רשמים מהאימון פורום

twc

New member
מפגש פורום - טענות ../images/Emo70.gif

קריאת התיגר של אורי (שנמחקה בינתיים) על כך שאין טענות לגבי מפגשי הפורום הציתה את רוח הפולניות שבי, ועל כן, ובמיוחד מאחר שקצת ביקורת בונה חסרה לדעתי (סליחה, משוב חיובי - ברוח ה- PC) החלטתי להציף את הנושאים הבאים: א. רצוי שמעבירי השיעורים במפגשי הפורום יהיו ראשי השיטה. מאחר שחלק נכבד מאד מהמשתתפים במפגשים הם בעלי נסיון עתיר בשנים באומנותם, עשוי מי שאינו כזה להיות "מותקל" ו"מובך". נהיר לי שראשי שיטות יש מעט וזמנם יקר וקצוב, אבל עדין יש כורח (ברמת ה-MUST MUST MUST MUST) שמעביר השיעור יהיה בעל נסיון (רב) בהדרכה. במקרים שאינם כאלה (והיו) הנוכחים מצביעים ברגליים. חבל. ב. כדאי להבהיר מראש למדריכים האורחים את מהות המפגש רמת הנוכחים, ותנאי המקום. זה יחסוך לכל המעורבים עוגמת נפש (ציטוטים נבחרים: "לא כולם כאן יודעים ליפול" וכן "תזוז אחורה, אתה כל הזמן בועט בי"[צפיפות, למתקשים להבין]) ג. זה לא נעים, שלא להגיד מביך ומשפיל, שמדריך המעביר שיעור אחד מזמין מדריך המעביר שיעור שני באותו מפגש על מנת להדגים עליו. במקרה הטוב זה ידידותי. המקרים הנפוצים יותר: 1) המדגים כופה על ה"מודגם" לשחק לפי כללי משחק שלא מוכרים לו, ומלבין פניו ברבים. 2) ה"מודגם" מוצלח יותר מהמדגים, ומראה לו שהתרגיל "אינו עובד". עכשיו הראשון יצא מובך. אין כאן תחרות "מי חזק יותר", ולכן זה מיותר. זו פניה בעיקר לבאי הפורום, אך כדאי "להציע זאת בעדינות" גם למורים אורחים. לבטח יש עוד מה להגיד, אך לי אלו הדברים שהפריעו במיוחד. אה, וגם גוטמן, אבל ממנו תמיד יש אזהרה באותיות הקטנות.

orii

New member
תודה על הטענות

ביקשתי אותן. אכן טעיתי שהזמנתי את ספיר להדגים איתי תרגיל. היו לבחירה שלי גם יתרונות אולם בגדול טעיתי. בכל אופן, אני לא רואה בזה אסון כי, לדעתי, לא הולבנו פנים. מה שכל כך כייף המפגשים האלו זה שבאמת לא באים להוכיח מי יותר טוב אלה איך כל אחד מגיב מתוך השיטה שלו. מהבחינה הזו ספיר היה בחירה מצוינת כי הוא מצד אחד הראה איך הוא היה מגיב ומצד שני למד מהם כללי התרגיל. אני משער שזו בחירה בעיתי לרוב המשתתפים. בכל אופן ספיר היה אחד האנשים שגילו את ההתענינות הרבה ביותר במה שאני עושה...

twc

New member
אל תקח זאת אישית...

אתה לא הראשון nor היחיד שעשה זאת ולדעתי יש בכך תמיד טעם לפגם. אפילו אם למודגם עצמו אין בעיה עם כך לעיתים קרובות למביט מן הצד יש. (אם זה תלמיד של המדריך ואם לא [ואם אתה שואל את עצמך, אז בכל המקרים שהיו התשובה לגבי היא לא]). מדריך אחד רוצה לבחון את השני? אדרבה, אבל בצד, בתרגילי זוגות או לאחר המפגש. לא בזמן המפגש שהוא אירוע חברתי ברוח טובה ואוירה חיובית.

amir_aikido

New member
אני לא חושב שזה כ"כ חד

דווקא בתור "אחד הקרבנות" במפגש הקודם, כשתומר הדגים על מתאמנים רבים. אני לא רואה שום בעיה בהדגמת תרגיל מול אדם אחר, ובלבד שברור לכולם שזוהי הדגמה של תרגיל ובשום פנים ואופן לא הוכחת יכולת. לא הייתי במפגש כך שאיני יודע לשם מה בדיוק אורי הדגים עם תמיר, אך אני הייתי עושה את ההפרדה הבאה: תרגילים מוגדרים - בחר את מי שאתה רוצה (לפעמים דווקא יש יתרון לקחת מדריך שרמתו הכללית טובה משלך - הוא ישתף פעולה טוב יותר). "משחק חופשי" למיניו -
, ולשם מניעת התדרדרות לקרב אגו - כך תלמיד ממועדונך שיעזור להדגים את המשחק ומכיר טוב את אותם החוקים, אחרת זה עלול להיות מוזר. ועדיין נותרת השאלה מה יעשה מדריך שהגיע לבד ורוצה לתת למתאמנים לבצע "משחק חופשי"
כנראה יש מצבים בהם אין ברירה ונדרש לקחת מישהו
אמיר

twc

New member
הבהרה

לא מדובר בכך שהמדריך המדגים לוקח את "אחד המשתתפים" לצורך ההדגמה, שזה טוב, רצוי ומקובל. מדובר בבחירה מכוונת של אחד המדריכים האחרים באותו יום לצורך ההדגמה, על מנת להראות את יעילות השיטה שלך על פני שלו / להראות שאתה עדיף עליו/ בשל עודף אגו. יתכן שזה לא המקרה אותו תיאר אורי בהודעה לעיל, אך זה בפירוש קרה במפגשים קודמים. משחקי אגו הם לא במקום. (לדעתי אין כאן שום מחלוקת ואנו אומרים את אותם הדברים במילים שונות). ותיקון קל - אורי הדגים עם ספיר טל.

מאוד נהניתי

היה מרשים. אמנם לא הכרתי את כולם, אבל, האימון של אורי היה נפלא האימון של ספיר טל היה מרשים. כל הכבוד לכולם. היה כיף.

שי רגב

New member
אורי, מזל שזה היה אדם כמו ספיר...

שכפי שהתרשמתי, הוא "נטול אגו" ו- "נטול פוזה". זה בניגוד לרוב המורים וראשי השיטות האחרים..

orii

New member
זה לא מזל

עבדתי איתו כמה דקות בהפסקה לפני השיעור שלי והיה כזה כייף - אז קראתי לו להדגמה (טוב פה טעיתי).

למעלה