ביסקסואלים בישראל
New member
רשמים מהמפגש בת"א
נו...לא יכולתי להתאפק, בכל זאת...חזרתי עם עוד ירושלמי הביתה ובאוטובוס עוד דיסקסנו חלק ממה שהלך במפגש. היות שהשעה מאוחרת עתה, לא נראה לי שאפליג בתאורים וברשמים, אבל מילה חייבים ואני כידוע...הממ...בוא נאמר שמתקשה לסכם במשפט אחד...
סרט עצוב, מעניין, מעורר מחשבה, מקומם,מעצבן, מפליא, מרגש, פתוח, כנה ומשקר. ערבוביה ביסקסואלית של רגשות, מידע, חשיפה והסתרה. עלו הרבה שאלות בסרט הזה, חלקן נענו בסרט, חלקן באופן חלקי ומחלקן נמנעו יוצרי הסרט לעסוק בכלל. הדיון למרבה הפליאה (או שלא) החל מדיון בסרט, אך מהר מאוד עבר לפסים קמאיים יותר; הגדרות ביסקסואליות וזהות פלואידית, תוויות והצורך בהן, יציבות, השתנות והתפתחות, מקומם של הביסקסואלים בקרב הקהילות השונות, הצורך במאבקים פוליטיים שמסמנים ניראות ומביאים להכרה מחד, אל מול גישות השלום הפנימי וההרמוניה של השלמה עצמית ושימת פס על העולם מאידך. נאמרו שם הרבה דברי טעם ולמדתי המון, בהזדמנות זו רציתי להודות, לאלעד ולזיו שארגנו וגם לאגודה שאפשרה ולכל מי שהיתה לו נגיעה כזו או אחרת (לBרוך, בי של כבוד, שהתחיל בזמנו כדור שלג...המון תודה). אחד הדברים המופלאים בעיני הוא שפעם נוספת נפגשו אנשים בטווחי הגילאים שבין 17 ל-55 (בערך) והצליחו למצוא מכנה משותף ססגוני ומעניין ולנהל שיחה מרתקת, ביסקסואליות במיטבה. היו אנשים מעניינים רבים במפגש, עם כמה הייתי שמח לשוחח עוד זמן רב, בשיחות קבוצתיות ואולי אף בשיחות אישיות. הדברים שאמרו עופר, אהוד, אסף, לי, דני, דניאל, אלעד, זיו ואחרים היו מרתקים בעיני ומאוד מסקרנים ואני משוכנע שהחומרים "ישקעו" במשך ימים מספר. הייתי שמח אם בעקבות המפגש היו מתפתחים כאן דיונים בפורומים, באתר או אפילו במיילים האישיים. אני סבור שהמפגש היה ערב מהנה ומועיל ומהווה צעד נוסף בבנייתה של קהילה ביסקסואלית מועצמת בארץ. אולי לפעמים זה נדמה כאילו אני מסתכל רחוק מידי, אבל העובדה היא שאם מישהו היה אומר לי לפני שנתיים שזה מה שנעשה, לא בטוח שלא הייתי צוחק לו בפנים, במבחן התוצאה, הצלחות כאלה הן שמוכיחות שלא ניתן למחוק, ושקולם של הביסקסואלים שמוע יישמע ולבסוף גם יהיה טוב. בהמשך השבוע, תועלה לאתר "ביסקסואלים בישראל" סקירה ובקורת על הסרט בו צפינו, אתם מוזמנים לקרוא ולהגיב. טוב, ידעתי שזה לא יצטמצם לשורה, ובכל זאת.. לילה טוב וחלומות נעימים..
דניאל
נו...לא יכולתי להתאפק, בכל זאת...חזרתי עם עוד ירושלמי הביתה ובאוטובוס עוד דיסקסנו חלק ממה שהלך במפגש. היות שהשעה מאוחרת עתה, לא נראה לי שאפליג בתאורים וברשמים, אבל מילה חייבים ואני כידוע...הממ...בוא נאמר שמתקשה לסכם במשפט אחד...