רשיון נהיגה בונקובר

mis1233

New member
רשיון נהיגה בונקובר

שלום חברים
שאלה: כמה זמן מותר לנהוג עם רשיון ישראלי בונקובר? האם ניתן לרכוש רכב עם רישיון ישראלי? כמה זמן ייקח להוציא רשיון קנדי ושאלה אחרונה האם יש לכם המלצות למורה נהיגה באיזור ונקובר? כל עצה תתקבל בברכה! תודה רבה וחג שמח

Timewalker

New member
זה תלוי באיזה סטטוס חוקי את נמצאת

כל הפרטים נמצאים באתר של ICBC - http://www.icbc.com. זה הגוף שאחראי על הנפקת הרשיונות והביטוחים ב BC.
כתייר אפשר לנהוג 6 חודשים עם הרשיון הישראלי וכ "עולה חדש" 3 חודשים.
רישיון ישראלי לא ניתן להמיר לכזה של BC (לעומת אמריקאי, גרמני, של פרובינציה אחרת או של מדינות מפותחות אחרות שברשימה) ולכן צריך לעבור תהליך שלם של תיאוריה + מבחן מעשי (טסט).
את התיאוריה עושים בצורה ממוחשבת בסניף של ICBC (אם את בוונקובר אז זה ב downtown) ואפשר להוריד ספר שמלמד את החוקים - או לאסוף עותק מנייר בסניף הראשי של ICBC - זה לא עולה כסף, אבל צריך להגיע לשם פיזית.
אחרי שעוברים תיאוריה צריך לקבוע תור למבחן מעשי - זה יכול לקחת זמן (גם חודש - בחודשי הקיץ), אבל ניתן לנסות לשפר עמדות במקרה שמישהו ביטל (עושים את זה בטלפון או אונליין).
כעקרון לטסט מביאים רכב מהבית ואם אין אז אפשר לשכור או לשלם למורה לנהיגה בשביל להשתמש ברכב שלו (זה מקובל ובדר"כ בא בעסקת חבילה עם שיעור).
ב BC יש כמה דרגות של רשיון נהיגה - אז צריך להביא את הרשיון הישראלי כשבאים לתיאוריה (לא ביקשו ממני שום תרגום - הכרטיס הספיק להם) בשביל שיכירו לך בוותק ותוכל לגשת למבחן מעשי של רשיון מלא.

יש כמה איזורים שניתן להבחן בהם מבחן מעשי - אני נבחנתי ב Point Grey.
אני ממליץ לקחת שיעורי נהיגה לפני הטסט כי הנהיגה בקנדה שונה מבישראל - כולל הדגשים בטסט.
אני השתמשתי בשירותיו של בית הספר הזה: http://www.atlasdrivingschool.ca/ . למורה שבטלפון הראשון קוראים קיוואן (איראני חביב). לא ממש ביררתי על בתי הספר השונים - פשוט הלכתי לככזה שיש לו מקום כי הייתי קצר בזמן (מישהו ביטל טסט והתור שלי הוקדם לעוד 3 ימים).
המורה הזה היה בסדר גמור.

לגבי קניית רכב - אני לא יודע כי עדיין לא ניסיתי את זה.
המידע שברשותי הוא די עדכני - סיימתי את התהליך לפני חודש וחצי.
מקווה שזה עוזר.

mis1233

New member
תודה רבה על התשובה

המקיפה! ולאיזה סוג רשיון נבחנת? ועוד שאלה האם את מועד המבחן קבעת העצמך טלפונית או פיזית? תודה רבה!וחג שמח :)

Timewalker

New member
בבקשה

מכיוון שיש לי וותק נהיגה של בערך 20 שנה בישראל נתנו לי לגשת למבחן של רשיון מלא (ב BC זה נקרא class 5 אבל בכל פרובינציה יש לזה שם אחר).
כעקרון צריך להוכיח שיש לך וותק נהיגה של מעל לשנתיים בשביל הרשיון המלא.
את מועד המבחן קבעתי טלפונית (זה לא לקח הרבה זמן), אבל עקרונית אפשר לעשות את זה באתר שלהם.
את הנסיונות להקדים את התור בהחלט אפשר וממולץ לעשות דרך האתר שלהם - מנסיון אישי.

