רק רציתי לומר ש...

רק רציתי לומר ש...

שלמה ארצי של היום, במילים עדינות, זה לא שלמה ארצי של פעם. יש מסכימים ?

Ido S

New member
וכל מילה מיותרת...!

מי שלא שמע את שלמה ארצי של פעם - לא שמע את שלמה ארצי האמיתי מימיו!

בבדאיי!! ../images/Emo9.gif

שלמה ארצי של היום, הוא איש שונה לחלוטין משלמה ארצי הישן. ומי שלא שמע את התמימות, את הטקסטים השטותיים אך מלאי הקסם, משפטים, שהיום הוא בחיים לא יכתוב, לא יעיז לכתוב, ולא בטוח שהוא יכול. ואני מוצאת את עצמי שומעת את הישנים, יותר מאת החדשים, כי לעיתים העומק, והתיחכום, הם קצת יותר מדי, ותמיד כיף להיזכר איך היה פעם. אבל נקודה למחשבה... "לילה לא שקט" נכתב בשנת 1975. מה שאומר, שגם לפני גבר הולך לאיבוד, היה לו את כישרון הכתיבה המדהים הזה. למה לדעתכם לא מוצאים (כמעט) עוד שירים ברמה הזאת בתקופה?

Ido S

New member
אז הנה התשובה:../images/Emo13.gif

בשנות השבעים בארץ רוב הלהקות ניסו לחקות את הביטלס עד שנת 1973. אחרי שכוורת קמה - כולם ניסו לחקות את כוורת. שלמה ארצי היה (ועודנו) היוצר הכי מקורי שכתב הכי הרבה שירים ושהופיע בכל מקום אפשרי: רדיו, טלוויזיה, הצגות, פסטיבלים, כתב והלחין לאחרים..., בקיצור NUMBER 1.

מקורי ?

אפשר להגיד הרבה דברים על שלמה ארצי, אבל הגדולה שלו היא לקחת הכל מהכל ולאו דוקא המקוריות.

R o M

New member
למה לא מקורי?

את מכירה עוד מישהו שכותב כמו שלמה ארצי? זה שהוא מושפע מוזיקלית מזמרים אחרים, זה לא מוריד ממידת מקוריותו. הוא לא המציא שום דבר. אין כבר מה להמציא, הכל קיים. וגדולתו היא ביכולת הכתיבה המדהימה שלו, וביכולת לקחת רעיונות של אחרים ולעשות מזה משהו יחודי לו.

רום!

שלמה הוא ענק אין כמוהו ועל זה אין מה לדבר אבל לגבי מקוריות הוא כן מקורי אבל לא הכי מקורי אם הבנת את כוונתי (ואני מקווה שהבנת כי קשה להסביר)

שנים לא הייתי פה!

גברת יקרה, מי אמר שמקורי זה בהכרח טוב? יש לו את הנוסחה המנצחת בידיו, וזה יותר טוב ממקורי. מקורי לא עושה כסף והצלחה. נוסחאות טובות כן.

אני מסכימה איתך גלדיאטור

מקורי זה לא בהכרח טוב. למרות שזה עניין של טעם אני חושבת שזה ששלמה לוקח רעיונות של אחרים או אפילו משפטים שאחרים כבר כתבו, נהפוכו (!) זה יותר יפה לדעתי.... ז"א אם הוא מקבל את ההשראה מאחרים ומשלב אותה עם הכישרון המדהים שלו אז מה רעעעעע??

למעלה