רק רציתי לומר

רק רציתי לומר

שאם יש דבר אחד שאני מתעב זאת בגידה. אני אף פעם לא אבגוד. הסיבה שאני כותב את זה כאן היא כי אני כותב את זה לעצמי, אם אי פעם אפילו אחשוב על זה, תמיד אזכר שכתבתי את זה, ויש משהו במילה הכתובה שהוא חזק יותר מעוד מחשבה חולפת, חוץ מזה שגם אתם קוראים את זה וגם זה סוג של מחוייבות. לא אבגוד ואני מאוד מקווה שכל מי שכן יעשה את זה ירגיש איך זה להיות נבגד !
זה קורה עכשיו למישהי מאוד קרובה אליי וזה השפיע עליי מאוד, הרגשות שלה עשו לי ממש רע. עצוב, עצוב מאוד

יש את לא תחמוד אשת, לא מספק אותך?

ואם כבר בבגידות עסיקן, תגדירו בגידה בבקשה. ברור שסקס עם אחר מוגדר בגידה. אבל מה עם נשיקה? חיבוק? רגש לאחר? איפה אצלכם נמתח הקו?

מזמן הבנתי

שאין כזה קו. לדעתי אני אהיה מסוגל לסלוח לבת זוג שהתנשקה עם מישהו אחר אם אבין שהנסיבות היו מאוד מיוחדות וזאת לא תהיה בגידה. מצד שני, אפילו סתם ללכת לדבר או לתת תשומת לב מוגזמת יכול להחשב בעיניי כבגידה. אין קו, יש רגש, יש מצפון, זה מה שקובע.

אתה בעצם אומר

שנשיקה היא בגידה על פי מצפונך, אבל בנסיבות מסויימות מיוחדות, זו בגידה נסלחת?

Shadowmage

New member
אצלי

בגידה זה הפרת אמון. אני לא רואה בנשיקה או בדיבור ואפילו בסקס בגידה - אם זה לא נעשה מאחרוי הגב שלי. אני יכול להבין את הסקרנות והרצון להכיר עוד אנשים ועוד זוויות ואני חושב שלי אין זכות להכתיב לאנשים אחרים - במיוחד אנשים שאני אוהב- מה מותר ומה אסור. "הכללים" שלפיהם מחליטים מותר ואסור הם דברים משתנים מאדם לאדם ומחברה לחברה, אז כל עוד בני הזוג יושבים ומדברים ומחליטים מה מותר ומה לא אז הכל בסדר. אבל, אם הוחלט משהו יש לעמוד בו. לא יכול להיות מצב שבו הוחלט לשמור על בלעדיות ביחסי מין, נניח, ורק צד אחד ישמור עליו - זו בגידה! זו בגידה באמון של בן הזוג השני, שהאמין בתום לב שהצד השני ישמור על ההסכמים - בגלל האהבה, או לפחות בגלל הכבוד.

Shadowmage

New member
אני שמח שלפחות מישהו מסכים איתי

רוב האנשים שאני מכיר, לא מסכימים. לצען האמת את האדם הראשון שהסכים איתי אי-פעם בנושא זה, אז קבלי
לדעת הרוב, נשיקה (שלא לדבר על סקס) עם מישהו חוץ מבן הזוג כשאתה בקשר זה פשוט אסור. למה? ככה! ללא הסבר.

כבר הרחבתי כאן את הדיבור בנושא

לא פעם... יותר מזה שזה לא נחשב בגידה בעיניי, אני אפילו אשמח לראות את בן הזוג שלי עם מישהי אחרת... כל זה כמובן לא מחזיק מיים אם זה נעשה ללא ידיעתי, או אם מדובר ברגשות למישהי אחרת. אז זו בהחלט בגידה בעיניי.

Shadowmage

New member
רגשות?

לכולנו יש רגשות לאנשים אחרים. יש ידידים שאנחנו אוהבים, חברים וחברות, בני זוג לשעבר שעוד נשאר משהו מהרגש אליהם ועוד.. אז למה את מתכוונת ב"רגשות"? הרי ברור שאם בן הזוג שלך רוצה "להתנסות" עם מישהי אחרת יש לו רגשות כלשהן אליה - לפחות משיכה, לא? לדעתי לעניין אין שום קשר לרגשות שיש לאדם השני כלפי אנשים אחרים- שהרי אין הגבלה למספר האנשים שאדם יכול לאהוב ולרצות- אלא דווקא לרגשות שיש לי אל האדם השני, הבטחון שיש לי בו ובאהבתו (או אהבתה) - או לפחות הבטחון שיש לי שהוא לא יעשה דבר במודע ע"מ לפגוע בי.

אז ככה...

ברור שאנחנו אוהבים המון אנשים...ובהמון צורות שונות של אהבה... את ההורים, את החברים, את החתול... אבל מה שמכונה "רגשות רומנטיים", האהבה שאנחנו מרגישים כלפי בן הזוג, צריכה להיות שמורה לו בלבד. ברגע שהוא ירגיש משהו כזה למישהי אחרת, אני ארגיש נבגדת.

Shadowmage

New member
אה..הבנתי

וכעת אנחנו מגיעים לעניין שבו אני, וככל הנראה גם את, שונים מהרוב: "רגשות רומנטיים" וסקס זה לא אותו הדבר!! או כמו שאני אומר "לא לערבב ספורט עם פילוסופיה." הבעייה היא שעד היום לא נתקלתי באף אחד שבאמת הבין את זה.

סקס זה סקס זה סקס...