mis1233

New member
תודה רבה ועוד שאלה חשובה

אם נכשלים במבחן - האם מותר להמשיך לנהוג עם הרשיון הישראלי עד המבחן הבא או שאסור לנהוג בכלל? תודה רבה

אני לא בטוח לגבי BC, אבל באונטריו מרגע שעשית תאוריה אסור

לנהוג עד אחרי מעבר מוצלח של הבחינה המעשית, ולכן מומלץ במקרה של משפחה שרק אחד מבני הזוג יעשה את התהליך, והשני חחעשה אותו רק אחרי שלראשון יש רשיון.

Timewalker

New member
אני לא באמת יודע

רק קחי בחשבון שיקחו לך את רשיון הנהיגה הישראלי במעמד המבחן המעשי ולא יחזירו לך אותו (זה מה שקרה לי).
(רישיון נהיגה מהווה אמצעי זיהוי עם תמונה - ולכן חשוב שיהיה אחד כזה)
למזלי ידעתי את זה מראש ולפני שהגעתי לוונקובר ביקשתי עוד עותקים של הכרטיס ממשרד הרישוי הישראלי :)

כרגע אני לא זקוק לרכב בחיי היום-יום שלי אז לא נדרשתי לשאלה הזו.
כשעשיתי את התיאוריה אף אחד לא אמר לי משהו על איסור נהיגה עם רשיון זר לאחר המבחן (אבל זה לא אומר שמותר). אין בזה יותר מדי הגיון כי יכול לעבור חודש עד שתקבלי תור למבחן מעשי ומה תעשי עד אז? מה אם הבנאדם תלוי בנהיגה לפרנסה?
בקיצור, צריך לשאול אותם - אני מניח שאפשר לעשות את זה טלפונית.

PuffDragon

New member
הגיון ובירוקרטיה לא הולכים ביחד

באונטריו זה בדיוק ככה - אחרי התאוריה הרשיון הישראלי שלך לא תקף יותר ואסור לך לנהוג עד שאתה עובר טסט.

giri

New member
באלברטה אתה מקבל רשיון מתלמד

ומותר לך לנהוג רק עם מלווה עד שהאישור מגיע לעשות טסט - סביב השבועיים.

idohatam

New member
אפשר לקנות רכב, הבעיה תהיה למצוא חברה שתבטח אתכם

עם רשיון ישראלי ובלי ביטוח לא תוכלו להוציא את הרכב מהחצר של הדילר או לרשום את הרכב על שמכם.

mis1233

New member
אז בעצם חייבים לשכור רכב

עד שעוברים את הטסט ומקבלים רשיון לידיים? ואיפה כדאי לשכור? האם בחברה מקומית או לשריין רכב מראש כבר מישראל מחברה ישראלית? תודה רבה!

idohatam

New member
לא, פשוט צריך למצוא חברת ביטוח שתבטח אתכם

אנחנו עשינו את זה עם AMA שזה כמו AAA אבל באלברטה, בבריטיש קולומביה יש את bccaa תבדקו אם הם מבטחים תושבים עם רשיון נהיגה זר. בכל מקרה עדיף לשכור רכב לסידורים הראשוניים, מנסיוני להזמין דרך חברה ישראלית יוצא בד"כ יותר זול לאחר שיקלול הביטוח, חברה זולה ורצינית פה היא enterprise אתם יכולים להשוות מחירים איתם.

shahar5r

New member
אנחנו בודקים אפשרויות השכרה לקראת טיול שם

בדקנו בחברת אלבר וכמו שעידו אמר יצא לנו בשקלול שזול יותר להזמין מהארץ.

bubamarra

New member
I didn't have any problem buying a car in BC

I only got my driver's license 3 months after that.
&nbsp

למעלה