רשימת המכתבים.

רשימת המכתבים.

כפי שהובטח קיבלתי לפני זמן מה, במייל, מלשכתה של ראש העירייה את פירוט התאריכים, היעדים והנושאים העיקריים, אשר בהם עסקו המכתבים האלה. תודה על התשובה המפורטת. על פי הפירוט לא מדובר בעשרות אלא ב 10 מכתבים. עתה, משהחומר מונח בפני משתתפי הפורום, ישפוט כל אחד ואחד לעצמו: אם זה השלטון שהוא רוצה לחדש.
אם זו העיתונות שהיה רוצה במחוזו
האם חברי הרשימה של גרמן הכחישו בלי לדעת או ידעו והכחישו
והאם, עבדכם אהרון קיר - הוא מגזימן מלידה (אמר "עשרות מכתבים" ובפועל העירייה דיווחה על עשרה), או אזרח, החרד לדמות השלטון, וסובר שגם 10 ואפילו 3 מכתבים מן הסוג הזה מהווים שימוש בנשק בלתי קונבנציונאלי, אשר לשלטון אסור להשתמש בו, ודאי שלא בכמות המוצגת - וגם אם העיתונות חטאה, אסור להוריד עליה פצצות של טונה, גם אם "מגיע לה" וגם אם הפצצות מאד יעילות, כי הפצצות האלה משחיתות, יש להן נזק סביבתי עצום, וטוב היה לו היה מחליט המנגנון האמור - לחדול לאלתר משימוש בנשק זה, וטוב היה לתושבי העיר אם היו חדלים מלהשתמש בשלטון הזה .

איפה הדוברים של גרמן?

"המכתבים מעולם לא היו"-כך אמר לנו איל אורון, הדובר הראשי של הגב' גרמן כאן בפורום זה. אני חושד שאולי גם התשובות האחרות שנתן בנושאים שונים אינם נכונות והכל היה שקר וכזב...? מה אומרים הדוברים?! או שמעדיפים לשתוק?! או שפשוט בפעם הראשונה אין לבן-אליעזר מה להגיד להם?! מסבר "מינהל תקין" לא בלקסיקון של הגברת גרמן ושלא יעבדו עליכם!

גרסא קריאה יותר

אנא שימו לב שבניגוד לטענתי שמדובר ב 4 עיתונים מקומיים, מופיעים ברשימה רק 3 מהם, העיתון "קול הרצליה" אינו מופיע ברשימה.

Tami me

New member
הישג אבל לא מספיק

צריך לברך את נכונות העיריה להוציא את הרשימה. לכאורה זה נראה תמים - העיריה מגיבה לכתבות שלדעתה אינן מדוייקות. אבל אני שמעתי כאן על איומים והפחדות שלא לפרסם כתבות מסויימות. האם יש אפשרות להוציא מהעיריה ממש העתקים של מכתבים אלו. הניסוח שלהם והתוכן חשובים מאוד ויתנו לנו אינדיקציה אם באמת העיריה פעלה כשורה כדי להגן על עצמה או שניהלה מדיניות גורפת של טרור והפחדה. אני מצטרפת לדרישתו של קיר שהעיריה תחדל לאלתר מדרך ההפחדה. לעיתונות יש תפקיד חשוב בדמוקרטיה שלנו ואם מישהו בעיריה חושש להיפגע ממאמר לא מדוייק תמיד קיימת לו האפשרות להציג את עמדתו - אבל לא שיטות של הפחדה וסתימת פיות. השימוש הבלתי נלאה של ראש העיריה בעורכי דין ללא ספק מוגזם, הוא עולה לנו הרבה כסף, מעשיר את משרדי עורכי הדין ופוגעים בשירותים שאנו נזקקים להם (נשאר פחות כסף). חשוב מאוד שתלמד לרסן עצמה ולא לנהל מלחמות מול כולם - יזמים, קבלנים ועיתונות ואפילו סתם תושבים.

אם תביטי ברשימה

תמצאי גם את מבוקשך - (ואם לא אז תעדכני אותנו, ונבקש השלמות לרשימה) נכתב לי ממשרדה של הגברת גרמן כי המכתבים האמורים יעמדו לרשותי, אך אני מסופק אם ברצוני לקבלם. דומני שטוב היה לו העיתונות עצמה הייתה מבקשת לקבלם, או נציגי גרמן בפורום היו מבקשים לקבלם, או כל אחד ואחד מהצופים בפורום הזה יפנה ויבקש לקבלם - ומאחר שבמסע בחירות אנו - ומאחר שנפערים סדקים בממלכה - קיימת סבירות גדולה שהם אכן יימסרו. סה"כ על אף ששמי הספרותי לקוח מעולם הנגרות, אינני עדיף על כל תושב אחר - הטבלה מוצגת, וכל מי שרוצה את המכתבים עצמם, אנא יפנה בכוחות עצמו. כפי שאמרנו בעבר - אנו נתאמץ להביא את הגמל לבאר - אך לשתות, לא נכריח אותו.

