רק רציתי לשאול...

s u p e r mind

New member
האם אמונה באלוהים משמעותה "יהודי"?

אנחנו אתאיסטים, אך אנו גם יהודים, רק מאמינים שהגענו עד הלום ללא כל עזרה מישות עליונה כלשהי/ נסים/ בריאה וכדומה. אנחנו אתאסיטים יהודים שנוטלים חלק מההוויה ההסטורית של העם היהודי. אם את מגדירה יהודי כ"דתי" או תאיסט... שיהיה, אך את לא יכולה לומר כי מי שאינו תאיסט אינו יהודי, כי באותו האופן ניתן לטעון כי מי שאינו נטל חלק מן הבניין הלאומי של א"י, דיינו ציונות, ומתנגד לה בתוקף, ועם זאת מנצל אותה כמו פרזיט ולא תורם לה בגרוש... אינו יהודי - האם זה מקובל עלייך? לא, גם עליי לא - כפי שלא מקובל עליי שאיזה פרזיט טוען שאם איני שותף לאמונותיו איני שייך לעם היהודי.

מה זאת אומרת "אנו גם"?

זה פורום ליהודים בלבד? בכניסה לשוק פנה אלי דוס אחד שרצה להציע משהו (לא ירקות), ופתח בשאלת הקדמה: אתה יהודי? מייד עניתי לו שלא. הוא דווקא לא נבהל, ובירך אותי לשלום. גם אני אותו.

s u p e r mind

New member
אני מניח שרוב המשתתפים יהודים

ולכן השתמשתי בהכללה. ד"א~ ענית לו כך בגלל מה שאני חושב, או בגלל שאתה אכן לא יהודי?

SupermanZW

Well-known member
תיקון קל

רוב המשתתפים אתאיסטים, לא יהודים (אא"כ אתה מתייחס למילה יהודים ע"פ הקריטריונים של בן/בת לאם יהודיה דורות אחורה).

SupermanZW

Well-known member
לא

כבר ניתקלתי באנשים רבים עם הגדרות מוזרות מאוד למילה יהודי, יש לי חבר שטוען שגם הכלב שלו יהודי ולכן הוא קונה לכלב שלו רק מזון כשר... לא תאמין עד אילו רמות של חוסר היגיון אפשר להגיע.

מייד הזכרת לי את הסיפור

על יהודי אחד שכלבו האהוב, למרבית הצער, מת. האיש כל כך אהב את כלבו בחייו, ורצה לארגן לו טקס תפילת קדיש. אבל הרב סירב, בטענה שרק לבני אדם אומרים קדיש, לא לכלבים. כשראה הרב כמה הצטער האיש, הוא אמר לו: אתה יודע, ברחוב הבא יש בית-כנסת רפורמי. אולי המשוגעים האלה יסכימו? האיש שמח, הודה לרב, ופנה ללכת. אבל ליד הדלת הוא נעצר ושאל את הרב: מה דעתך, הם יסכימו לקבל ממני תרומה בסך $50,000 לזכר כלבי האהוב? עצור!! - צעק הרב, - לא אמרתָ שהכלב היה יהודי?

כך תיארתי לעצמי

שכתבת בהכללה. עניתי כנראה לה, כך נראה לי לפי הכינוי ובהתאם למסומן בכרטיס האישי. עניתי לה כפי שחשבתי. כמשקל-נגד למה שמטיפים לנו כאן בארץ החל מגן הילדים, על הערך המוגזם שמעניקים למוצא האתני או הדתי, תוך זלזול מוחלט במורשת התרבותית ובשורשים, תוך זלזול בטבע, בשפה ובערך החיים בארץ הזאת.

SupermanZW

Well-known member
למה זה משנה לך?

את יכולה לקרוא לעצמך יהודיה ללא חשש, בימינו המונח יהודי(/ה) כולל מספר רב של משמעויות, חלקן אפילו לא קיימות, אך עדיין את יכולה לבחור כל אחת מהן: 1) מאמינה בדת היהודית. 2) שייכת לשושלת בה הדורות הקודמים האמינו בדת היהודית. 3) בת לאם יהודיה. 4) בת ל"עם" היהודי. (?) 5) צאצאית לאזרחי ממלכת יהודה. 6) שומרת מסורת יהודית. 7) לוקחת חלק בתרבות יהודית. 8) בעלת "גנים" יהודים. (?) 9) מאמינה בתורה. 10) חשה הזדהות עם יהודים. 11) "שייכת" ליהדות. 12) בת של אלוהים. (?) 13) מאמינה באל אחד ללא שליחים .(?) אני בטוח שיש עוד הגדרות שעדיין לא חשבתי עליהן, בחרי לך איזו הגדרה שתרצי. כל ההגדרות עם (?) לידן הן הגדרות מגוחכות שניתן להפריכן בקלות, אך עדיין מקובלות על מספר רב של אנשים.

SupermanZW

Well-known member
בהחלט

לא רק להטיל ספק, אלא להפריך לגמרי את הטענה, ראה שני דיונים שניהלתי בנושא, למסקנות תגיע בעצמך (קרא את שני השרשורים במלואם החל מההודעה עליה מצביע הקישור).

למה זה משנה לך?

מה הצורך הזה להשתייך למשהו - חולשה? געגועים? סקרנות? שעמום? חקרנות? קודם כל שנהיה בני אדם. וזה כולל כמובן גם כבוד לשורשים ולמורשת התרבותית. לא התבטלות עצמית (הערתי פעם למישהו, שהערבים המציאו את האלגברה, אז מייד האשימו אותי בהתבטלות עצמית ובשיתוף פעולה עם הנאצים). ומה בקשר לשאלה, אם את ישראלית? האם את משתמשת ב"מילים" מסוג "אוֹ-קֵי", "הָי", "בָּי", "מיָאוּ", "הָאוּ" וכיו"ב מילים כלביות וחתוליות? אם כן, אז את בוודאי לא יהודיה.

תשובה נוספת.

אני מחשיב את עצמי לאתאיסט. לדעתי המילה "אלוהים" היא פשוט חסרת משמעות. כנ"ל מילים נרדפות כגון "כח עליון", "בורא עולם", "משהו\מישהו תבונתי ובעל הכרה ש...". מבחינתי כל זה קשקושים. אלא אם כן מדובר במונח ספרותי לחלוטין, ללא הגדרה מדעית מדוייקת. כלומר זה "כל מה שאינני יודע", או "כל מה שהמדענים אינם יודעים", או "מערכת מנהגים וכללים שציבור מסויים כפה על עצמו", או "כללים מוסריים עליהם החלטתי לעצמי" וכיו"ב כיד הדמיון הטובה על כל אחד ממיליארדי האנשים בתבל.

למעלה