבריו באים מתוך כעס ועל יסוד סכסוך אמיתי עם הממסד החרדי.

למעלה