רשיון נהיגה.

חנוך617

New member
רשיון נהיגה.

האם ראוי שיהיה לבת ישראל רשיון נהיגה? לדעתי יש בזה בעיה מסוימת של חוסר צניעות. לא כן?

בני ברק

New member
זכור לי שהיה על זה דיון בעבר בפורום

לדעתי, בת ישראל שמרגישה צורך לרשיון נהיגה זה לא פסול ואסור. היום,יש מורות נהיגה, (בעבר היו רק מורים ולכן היתה בעיה של צניעות) יש אפילו בוחנות ברשות הרישוי, (אומנם מעט,אבל גם זה משהו...) לאחר הרישיון, המיתוס שרכב זה דבר "גברי" כבר נמוג והתפוגג, המוסכים היום מופעלות ע"י פקידות קבלה שבין הלקוח למוסכניק כימעט ואין קשר. נישאר בעיה אחד-הצניעות של הבחורה! וזה כבר לא קשור לרכב, אלא לאופי ולחינוך שלה. לדעתי,אם לוקחים את הרישיון כדי להגיע מנקודה א' לנקודה ב' זה אפילו יותר צנוע מאשר שהבחורה תיסע באוטובוסים, ולפעמים בשעות הערב המאוחרות. צורת החיים השתנתה,וגם לאחר הנישואים האישה יותר צריכה את הרכב לחיי היום-יום, הן עם הילדים,והן כדי לשחרר את הגבר ללמוד בישיבה. אך כל אחד ילך לפי פסקי רבותיו.

חנוך617

New member
מי הוא

האוסר? הרבנים. נראה לי שזה עוד הבדל בין בני ברק לירושלים.

BigKay

New member
מאיפה אתה יודע שהוא

מסתמך על הרגש, הרב וואזנר הוא מהאוסרים, ולא נראה לי שהוא פוסק מהרגש, נכון שזה איסור מטעם גדר, אבל זה משפיל להגיד שזה מטעם הרגש, תעשה חשיבה שנית

1שאלתיאל

New member
אני עדיין חושב

שזה עניין רגשי הרב וואזנר גם אסר מכשיר סלולרי לאשה גם זה וגם מכונית האם יש לזה איסור מפורש אלא שהוא מרגיש רבין זה מתאים כבר ישראל היא באתי לזלזל בזה אבל זה עדיין נשאר הרגש ולא חתיכה דאיסורה אני חושב שזה ברור

תגיד יכוכב?!

על האיסור שאסור להינות משום דבר בעולם שלא לשם שמיים שמעת פעם?! או שאתה מאלה שכל היום מחפשים היתירים בשביל לטהר את השרץ?!

1שאלתיאל

New member
שטר ושוברו

לטהר את השרץ אי אפשר כי מה לנו בפלפולים של הבל בשעה שהתורה אוסרתו, מכונית איננה שרץ וטהרתו איננה פלפול של הבל ודייך במה שאסרה תורה וברור שבמקומות שזה לא מקובל ודאי שאסור ולו רק משום פורש מדרכי ציבור בגדרים וסייגים שקבלו עליהם

דסי 18

New member
אתה יודע להסביר

את חוסר הצניעות? או שאתה רק יודע שכך מקובל לומר?

חנוך617

New member
למה את שואלת?

ממ"נ, אם כדי לדעת מה לעשות, אז קבלי זאת כך. אם בשביל לדעת, לא כך שואלים. לעצם הענין, זה ההפך מכל כבודה וכו.

דסי 18

New member
אני שואלת כי...

מענין אותי מה הסיבה. איך לא חשבת על זה. לעניננו, כל כבודה בת מלך, היא סיבה להיפך לדעתי, שלא תסתובב ברחוב ובאוטובוסים.

חנוך617

New member
לא מדובר על

להסתובב סתם. זה לא צורה שאשה תנהג. אגב, את יודעת בכמה מוסדות חינוך נאסר על המורות לנהוג? מליון...

דסי 18

New member
לא הבנתי את תגובתך!

שאלתי מה הקשר בין כל כבודה בת מלך פנימה לרשיון נהיגה ולא הבנתי את התשובה. עדיף שאשה תנהג ברכב מביתה למחוז חפצה, או שתצא לרחוב תמתין בתחנה תעלה לאוטובוס וכו'. בענין מוסדות החינוך שבהם נאסר על מורות לנהוג, זה לא הנושא, אני יודעת שרשיון לאשה נאסר על ידי גדולי ישראל כפי שכבר כתבתי, הנושא הוא מה הסיבה לכך. אני מבינה שהסיבה לא כל כך מעניינת אותך. אותי כן.

שלויימי

New member
לאחר כל המשא ומתן

רציתי לאמר לך שאכן כן דסי עדיף שאישה תלך באוטובוס ועד כמה שהיא צנועה היא יודעת איך מתנהגים בחוץ וזהו דבר שכל אישה חרדית מתמודדת איתו. זאת לעומת הדיוטא של הגא ביד הכולל פניות .רוורסים. צעקות. ואי הבנה במקרה הטוב ביטוחים. מילוי דלק. (מתדלקת?) מוסכים בדרך כלל . שכל זה הולם את האיש ולא את עדינותה של בת ישראל שזהו תורם להישחקותה במשך הזמן ואים לא הכל נכון לפחות חלק נכון אני מקווה שכתבתי לעניין .הלא כן ?

דסי 18

New member
ממש לא משכנע

אשה שיודעת להתנהג ברחוב, יודעת גם להתנהג בכביש, וממילא טענות של פניות רוורסים צעקות, היא לא טענה אמיתית. ביטוחים תחנת דלק וכו', גם לא כל כך נשמע, לא חסר דברים שהאשה מסדרת בחיי היום יום. עוד מעט תאסור על אשה ללכת לבנק, ולקנות בסופר.

שלויימי

New member
נכון

גם בנק וסופר הם לא מי יודע מה מתאימים אך זה לא כל כך אגרסיבי כמו רכב . וברכב בלי לרצות זה גורע מהעדינות כנראה שלא התנסית בנהיגה . ואים כן הגענו לויכוח אים אפשר לבת מבחינה מציאותית להשאר בהילתה גם ע"י רשיון ע"ז באו גדולי ישראל והכריעו ...

למעלה