וחוץ מזה אין כאן כל הישג.

יש כאן עלבון צורב עקב השיטות הרעות ומסוכנות, אשר מצאו להן משכן דווקא ב"מעוז" הדמוקרטיה, במנגנון אשר יונק את תורת עולמו מעקרונות של חופש ביטוי, חופש עיתונות וכבוד אדם - כפי שנוסחו - ברובם - ע"י הפרופסור אמנון רובינשטיין, מאבותיה הרוחניים של תנועת מרצ.

איפה הבעיה?

לא הבנתי. איפה הבעיה? אני מבין שאילו מישהו היה מפרסם דברי בלע על אחד מכם הייתם עוברים לסדר היום? אז נתבקשו אמצעי התקשורת באמצעות רמיזה משפטית לחזור מדרכם הרעה, האם לא זו הדרך הנכונה לנהוג שמשמיצים אותך. כולכם כידוע אנשים הגונים ויישרי דרך. הרי אתם תומכים בחבורת ע'במים נשלטת קבלנים הידועים ביושרם ותום ליבם. ומה עושה אדם ישר והגון כשהוא יודע על דבר עבירה או איומים? בדיוק, ניגש לתחנת המשטרה (זה המקום הזה שבו בדרך כלל חוקרים את אלה שאתם משרתים) ומגיש תלונה המלווה בהוכחות מתאימות. מה עושים עלובי נפש? מי כמוכם יודע, מפזר שמועות והאשמות בשיטת 'מצליח'. יצליח, טוב. לא יצליח, נלך לשמועה הבאה. לאור מצבכם הלא סימפטי בסקרים הצעתי שתלכו ישר על התכנית הגדולה... הפיצו את השמועה שאתם שומרים ליום הדין... "גברת גרמן היא מושתלת של הרשות הפלסטינית והיא המאהבת של שיח' יאסין". נסו. אם יצליח אז יצליח.

גם אתה לא מבין

ואולי לא תבין לעולם. אז תצא לנו מהשלטון, יחד עם החברים והחברות שלך, שגם הם לא מבינים, ואל תחזרו עד שתבינו. על מנת להבין, צריך תבונה , על מתנ להבין צריך בינה , על מנת להבין צריך כושר הבנה - וכאשר כל אלה חסרים אז לא מבינים. תבונה, בינה, הבנה - לא מתנת אל המה, ניתן לרכוש תבונה, ניתן לרכוש בינה, ניתן אפילו לרכוש הבנה - אך לא בכסף, אפילו לא ב 1.8 מיליון. חייבים קודם להכיר בעובדות וכאן אתה מודה בחצי פה, "לא הבנתי" אתה אומר ואז להתחיל ללמוד, ממש ממש מהבסיס, ותוך כמה שנים או במקרה הגרוע, תוך כמה עשרות שנים, אתה תבין. וכשתבין, תחזור אלינו.

Tami me

New member
הישג שהצלחת להוציא את הרשימה

עכשיו יש לנו מושג באילו האשמות מדובר. שים לב לניסוח המיוחד - פירסום עתידי שגוי כביכול מבקר כביכול האשמות האשמות שווא שימוש כביכול פירסום לא תקין כאמור כל מה שהאחרים מאשימים זה כביכול וכל פירסום זה שגוי הם תמיד צודקים, אנחנו והעיתונאים תמיד טועים משך שבועיים אתה צועק כאן - תראו את המכתבים ופתאום אתה מסתפק רק ברשימה קטנה זו. תמשיך לדרוש ואולי תקבל גם את המכתבים ונוכל לראות בדיוק איך עבדה ההפחדה. אני מציעה לראש העיריה לפתוח דף חדש עם העיתונות ואיתנו. אנחנו מצפים שבמערכת היחסים החדשה עם העיריה הכל יהיה פתוח וגלוי - בלי סודות, בלי כיסוי מפני הציבור, בלי קומבינות, בלי כיסוי של ראש העיר (כל פקיד שיתפס בקומבינה פרטית יטופל על ידי וועדת משמעת), בלי סחבת בכל נושא, מידע שוטף לציבור על הפרוייקטים שהעיריה מתכננת ויוזמת. אפשר גם אחרת. אנחנו לא האוייבים. אנחנו בעלי הבית.

