רשימת געגועים

רשימת געגועים

נומינומי היקרה "הרמתי" את הכפפה. ואלו הם הריקודים שאני מתגעגעת אליהם והפנייה היא לא רק לגדי שבהרקדותיו בעיקר חסרים לי הריקודים האלו, אלא למרקידים נוספים. חלק מהריקודים ותיקים אך מקומם אינו רק בהרקדות נוסטלגיה חלקם צעירים ובני רק 7-8 שנים (היו להיטים עד שננשרפו כליל...) מעגל זוגות תפילתי נערה נפלאה מספרד אל אלוהי שמים פה ושם מקרוב הורה סחרחורת שיר שמח שירי לי אחותי ערב ערב להשתטות לפעמים המואביה טנגו לשחרחורת דבקה אור חיים בואי נשוב אל הטנגו דבקה חיים בגללך דבקה בדואית לילה בחוף אכזיב הורה ימית שירי נהדרת כל מה שקדם שאי יונה

No name for now

New member
../images/Emo24.gif מקרוב

אני מאוד אוהבת את מקרוב (השפעה של חברים שלי ידוע בכינויו mikrob), ובימים שליגאל טריקי היה חוג במנזה (אוניברסיטת ת"א) בימי שני רקדנו את זה כמעט כל שבוע (זה היה ההמנון
), והמשכנו לרקוד אותו בחוג של יגאל בגבעת שמואל עד שאותם חברים הפסיקו להגיע
(כיום הם מגיעים להרקדה פעם בכמה חודשים) וכבר לא היה לי גיבוי לבקשות. למה אני מספרת את כל זה? יש לי מנהג לרשום את הריקוד על לוח בקשות (כשיש) בהרקדה, מה שנקרא "עוד לא אבדה תיקוותינו". אז לפני שנה רקדתי את הריקוד בחוג של פיל מוס בשיקגו (יחס יפה לאורחים
) ומאז... כלום
. בשבוע שעבר הייתי בחוג של רוני סימן-טוב בקרית אונו וכהרגלי רשמתי את הריקוד על הלוח ושכחתי מזה, בסביבות 11 וחצי, רוני עצר את המוזיקה ואמר בקול תמוה(
) (מצביע על הלוח) "מישהו פה ביקש את מקרוב" ושם את הריקוד
, איזו שמחה
דרך אגב, הרבה מהרוקדים שם ידעו את הריקוד.

dadon1

New member
יש משהו שעלינו הרוקדים להבין

ישנה רשימה פחות או יותר די ארוכה (רוב הערב) של ריקודים שנירקדים באופן מסורתי בכל ההרקדות או ברובן ככולן. וזאת כמובן כדי להתאים את ההרקדה המקומית להרקדה הארצית, אבל כל מרקיד (וזה טוב לכשלעצמו )מפתח באופן אישי בהרקדותיו איזו שהיא חלקה קטנה ובה הוא משמר את הריקודים החביבים עליו , את אותם ריקודים שהוא לא רוצה להשכיח שהוא מבקש להנציח. אז בהרקדה אחת זו יכולה להיות רשימה X ובהרקדה אחרת רשימת Y אצלנו לדוגמא רוקדים באופן שוטף כל השנה את אל אלוהי שמים את בואי נשוב אל הטנגו או טנגנו לשחרחורת את בגללך , אבל את מקרוב לעתים רחוקות, (טוב שהזכרת לי את כל מה שקדם) עלינו להבין שאצל כל מרקיד בצד הרפרטואר 'שהולך בהרקדות בכלל' יש את זו רשימת ריקודים שהם בטעם אישי שלו. מאוד יכול להיות שחלק מהרשימה שלך נירקדת באופן קבע אצל מרקיד מסויים, ומצד שני אם תרקדי אצלו הרבה ריקודים שאת רוקדת אצל גדי לא יירקדו שם ושוב יהיה לך אל מה להתגעגע. יודעת מה הפתרון???????? לרקוד אצל כמה מרקידים ולא אצל מרקיד אחד בלבד. זה מנסיוני.

../images/Emo45.gif צודקת

אני אומנם רוקדת אצל מדריכים שונים, אך לפעמים כשמזדמן לי, אני גם הולכת למרתונים או הרקדות אחרות של מדריכים שונים, לא בגלל האוכל, ההפתעות, ההופעות וכו', אלא פשוט כדי לגוון בריקודים שאני רוקדת במהלך השבועות הרגילים, ולרקוד ריקודים קצת שונים, ריקודים ישנים יותר שנשכחו בהרקדות הקבועות שלי, או ריקודים שחדשים לי בכלל (לאו דווקא חדשים מהתנור).

