רשיון רופא בקנדה

adiavn

New member
רשיון רופא בקנדה

בעלי ואני שוקלים לעבור לקנדה (יש לנו את הציון הנדרש לתושבות קבע), אבל היות ואני רופאה מומחית (משפחה) אני חוששת בנוגע לעבודה בקנדה. האתרים המוכרים עוסקים בעיקר בבוגרי רפואה ללא התמחות שחושבים להתמחות בקנדה, והם אינם רלוונטיים למקרה שלי. התמחות מהתחלה (5 שנים) אינה אופציה מבחינתי. קריאה בפורומים באנגלית העלתה סיפורי אימה של הקושי לקבל הכרה ברשיון של בוגרי מדינות שאינן קנדה או ארה"ב (ממליצים שם על הוצאת רשיון בארה"ב, רק כדי להמחיש את הבעייה), כולל סטטיסטיקה של 4000 בוגרי רפואה מהעולם הנמצאים בקנדה ללא רשיון, שרובם גם וויתרו על המקצוע רפואה ועברו למקצועות אחרים. הבנתי שיש מסלול אלטרנטיבי, המאפשר ביצוע fellowship בקנדה ושימוש בתת-התמחות הנ"ל לקבלת רשיון, אבל קשה למצוא מידע על התהליך הזה. הייתה משתמשת בפורום כאן שכתבה שעשתה את זה, אבל היא נעלמה ולא הצלחתי ליצור איתה קשר. האם מישהו מכיר רופאים (לא בהכרח ישראלים) שהיגרו לקנדה לאחר התמחות? אשמח לכל אינפורמציה בנושא, כי כרגע לא ברור האם הגירה לקנדה בכלל רלוונטית במקרה שלי.

buffalon

New member
לא בתחום אבל

מציע לך לשקול את אוסטרליה אם הקנדים מערימים קשיים .הייתה כתבה בזמן שביתת הרופאים שאוסטרליה מוכנה לקלוט רופאים ישראלים, כנראה בתנאים יחסית נוחים למה שהקנדים דורשים.

adiavn

New member
אוסטרליה לא אופציה

יש לי כלבים, ואין כוונה לזרוק אותם לצורך המעבר. אוסטרליה לא מאפשרת מעבר עם בע"ח.

chubbychubby

New member
אכן, לא קל בכלל

לרופאים פה יש חיים טובים מאוד, אבל יש מעט תקנים וקשה למצוא תקן פנוי באיזורים פופולאריים כמו ונקובר וטורונטו, באיזורים נידחים יותר קל. בקשר לפלושיפ זה פשוט הדרך הידועה של למצוא מעסיק קנדי, לעבוד אצלו שנה ואז במידה שהם רוצים להמשיך להעסיק אותך הם נותנים לך מכתב שפותח לך את הדרך לתושבות קבע ומשם לאזרחות. הרעיון הוא שבפלושיפ המעסיק מכיר אותך ובהנחה שאת מצוינת הם ירצו להשאיר אותך אצלם. להתקבל לפלושיפ פה, יכול להיות אתגר כיון שיש הרבה מומחים מארצות שממנות להם את הפלושיפ (בעיקר סעודיה) וזה חוסך לבית החולים הרבה כסף. חוץ מזה לפלושיפ פה אין בחינות (עד כמה שידוע לי) וזה הופך את קנדה למאוד אטרקטיבית בעיני רופאים.

adiavn

New member
תושבות קבע

אין ייתרון למי שכבר תושב קבע ורוצה קבלה לפלושיפ לעומת אזרחי חוץ?

תלתל11

New member
לא נעלמתי, רק עסוקה :)

אכן עניתי בנושא הרבה בעבר, הקישורים שכבר הובאו כאן וגם במקומות אחרים. אם יש לך שאלות ספציפיות אשמח לענות.

adiavn

New member
לוודא את הבנתי

1) אם הבנתי נכון, מסלול הפלושיפ הוא פתרון זמני בלבד, לתקופה של עד 7 שנים, ולאחר מכן או שמשיגים משרה קבועה באקדמיה או שנאלצים לעבור את מסלול הייסורים של התמחות. האם זה המצב? (וכמה קשה להשיג משרת קבע באקדמיה בערים הגדולות?) 2) האם יש הבדלים בקבלה לפלושיפ בין אזרח זר לתושב קבע קנדי? 3) איך ניגשים לחיפוש פלושיפ בקנדה?