טוב עכשיו הבנתי

אתם כנראה לא נורא מרוצים מראש העיריה המכהנת ועוד פחות מהידיעה שהיא עומדת להמשיך לכהן לזמן מה. צודקים. אף עבריין לא אוהב שוטרים. תשמעו מה נעשה... כמחווה של מנצחים אעניק לכם חינם בכל יום לקט תרוצים ליום שאחרי. אתם יודעים איך זה, בכאב התבוסה אי אפשר לחשוב על משהו מקורים, אז קחו... "הקבלן שתמך בי נעצר יום קודם על פרשיות שחיתות והייתי מדוכאת" (לגברת רישפי) "במקרה שבוע לפני הבחירות פרסמו את פרשת הצ'קים המזויפים מלפני עשר שנים" (ליושב ראש הועד) "הרבה אנשים אמרו שהם היו מצביעים עבורי, חבל שהשב'ס לא הסכים לשחרר אותם" (לאוריאלי). מחר ניתן לכם עוד כמה. ככה זה בין חברים, עוזרים אחד לשני

לצערי אינך מבין

וגם לא תבין לך ללמוד, אולי תחכים ותבין. אם שמת לב, יש טענות מבוססות שהרשימה איננה מלאה, היא ודאי איננה כוללת את כל האיומים הטלפוניים, להם אין כל RECORD (למעט אולי אלה שהוקלטו לתיבות קוליות). שלטון שמפעיל טרור משפטי על העיתונות הוא שלטון פסול, שלטון אסור לשימוש . שלטון תדמיתי / יחצני לא יבין זאת - כפי שלא מבין את שאר מחדליו.

eopeace

New member
טענות מבוססות?

מה זה טענות מבוססות<? כיצד בוססו? על ידי מי? מתי?

לכו לעבוד - אתה בפאניקה ?!

אחרת למה לך ללכלך באופן כה סר טעם ? האם ייתכן ולא קיבלת את התדרוך של יריב בן אליעזר לגבי ההתייחסות המכובדת של גרמן למועמדים האחרים ? למה לא התקפת את גבעתי ואת הראל בעת כניסתך לאמוק של שנאה ? תגיד, אתה לא חושב שזה קצת ילדותי לחזור על ההפחדות אודות הקבלנים ומזימתם לכבוש את העיר ? או מצד שני, קצת מטופש ... רק עיוורונך לגבי מיהי גרמן האמיתית עולה על כסילותך.

בהיסטריה? אני?

על מה? כשמאלן ותיק אני לא מרבה להיות בצד המנצח. סוף סוף אני מרגיש כמו פאנאט ימני שיודע שמה שלא יהיה הוא ינצח. גרמן הרי תנצח אתכם אפילו אם תפרוש מהמרוץ. ולמה אתה סתם משמיץ אותי שלא טינפתי את הראל? תקרא טוב, כמובן טוב ככל שעבד של קבלן מסוגל לקרוא. לגבי המועמד קבעתי גבעתי...נו באמת, אפילו לי יש לב. קדימה, לחזור לשולחן העבודה לחבר את נאום ה"אני לא אשם בהפסד, פשוט בללי אכלה את כל הסנדויצ'ים של הפעילים והם הלכו הביתה"

EmperorMollari

New member
כל הכבוד

כל הכבוד לך שלשם שינוי פנית בצורה מסודרת ורצינית לבדיקת טענה כלשהי, וכל הכבוד ללשכת ראש העירייה שהגיבה בצורה מסודרת ועניינית. לגופו של עניין, ברור עתה כי הטענות על הילוך אימים על העיתונות ואיומים למינהם מופרכות לחלוטין. מדובר בכל המקרים בתגובות העירייה לפרסומים לא מדויקים או לא עובדתיים בעיתונים השונים. זכותה וחובתה של העירייה, כמו כל אדם או גוף אחר, לדרוש פרסום תגובתו על דברים שפורסמו בהקשר אליו. לא מדובר כאן באיומים, אלא בבקשות לפרסום הבהרות ותגובות. והעיתונים אכן נענו לבקשות בכל המקרים ופרסמו את תגובת העירייה או נמנעו מפרסום מידע פוגעני לגבי עובדי עירייה שהיה ברור שהוא שגוי ומטרתו אך ורק להסית או לפגוע בשמו הטוב של אדם. זוהי מצווה וברכה, והדבר עולה בקנה אחד עם אותו חופש ביטוי שבשמו פורסמו הכתבות השונות בעיתונים מלכתחילה. מעבר לכך, העיתונות כל-כך משמיצה את הגב' גרמן וכ"כ עוינת אותה מאז תחילת הקדנציה שבאמת אין מה להלין על כך שמדי פעם, בעמ' 59, בצד שמאל למטה פרסמו את תגובת העירייה לאיזו טענה לא מדויקת או לא נכונה שפורסמה בעבר בכותרת ראשית. להיפך. אז שוב, כל הכבוד לך, כל הכבוד לעירייה, ואני מקווה שעכשיו ברור כי הטענות היו שקריות וניתן לשים סוף לפרשה המוגזמת הזו.

