רק שתדעו

Natali s

New member
רק שתדעו../images/Emo70.gif

שהפרוייקט הזה של תעביר את זה הלאה הוא פרוייקט של מועצת התלמידים והנוער הארצית. שהתחיל בשנה שעברה, ע"י שרשרת של נתינה של בני נוער שבעקבותם שרשרת הנתינה הלכה וגדלה
אז רק שתדעו מי התחיל עם זה קודם...

LOVEאמיר

New member
לא נכון, לפני כן היה לזה סרט...../images/Emo6.gif

"תעביר את זה הלאה" מכירה ת'סרט הזה? זה עם קווין ספייסי והלן האנט...

LOVEאמיר

New member
שימי - ../images/Emo58.gif קודם...

כן, הילד מת בסוף, וזה היה ממש עצוב...

Natali s

New member
נכון... אבל המועצה הארצית ../images/Emo26.gif

שידרגה את זה לארץ קודם

LOVEאמיר

New member
../images/Emo13.gifנו טוב, שיהיה...

אבל הבמאים של הוליווד המציאו ת'סרט קודם... חחחח...

הסרט תעביר את זה הלאה

גם אני ראיתי את הסרט המרגש הזה. הסרט מבוסס על ספור אמיתי. אותי זה מאד ריגש והביא אותי ליצור מספר מגזרות הקשורות באהבת הזולת.

erandb

New member
לגבי קרדיט על הסרט ../images/Emo46.gif

אשמח אם משהו מהמנהלים, שלא הבנתי אם יש להם קשר למערכת התוכנית להגיב. מן הראוי הייה לתת קרדיט לסרט "תעביר את זה הלאה".שהרי זה ברור שהרעיון מבוסס על הסרט.לפחות בעיתונים נתנו קרדיט שזה מבוסס על הסרט.אבל מערכת התוכנית בשביל מה שתרשום ?! שום כלום כתוב באתר ,לא דברו על זה שום דבר בתוכנית ,וגם בכתוביות לא נרשם דבר .האם פעם שמעתם על זכויות יוצרים ? אולי אבל אני דורש יותר מידי ? מעניין אם רשת הייתה יוצרת סרט ומשהו הייה מבסס על זה סדרה ולא הייה מאזכר שלא לומר תגמול ,כיצד הם היו מגיבים ? דבר נוסף שקשור אבל כפי שאני מאמין יגידו לי שאין שום קשר.לא הייה מזיק להקרין את הסרט לפני כן .כמו המופע של סטיב שהייה מבוסס על המופע של טרומן שגם הראו את הסרט וגם אמרו במפורש שזה מבוסס על הרעיון של הסרט.כלומר אפשר גם אחרת ,למרות שאאל"ט זה הייה גם תוכנית של רשת.אבל לפחות בכבלים הראו את זה היום ואתמול. אשמח לשמוע את תגובת המערכת וגם את תגובת הגולשים.

erandb

New member
למנהלים ../images/Emo92.gif התייחסות

האם בכוונה או שבטעות לא שמתם לב להודעה .
תודה !

perrinat

New member
מה את רוצה שהמנהלת תגיד לך../images/Emo35.gif

תשאלו את ההפקה....

erandb

New member
אמממ

ראשית תודה שהגבת .
שנית אני בן.טרם שמעתי שמשהו בשם ערן היא בת.
ולעצם העניין כתבתי כבר שאלה האם היא שייכת להפקה ,אז לפחות אפשר להגיד כו ,או לא ,זה יוזמה פרטית שלי .למרות שאני ממש לא מאמין שמנהל ללא קשרים בהפקה ידע לענות על שאלות שקשורות לתוכנית או יבדוק.והאמת למה לענות לי.בכל מקרה לדעתי הם יצאו שפנים.יצרו תוכנית שמתבססת על סרט ולא נתנו קרדיט .לדעתי ,זה מגעיל .ופרטתי בתגובה הראשונה למה . עצם זה שלא עונים אומר הכול.בדיוק כמו הפולטיקאים שלנו השותקים בחקירות. אבל מה לפחות הם מראים בפרומו לעשות משהו טוב יותר בשביל הזולת או יותר נכון כמו שכתוב בביקורות בשביל הריטיניג.

TheBlackFairy

New member
אם אתה כל כך רוצה תגובה../images/Emo60.gif

של המנהלת, אז הנה קיבלת
. אני לא חושבת שיש פה עבירה של זכויות יוצרים, התוכנית לא דומה לסרט כל כך, אבל אם אתה מתעקש שיתנו קרדיט בתוכנית לסרט, דבר עם ההפקה כמו שרינת אמרה
.

perrinat

New member
הא, סליחה../images/Emo150.gif

הרעיון לעשות מעשים טובים היה קיים מאד ומתמיד, אני לא חושבת שיש על זה זכויות יוצרים.

erandb

New member
נקודה למחשבה .