תלתל11

New member
לא בדיוק

1 אין כזה דבר "מסלול פלושיפ". ההגבלה של 7 שנים היא לרשיון "אקדמי" בדירוג assistant professor. תאורטית אפשר להשיג משרה אקדמית גם בלי פלושיפ, מה שהפלושיפ נותן זה "נסיון קנדי", אנשים שמכירים אותך ויכולים להמליץ עליך. כמה קשה להשיג משרה אקדמית? תלוי מה יש לך להציע (רקורד אקדמי/מחקרי, מצויינות קלינית) ומה הצרכים באותה נקודת זמן (למשל למומחיות-על מסויימת). 2. תלוי במחלקה, ובעיקר תלוי איך הם מממנים את עלות השכר של הפלו. יש מחלקות שנותנות עדיפות לבוגרים קנדים ולאנשים שמגיעים עם מימון מבית (בעיקר מסעודיה ומדינות המפרץ). 3. מחליטים באיזה תחום רוצים להתמחות, מבררים איפה יש תכניות פלושיפ בתחום (גוגל עוזר), פונים ישירות למחלקה ומבקשים פרטים.

adiavn

New member
שאלות נוספות

1) במידה ולא מעוניינים להיות במשרה אקדמית לכל החיים (ולא בטוח האם משרה בבית חולים אקדמי רלוונטית לרופאי משפחה), אם רוצים רשיון קנדי לאחר הפלושיפ צריך לחזור למסלול של חזרה על ההתמחות ו/או עבודה בפריפריה לחמש שנים? או במילים אחרות, נניח ונגמרה הפלושיפ - מה עכשיו? איך משיגים רשיון קנדי? 2) השאלה שלי הייתה האם יש ייתרון לישראלי מומחה (אני מניח שללא מימון מהבית) על פני תושב קבע קנדה עם התמחות מישראל. הסיבה לשאלה היא ששמעתי טענה שכשמגיעים לפלושיפ כישראלים מחוייבים בסעיף של חזרה לישראל בסיום, אבל השלטונות הקנדיים פונים לנכנסים לקנדה ביוזמתם (היות ויש הצהרה על המטרת כניסה לקנדה) ומציעים עזרה משפטית בשחרור המומחה מההתחייבות הזו. ולפי אותו האדם, קל יותר להתקבל לפלושיפ דווקא ללא תושבות קבע קנדית (כנראה פחות בחינות).

תלתל11

New member
את מערבבת הגירה ורישוי מקצועי

1) כן - על האופציות לרישוי *באונטריו* (אין כזה דבר "רשיון קנדי") את יכולה לקרוא כאן - http://www.cpso.on.ca/registration/international/default.aspx?id=1792. ושוב, לא חייבים פלושיפ - כל המסלולים פתוחים לך גם ללא פלושיפ, והפלושיפ לא מבטיח לך דבר. 2) אין למעמד ההגירתי של המועמד לפלושיפ שום קשר, לא לבחינות שצריך לעבור ולא משום בחינה אחרת. אזרח קנדי שלמד רפואה מחוץ לקנדה נמצא בדיוק באותו מצב כמוך, מבחינת דרישות הרישוי. לא יודעת על מה "אותו אדם" מדבר, מציעה שתשאלי אותו. אלי לא פנה אף אחד מהשלטונות הקנדים והציע עזרה, משפטית או אחרת. נשמע לי הזוי, בלשון המעטה...

adiavn

New member
בנוגע לפלושיפ

ברור שזה לא מבטיח דבר, למעט היכולת לעבוד ברפואה בתקופת הפלושיפ. הבעייה היא שכשקוראים על 12000 בוגרי רפואה בינלאומיים בקנדה ללא רשיון, נראה שכל מסלול שאינו פלושיפ הוא קרוב לבלתי אפשרי.

למעלה