באופן עקרוני את צודקת אבל..

הודעתי נכתבה בתגובה ל... בשרשור אחר שבו ציינתי שאני רוקדת קבוע אצל גדי (וגם אצל מרקידים נוספים לסירוגין במטרה להעשיר את הידע שלי) באותה תגובה כתבתי שאני מעריכה את גדי מאוד על תרומתו לשימור השינים אך נדמה שהוא שם את אותם ישנים כמעט כל הזמן. דוגמאות: דבקה רמות, רפיח ואוריה , אהבת הדסה 1,נעלה נעלה, לכו נרננה, נרקדים כמעט מדי שבוע שבועיים. הורה גשר ,יסמין ודבקה דרור לעיתים רחוקות יותר. ובזוגות: כמעט כל שבוע החיננית-די נמאס, רוצים ריקודים ישנים יפים לא פחות!

dadon1

New member
אילו רק השכילו המרקידים לעשות שמוש

נכון ומועיל במחשבים המשוכללים שהם נושאים איתם אל עמדת המרקיד, לדעתי היו ההרקדות כולן בארץ מגוונות ביותר. כי המחשב יודע לאמר בדיוק מירבי בלחיצת כרית אצבע אחת בלבד- איזה ריקוד נירקד יותר מידי ואיזה ריקוד כדאי לרענן ולהוציא מהבויידן. לצערי רוב ההרקדות דומות אחת לשנייה. ואם יש לי מרקיד מועדף זה רק מפני שאף פעם אינני יודעת מה תהיה ההפתעה שלו לערב זה. הוא מרקיד רפרטואר סטאנדרטי אבל נותן חצי שעה של הפתעות ומשאיר אותנו פעורי פה, ופעמים רבות אף לוקח לנו סיבוב שלם של ריקוד כדי להיזכר בו.. וכך הוא משמר את הריקודים לא אתכולם אבל אחוז די ניכבד.

ניצנץ1

New member
שמעון עשור חידש לפני כמה חודשים את

" מקרוב"- ריקוד גאוני! את " ערב ערב" של שיקר ואת " אל אלוהי שמיים".. בכלל, הוא עלה על הגל היווני וזה כיף לא נורמלי.. כולל את " נערה כזאת אוצר", "הנערה מסירוס" ועוד ריקודים יווניים.. בואו ותרקדו! ואת חילק מריקודי הזוגות הישנים שרשמת- לפחות 4-5 את יכולה לרקוד פעם בשבועיים- שלושה אצל שיקר, כרמלה או שמעון מרדכי בגולדה.. בדוק.

את"שירי נהדרת" ו"שירי לי אחותי"

למדתי אצל חיים צמח בהרקדה המיתולוגית שלו בעבר בימי חמישי בבית הנוער. ומאז נתקלתי בריוקדים האלו רק בהרקדות נוסטלגיה בכרמיאל. אולי ירון וחיים יחדשו את 2 הריקודים הנפלאים האלו בבבוקר של שושנים הבא? אני אבוא אפילו בלי בן זוג (זו הבטחה לא איום..)

יוונית

'נערה ממש אוצר', 'הנערה מסירוס', אל אלוהי שמיים', 'ערב ערב'... אלה ברובם שירים יווניים. הריקודים, לעומת זאת, הם פרי 'יצירה' ישראלית. לרבים מהריקודים אין אפילו סממנים יווניים. רובם בנויים ממבחר התנועות המוכרות למחבריהם - שיכולים, צעדות תימניות וסיבובים - חבל שלמחברי הריקודים אין ההגיון (ואולי הידע), ואינם שומרים לפחות על הסגנון המתאים. אם אנשים יוונים היו רואים את הריקודים האלה הם ודאי היו צוחקים (אם היו מצליחים לצחוק מתוך התדהמה שודאי היתה מכה בהם) אז זה נחמד לרקוד כוראוגרפיות מקומיות לפי מוסיקה יוונית, אבל בבקשה לא לקרוא לזה 'ריקודים יווניים' וגם לא 'ריקודי עם ישראליים'.

ניצנץ1

New member
או. קיי. תקריאי להם " ריקודים בנופף

יווני" מה חשוב השם? מה שחשוב שהם אהובים על כולם, בדרך כלל.. ואצל שמעון עשור רוקדים אותם ברצף בכל הרקדה כמעט..