נתחיל מזה שגם ימשכו לעשות מעשים טובים גם ללא התוכנית. ומעשים טובים לא עושים בשביל ריטיינג.אנשים שעושים מעשים טובים ,לא עושים זאת בשביל שמפורסם יעשה בשביל להם דברים או להצטלם בטלווזיה.אלא בשקט ובהצנע ללא קבלת תמורה.או לפחות שהתמורה תעבור לפחות לעזרה לנזקקים.הרי אנו עוסקים כאן במעשים ללא תמורה ,נכון ? זה נקרא עזרה לזולת. אם מקבלים תמורה זה נחשב כבר עבודה קרי משכורת . ולעניין שאת העלת .נגיד בשביל הדוגמא את מנכ"ל של חברה מסוימת וההוצאת מוצר עם 3 פסים .את מפיצה אותו וממשיכה להפיץ מוצרים תחת אותו מותג.ואנשים בין השאר קונים בגלל השם ראו מותגים כמו סוני,ריבוק וכו'. באה חברת אחרת ואומרת בוא נוציא תחת אותו שם מוצר אחר .ובשביל שלא תיהיה טענה כלשהי במקום 3 פסים על המוצר שמים פס אחד.האם גם כאן לא תיהיה הפרה של זכויות יוצרים ? ההפקה מחקה את הרעיון של הסרט או הספר כפי שהעלו כאן תחת אותו שם אפילו .אך במקום שיעבירו את זה 3 פעמים לאנשים אחרים ,בגלל המגבלה של הזמן בטלווזיה כנראה מסתפקים בהעברה אחת בלבד.וזאת גם בשביל להגיד :"אנחנו בכלל לא קשורים לסרט.סתם השם זהה, הרעיון זהה אבל אנחנו עושים הפקה מקורית".

Jane Snoo

New member
בעניין הקרדיט.

אכן, היה סרט, אך גם הוא התבסס על משהו אחר. הרעיון הנפלא והפשוט הזה, שיכול לשנות את העולם, נולד במוחה של קת'רין ראיין הייד, סופרת מוכשרת, ולא של אף במאי או איש טלויזיה. התוכנית לא הזכירה את הספר אף לא בשורה אחת, כאשר כל הקרדיט מגיע בזכות לקת'רין, שהיא האחראית האמיתיתי לרעיון שהלהיב אלפי אנשים בעולם. אם מישהו יודע כיצד אפשר לפנות למערכת התוכנית ולהעיר להם על כך, אשמח לשמוע. אי מתן הקרדיט מפריע לי מאוד
ג'יין.

erandb

New member
מוזר ../images/Emo4.gif

לא ראיתי בסרט שום איזכור שזה מבוסס על הספר.מוזר . אגב איך קוראים לספר ? ורצוי גם באנגלית .שווה לעשות חיפוש בגוגל על העניין.

Jane Snoo

New member
לספר קוראים "תעביר את זה הלאה".

באנגלית: "Pay it Forward" אתר על הספר- באנגלית. הוצאת כנרת, 2002. את הספר תרגמה שרון קרמנר, ואת העטיפה עיצבה עדה רוטנברג. חיפשתי את האתר של הוצאת הספרים "כנרת", אבל לא הצלחתי למצוא, ולכן לא אצרף תמונה של הספר, אך העטיפה שונה מהעטיפה המקורית.

mary lou

New member
בטח שדיברו../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

יעל כתבה בעיתון, ובכלל בכל עיתון שכתבו על התוכנית כתבו שזה מבוסס על הסרט
אל תשמיץ סתם בלי עובדות מבוססות...

erandb

New member
איפה ?

באיזה עיתון בדיוק היא התראיינה .לא שאני לפחות שמתי לב.יש הרבה עיתונים .אגב בעיתון מעריב לדוגמא כמו שכתבתי אני ראיתי זאת רק בהסבר על הסדרה שרשמו ,וגם כתבתי זאת בהודעה הראשונה .את מוזמנת לבדוק.ולקרוא שוב. שאם תקראי את הודעתי הראשונה כעסי מופנה מדוע זה לא נאמר בשידור . לא כל אחד יש לו זמן לקרוא או כסף לקנות עיתון.והייה מן הראוי בתוכנית הפתיחה לפחות לומר זאת עוד פעם.וגם באתר "הרשמי "באודות לרשום גם.ואולי אפילו לרשום בכתוביות. אז עדיין את בטוחה שאני משמיץ ? אם כן תסתכלי שוב באתר שלהם ,בפורום שעדיין לא נאמר לי האם הוא מנוהל ע"י הפקת התוכנית כמו לדוגמא כולבוטק שברור שמנוהל על ידי המערכת.וגם בכתוביות שרצות בסוף התוכנית.האם יש קרדיט איפשהו ?

למעלה