זה לא תמיד לעשות אהבה (הלוואי וזה היה
) זה לא תמיד לשכב (וטוב שכך
) וזה שלא כולם מסכימים איתי בנושא לא מזיז לי ולו עפעף אחד מריסיי הרבים... חחח... זכותם... איש איש על פי אמונתו ומצפונו יחיה ולא יכפה עליי דעותיו "הנורמליות"...

Shadowmage

New member
כמה שזה נכון

וכמה שזה נדיר לשמוע את זה. ברור שאין זה משנה מה אחרים חושבים, או מה המוסכמות החברתיות "הנורמליות" באותו מקום ובאותו זמן. אבל להיות שונה זה להיות בודד, ולפעמים זה ממש עולה על העצבים!!!

אני לא מרגישה בודדה

גם מיעוט הוא קבוצה של אנשים. ואם להתעצבן או לא זו כבר בחירה שלך. למה לך להעניש את עצמך? (ואני לא רומזת שהשאר טיפשים) אז לא מסכימים איתך, אז מה?

Shadowmage

New member
זה לא זה.

אני לא מתעצבן מזה שלא מסכימים איתי. פשוט, אולי היה לי חוסר מזל ופשוט לא נתקלתי באנשים הנכונים. יש הבדל בין להיות מיעוט לבין להיות מבודד והרבה פעמים הדעות השונות שלי בנוגע לדברים האלה ואחרים בודדו אותי מהאנשים שסביבי. זה לא אסון אבל זה החלט לא נעים. כמו שציינתי, עד עכשיו לא מצאתי אף אחד שהסכים איתי בנושא הזה ולכן הרגשתי מאוד בודד.

הממ...

אני משערת שדעות מסויימות של אנשים יגרמו לי לא לרצות בחברתם, כמו אלה שמכים את הילדים שלהם, או אלה שמתעללים בחיות או בכלל, אנשים שפוגעים באחרים (בכוונה הקצנתי), אבל לבודד אדם מסויים כי דעותיו על סקס לא נראות לי? נראה לי קצת הגזמה... מצער שנתקלת בכל כך הרבה כאלה. מצער שבודדת על סמך זה. ראוי להערכה ששמרת על דעותיך למרות הכל. זה שהדעה שלך שונה לא אומר שהיא לא נכונה. או נכונה לך לפחות. וזה מה שחשוב בסוף היום, אם אתה שלם עם עצמך, ושיקפצו כולם...

Shadowmage

New member
כן זה מצער

אבל אני לא מדבר רק על דעות בנושא סקס. זה מעט יותר מסובך מזה וזה הביא לכל מיני פגיעות קטנות וקטנוניות. אין מה לעשות, לרוב האנשים קשה לקבל את השונה מהם. אישית אני מאוד שלם עם עצמי (כמובן שיש דברים שצריך עוד לעבוד עליהם,כמו כולם). בסופו של דבר דווקא הבידוד סייע לי להפוך לאדם חזק יותר כך שאני מניח שמהרע דווקא יצא משהו טוב (אופטימיות...)

אפשר להרחיב את זה קצת?

גם לדעתי הבגידה היא קודם כל בגידה באימון (הנה מצאתם עוד נפש הומיה למיעוט). לא כל כך משנה מה האקט המתבצע, חשובה הכוונה. בתור בנאדם שנשוי כבר כמה שנים לא כרור לי איך אני יכול להביא את עצמי למצב שאוכל לבגוד באישתי. אני מכבד אותה, אוהב אותה והקשר איתה זה הדבר הכי חשוב שיש לי בעולם. לבגוד בה זה לבגוד בעצמי קודם כל. מה שכן, בעניין התיאוריה עד הסוף (כפי שזה הצטייר במהלך השיחה שלכם) רציתי להעיר שזה לא תמיד כל כך פשוט. יצא לי בחיי הקצרצרים להיות מעורב במערכת יחסים אינטמית עם אישה נשואה שהיא ובעלה החליטו על נישואים פתוחים (הרבה לפני שאני הגעתי לאזור ד"א). הכרתי את בעלה מקרוב, למעשה היינו חברים טובים. אישתו פיתתה אותי במשך תקופה ארוכה ובסופו של דבר לא עמדתי בלחץ (לא תרתי משמע
). מנסיוני, נישואים פתוחים זה דבר רע, קשה מאוד לישום ומנוגד לטבע שלנו. כמות רגשות האשמה שמסתובבים בסביבה כזו היא קטלנית. בסופו של יום כל אחד עושה לעצמו את החשבון, אני מעדיף נאמנות מתוך הבנה שאמון זה אחד הבסיסים החשובים ביותר למערכת יחסים ומערכת היחסים שלי עם זוגתי מעשירה אותי וממלאת אותי. לא באתי לומר שאני חף מרגשות לסביבה אבל כשאני מרגיש שזה חוצה איזשהו קו (וקשה לי להגדיר במילים מהו הקו הזה) אני חותך - וכבר היו דברים מעולם. אל תוותר על דעותך ShadowMage זה שהן לא מקובלות רק אומר שלא מספיק אנשים בעולמנו חושבים ומעיזים להתמודד עם משקל הדברים.

dudusch

New member
עוד נקודה שתיים למחשבה...

נקודה. יש דיבר "לא תנאף". שתיים. השורש ב.ג.ד., בדומה לשורש ש.ק.ר., מאגדים אותיות מצד אחד של האלפבית, מה שמוסבר כ"לשקר אין רגליים וסופו כי ייפול...", לעומת השורש א.מ.ת. המהווה שילוב של תחילה אמצע וסוף של האלפבית... ותחשבו על זה...

למעלה