גם ראש העירייה מתגאה בממצאי המבקר

ומה מצא המבקר: שרהט יחד עם לוי המובטל השמידו ערבות שמנה מסיבות שעדיין לא ברורות לגמרי ושוייס נמצא בחשש לניגוד עניינים וכסף ציבורי הלך כהלואה לכיס פרטי והושב לקופת הציבור רק לאחר חשיפת המבקר ועל 10 מיליון שהלכו להם - בתמורה למגרש שהופקע לשוא מסיבות שאף אחד לא יכול להסביר, ושאף אחד לא צריך אותו וכל להקת הצרצרים מתגאה המכתבי האיום. ראיתם פעם דוגמנית מכוערת? לא אני לא ראיתי. אז עיריית הרצליה, היא סוכנות הדוגמניות של השרון - את כל המחדלים מורחים בצבע, את כל השומנים דוחסים לתוך חגורות לוחצות, ובסוף מביאים גם את הקהל שיריע. חברים, אני מתבייש בכם.

Mr Politi

New member
הרשימה אינה מדויקת

אני זוכר לפחות מקרה אחד שבו נדרש עיתון "קול הרצליה" להתנצל (במקרה של פרסום אודות שוחד כביכול שהעביר קבלן הרצלייני לאחת מעובדת המחלקה לפיקוח על הבנייה). הפירסום (והתיקון) היו לפני פחות משנה, כך שהרשימה המופיעה כאן אינה מלאה (ולטעמי אף אינה מדויקת). היו מקרים נוספים שלא דווחו כאן. קחו בחשבון שלכל מכתב שמגיע מעו"ד, מגיעות גם כמה שיחות איום מקדימות - והרי לכם משטר טרור אמיתי.. (שווה לבדוק אם מתנהלים בעירייה משפטים צבאיים על מסירת ידיעה סודית לאויב (עיתונות, בללי וכיו"ב). ההתנהלות האלימה של העירייה מאוד מתסכלת חבר טוב שלי שהוא עיתונאי באחד המקומונים. אני חושב שדי קל להבין למה.

eopeace

New member
לקחת בחשבון?

עד כה, כל התעמולה שעשיתם כאן היתה באוויר ורק כזו - מלאה באוויר חם ותו לא. פעם אחת שמישהו טורח לבדוק את הדברים ומקבל את הרשימה ועוד פעם מתחילים. "קחו בחשבוןשלכל מכתב שמגיע מעו"ד, מגיעות גם כמה שיחות איום מקדימות - והרי לכם משטר טרור אמיתי" - עוד פעם אוויר חם וזהו. ראיתי את המסמך שצירפת ואני מקבל אותו (למרות שהוא לא נראה כמסמך עירייה בתור כזה שחסר הלוגו וכן הלאה), אך ייתכן שאני טועה וזה המסמך מהעירייה (אני לא מנסה לערער על תוכנו - אני מאמין לך). ואני חייב לציין שאני לא מבין על מה כל המהומה. שתי כתבות לא פורסמו בעיתונים. לו היו מתפרסמות, הכתבות היו יוצרות מצג שווא בפני תושבי העיר. העובדה כי מספיק היה להודיע לעיתונים שפרסום הכתבות - בייחוד ללא כל בסיס עובדתי, זה מעשה בלתי חוקי, ולאור כך, לא התפרסמו הכתבות, מראה כי היה בסיס בפניה. חופש הביטוי והעיתונות (עקרונות שלצערי אינם עדיין מבוססים בחקיקת יסוד בישראל) הם צד אחד של המטבע. הצד השני של המטבע זה זכותו של אדם לשמו הטוב. בפרסום כתבה, העיתונאי צריך לבדוק את מקורותיו ולהצליבם, לבדוק את העובדות באמצעות מקורות שונים וכן הלאה. זאת על מנת למנוע מצב שאדם נפגע מפרסום שלא נבדק. כמובן, שאנשי ציבור חשופים לביקורת העיתונות ולעין הציבור, אך אין בכך משום זכות לפגוע בהם בהאשמות חסרות בסיס. כל סוף שבוע, רוב הכתבות ברוב העיתונים המקומיים תוקפות את יעל גרמן. אם השיטה היתה כל כך פשוטה ויעילה שהיא יכולה לעצור כל כתבה, למה היא לא עצרה את כולן אלא רק שתי כתבות בלבד? ולא רק זו אלא שעצם הדיון מביא לכך שהכתבים עלולים לנסות לעשות עבודה קצת יותר טובה, מבוססת, רצינית ועיתונאית. אז, אחרי כל הצעקות על מכתבים ידועים, אני רואה שכמו שחשבתי, זה בסך הכל הר שהוליד עכבר...

למעלה