רשיונות לתוכנה

Andrushechka

New member
רשיונות לתוכנה

כתבתי תוכנה, אני רוצה למכור אותה ... אני צריך להוציא לה רשיונות? איפה ואיך עושים את זה?

yair24

Member
זה לא פשוט.

אתה יכול לנסות למכור את התוכנה שלך למישהו פרטי שירצה לקנות אותה. אבל בהנחה שתרצה למכור את התוכנה לחברות, אתה צריך להיות עוסק מורשה, להוציא חשבוניות, להשקיע את כל הזמן שלך בשיווק ופרסום של התוכנה. (רק לצורך ההבהרה, בהנחה שאתה רוצה למכור בצורה חוקית את התוכנה שלך אתה צריך לתת קבלות מה שאומר לפתוח תיקים במע"מ ומס הכנסה עוד לפני שמכרת בכלל.) אתה בטוח שהתוכנה שכתבת היא כל כך טובה ושיהיה לה ביקוש כל כך גדול שכדאי לך להתחיל את כל התהליך? יאיר

elctronic1

New member
איזה תוכנה.......

ודרך אגב אחרי שתמכור אותה לאדם הראשון זה יהיה האדם האחרון שתרוויח עליו מי קונה משהו היום ועוד תוכנה??? למה שיקנו אם אפשר לצרוב

copel

New member
לפי התיאוריה שלך

למיקרוסופט אין היום גרוש מסכנים...

elctronic1

New member
ועוד משהו

פתגם סיני עתיק אומר: אם אין לך משהו חכם לומר, צטט פתגם סיני עתיק

אתה מתבלבל בין השוק המסחרי לשוק

הפרטי. בשוק הפרטי תופעת התוכנות הלא חוקיות מאד נפוצה, אבל מדובר על השוק היותר זניח. מייקרוסופט לא עושה את הכסף שלה ממכירת word למשתמש הפרטי. לעומת זאת בשוק המסחרי, ברוב המקומות יש הקפדה רצינית על נושא הרישוי. מקום שמשתמש בשרתים ללא רישוי אפילו לא נחשב כחובבן. הוא מסתכן בתביעה, הוא לא מקבל תמיכה ויש סיכוי סביר שאין לו עובדים רציניים (אני סרבתי בעבר לעבוד במקום מסויים לאחר, שהמנהל שם אמר לי שהוא הצליח להשיג SQL Server מחבר שלו, אבל מדובר על גרסא ישנה ואולי אני יכול למצוא לו גרסא חדשה יותר).

Andrushechka

New member
תוכנה תוכנתית

אין עדיין תוכנה כזאת בעולם... בדוק! לא מסובכת מבחינת הקוד, אבל העיקר זה הרעיון והשימוש בה.

dandavid05

New member
עצה ליזם החרוץ

ניתן לרכוש גרסאות בסיסיות של תוכנות במחירים די סבירים. לפני מספר שנים רכשתי רשיון של Visual C במחיר של בערך מאה דולר. הרשיון הוא חוקי מלא ואני רשום כלקוח של מיקרוסופט. אתה בטח שואל למה המחיר הנמוך? הסיבה היא שהסתפקתי בגירסת הסטנדרד. האם זה מספיק לפיתוח רציני? בהחלט!!! אז למה יש גרסאות יקרות כמו ENTERPRISE? טוב, יש שם איזה תוספות, אבל קודם כל צריך לנצל את הבסיס!!! ודרך אגב, רוב הלקוחות הם בדרך כלל חברות שלהן כסף רב להוציא על גרסאות יקרות. לסיכום, חפש תוכנה חוקית, גרסה פשוטה שנותנת את מרבית הפונקציונליות.

למעלה