אל תוותרי

ברשימת הגעגועים שלי ישב שנים ריקוד הזוגות "אל תוותרי" בביצועם של הפרברים.(כנראה ריקודו של חיים שריון אם כי גם ליענקלה לוי רשום ריקוד לשיר הזה ואני לא רוצה לטעות) בשבוע שעבר ברישפון רקדתי אותו שוב לאחר שלא ניתקלתי בו לא מעט שנים. כל כך שמחתי. אבל גיליתי שהשמחה היא מאוד חלקית כשחוזר ריקוד שמתגעגעים אליו ורוקדים אותו בקושי שניים ורבע זוגות. הכיף האמיתי הוא כשכל המעגל רוקד. כשרוקדים כמעט לבד זו לא ממש חזרה לריקוד עם. זו סתם חוויה חלקית של "איזה כיף, נזכרנו".

ניצנץ1

New member
בחוג הזוגות של משה טווילי בראשון

זה ריקוד של מתחילים.. כל אחד- והרפרטואר שלו.. אצלו גם " זה מה שנשאר", " אל תדאג" ו" אימרי לי אהובה" הם ריקודי מתחילים. ורוקדים את " נשיקת שלהבת" בכל הרקדה, להבדיל- גם את " לגעת באושר".. תתניידו, תחליפו הרקדות- וככה תזכו לרקוד המון ריקודים שנעלמו..

אין קשר בין ותק של ריקוד לרמת הקושי

למרות שלדעתי היה רצוי להקפיד יותר ללמד מתחילים לפי רמת קושי עולה, מהקל אל הכבד ולא כפי שזה קורה היום, לפי גיל הריקוד ומידת הסימפטיה של המרקיד אליו (או אל מחברו) ובלי שום מחשבה על רמת הקושי של הריקוד. אתמול נכחתי בהרקדה לבינונים. היה די ברור איך הם נאבקים בריקוד "מתחמק משיגעון" בפעם הרביעית שהמרקידה לדבריה מלמדת אותו. וזה לא מפליא. ללא ותק של כמה שנים, הריקוד הזה לא פשוט. דווקא "אל תוותרי" יכול להתאים למתחילים. הוא אינו מסובך ויפה להפליא. חבל רק שאולי זו אחת הסיבות לכך ששכחו אותו ב"מתקדמים". כאילו שהמתקדמים מחפשים דווקא ריקודים מורכבים יותר. אני משוכנעת שגם המתקדמים מעדיפים שיר יפה על ריקוד המורכב מעשרה חלקים שונים שהיצירתיות שלהם מתבטאת בעיקר בסיבובים מנוגדים להגיון.

ניצנץ1

New member
לא התכוונתי לקושי של הריקוד..

אלא לעובדה בדוקה- מה שנלמד בחלק של מתחילים- נרקד כל שבוע. מה שלא נלמד בחלק זה- אולי פעם בחודשיים.. חוץ מבהחדשים של החלק המתקדם.ואז אם רוצים ריקוד מסויים- רוקדים אותו קבוע באם נלמד במתחילים.. אצל שלום עמר ז"ל היה זה " היה חזק " ו" התמונות שבאלבום" שנרקדו על שבוע, כי הוא לימד אותם במתחילים.. לאו דווקא ריקודים הכי פשוטים שבעולם.." אמן למילים" ו" תודה לאל" פשוטים הרבה יותר..אבל אותם לא לימדו במתחילים, אז גם הרקידו פחות.. ואף אחד לא מחפש קושי.. היום, לדוגמה, למדנו ריקוד של רוני סימן טוב " אהבה ישנה"- ריקוד חדש , פשוט ביותר, קליט ומקסים.. לא חובה 10 חלקים עם סיבובי סלטה ופליק פלק לאחור! וגם את "לא חשוב" של ויקטור גבאי- ריקוד קטן, קל, זורם - מתאים גם למתחילים וגם שם נלמד..

dw2322

New member
את "נשיקת שלהבת" למדתי אצל משה תלם

לפני הרבה הרבה שנים. היה נחמד אם היו חוזרים אליו, אני זוכר שהוא היה די מוצלח. את "כל מה שקדם" אני חושב שלמדתי אצל ירון מנהלנו, גם כן לפני הרבה שנים.

eitay2

New member
נוספים

מזכיר את: אשת חייל אהובתי בת חמישים אהיה חזק נוף ילדות צעדת החיילים

את רובם די רוקדים

ב"צעדת החיילים" כנראה התכוונת ל "אהבת החיילים". רוב ריקודים אלו נרקדים בחוגים בהם אני רוקדת, מלבד "אשת חיל" ו "אהיה חזק" שקצת פחות מהיתר.

למעלה