רשיון נהיגה.

שלויימי

New member
לאחר כל המשא ומתן

רציתי לאמר לך שאכן כן דסי עדיף שאישה תלך באוטובוס ועד כמה שהיא צנועה היא יודעת איך מתנהגים בחוץ וזהו דבר שכל אישה חרדית מתמודדת איתו. זאת לעומת הדיוטא של הגא ביד הכולל פניות .רוורסים. צעקות. ואי הבנה במקרה הטוב ביטוחים. מילוי דלק. (מתדלקת?) מוסכים בדרך כלל . שכל זה הולם את האיש ולא את עדינותה של בת ישראל שזהו תורם להישחקותה במשך הזמן ואים לא הכל נכון לפחות חלק נכון אני מקווה שכתבתי לעניין .הלא כן ?

Rצינית

New member
לא כל מה ששכלנו הקטן לא מבין

בס"ד זה בגדר של הייתר יש דברים שנעלמים מאיתנו ולכן יש גדולי ישראל.. אך אם את רוצה דו"ג אתן לך-קטנה<אך יכולה להיות חמורה> מספיק שתצירי לעצמך קלסיקה של מקרה אישה נהגת בלילה בכביש שקט. ונתקעת .מה היא אמורה לעשות בדיוק?? למי לפנות?? לילה מאוחר..רוב רובם על הכביש-ביחוד בלילה, גברים..היא כעת צריכה לפנות לאיזה גבר שיעזור לה או שיפנה אותה עם רכבה...זה נשמע לך צנוע?? מה עם יחוד?יש שעות בלילה בכבישים שהם נכללים כיחוד.. אקייצער יש מני רבות ד"וג לחוסר צנעות.. <פשוט אני בין לבין כאן..ודי ממהרת..יכולתי להמשיך לדון בנושא-ויש הרבה מה לדון>

בני ברק

New member
מבחן המציאות

תיראי-הדוגמא שהבאת לנהגת באמצע הלילה,בכביש בן עירוני לבד זה יכול לקרות אבל זה נדיר מאוד-ובכל זאת-גם במקרה כזה יש טלפון סלולאר כימעט לכל אחד והיא יכולה להתקשר לבני משפחתה. אבל אישה שבאמת דואגת לצניעות לא תיסע בכביש בן עירוני לבד באמצע הלילה,

חנוך617

New member
מה אתה אומר...

לאשה יש רשיון והיא לא תיסע לחתונה עם הרכב כי בחזור היא צריכה ליסוע בבין עירוני מאוחר... נראה לך?

ואף לבחורי ישראל אסר מרן

זצוק"ל.וגם לדעת מרן זצוק"ל אין לאברך כולל "להתעסק" במכירת פלאפונים ח"ו כי אם לשקוד "על" לימודו בתורת ה` תמימה.שלא יהא ח"ו בכלל עושה מלאכת ה` רמיה.

Rצינית

New member
זו גם דעת גדולי ישראל!!אתה בכיוון

בס"ד הנכון... וכעת לעיניננו-רשיון. אני מסתכלת על עצמי כבחורה חרדית רווקה<נראה לי שאין פה אחד שאינו יודע שאני חרדית..ספרתם כמה פעמים אני מספרת על חרדיותי???(סתם הערת ביניים):)> היית לי מחשבה לרשיון, כי בואו נאמר זה דבר נצרך לאחת רווקה. בעיניי הקטנות נראה לי, וכי למה לא?? זה יכול להיות דבר די חיסכוני... להוציא בעודי כרווקה ולא כנשואה שאז הכסף והזמן לא מאפשר. אבל...במחשבה שניה,כשאני שומעת פסק שרבנים אוסרים זה ברור שלא מוצאים רשיון... "ועשית ככל..." לא שאני כזו צדיקה.והלוואי הייתי בגדר של "ועשית.."<הנה הנט. רבנים אוסרים! ואיני עושה את רוצנם..אבל לאט לאט..כמו שאומרים: לאט ובטוח..>אבל בעיניין הרשיון ללא ספק שכרוך בכך חוסר צניעות.... רבנים לא סתם אוסרים... וכל המחמירה תבוא עליה ברכה:)...

בוקר טוב אליהו

כבר דיברנו על זה פה לא מזמן ... ובוודאי שאין שום בעיה לבחורה לעשות רשיון , אם יש בעיה אז זה לבחורים שאם אני לא טועה הרב שך אסר עליהם ...

את מצחיקה אותי!

אם הרב שך אסר על בחורים?! אז ק"ו ובן בנו של ק"ו שלבחורות לבטח אסור

תכן שיש בזה חוסר צניעות מסוים אך

במקרים רבים הרשיון ממש נחוץ.. כגון בחורה נכה או אמא לילד חריג וכו ואפילו דברים פשוטים הרבה יותר שאפילו רבנים מאד חשובים שכולם אוחזים מהם גדולי הדור מתירים לאשה לנהוג!!ואני אישית מכירה מקרים כאלו... ולכן כל מקרה נידון לגופו..

חנוך617

New member
אוי, מיכל, נראה

לך שאני מדבר על מיקרים כאלו חריגים, ה` ישמור? ה` ישמור אותך...

BigKay

New member
ולפעמים מתירין לאכול ביו

כיפור, ואני מכיר אישית כמה מקרים כאלו..

לביא4

New member
הבהרה!

באף מילה שכתבתי לא "פסקתי" הלכה, להיפך, כתוב בבירור בשורה הראשונה - שיישר כח לכל הנשמעים לפסיקה שפוסקים להם. בנוסף נכתב בבירור כמו שאמרה נכון הפלאות של עליזה, שזה יותר צנוע ואין שום קשר לפיקניקים. (אני שמעתי על פסק הלכה בקשר לפלאפונים דווקא...)

למעלה