רק רציתי להגיד שלום

eve6

New member
לדעתי ההערכה שזוכה לה גלקטיקה

טיפ טיפה מוגזמת, אני מבינה מה את אומרת לגבי הדיאלוגים וכו' - אבל הם לא המציאו את הגלגל מהבחינה הזו. יש הרבה סדרות לא בדיוניות שהדיאלוגים והסיפורים והדמויות אמינים ועמוקים (סופראנוס, עמוק באדמה, אי אר בזמנה וכו' - ושכחתי המון בדרך...). ההבדל היחיד לדעתי הוא, שגלקטיקה היא פחות או יותר הסדרה הבדיונית הראשונה מ"הז'אנר" שלא מתייחסת לעצמה בתור כזאת, לעומת פארסקייפ שכן. גלקטיקה היא למעשה יותר סדרה עתידנית מאשר בדיונית, הרי חייזרים אין שם (או שבעצם עדיין לא פגשנו, בכל אופן לא ידוע על כאלה). תחושת המציאות שגלקטיקה משדרת נובעת לדעתי מהעובדה שהתסריט הדמיוני שהם משרטטים שם עלול ח"וח לקרות בעתיד - כמובן עם ההגזמות המתבקשות מסדרה "ז'אנרית", אבל הנושא שמועלה שם - המכונה, מעשה ידי אדם, שמתגברת על יוצרה - הוא חשש אנושי אמיתי, לעומת אסטרונאוט אמריקני שנשאב לתוך חור תולעת, ובטעות שוכח לסגור את "הדלת" בדרך חזרה לכדור הארץ...

aerynsun

New member
למה סידרה חייבת להמציא

את הגלגל בשביל להיות טובה. אז מה עם בסדרות אחרות יש דיאולוגים טובים ועומקים. יצירה טובה זה לקחת חומר מכל המקומות ולחבר אותם יחד באיזון טוב. מאיפה החומר לקוח זה פחות חשוב לדעתי. זה כמו באומנות, יש אלפי צילומים ואלפי תמונות שצוירו. אבל היופי בתמונה טובה היא חיבור של כל הדברים יחד. אפשר לראות צילום של מכונית באלפי דרכים. תמונה של מכונית בכביש, משהו פשוט או תמונה בעיירה עם כמה ילדים יושבים עליה והחום הוא המוטיב של התמונה. וכו'. התפלספתי פה יותר מדי

eve6

New member
כנראה שלא הסברתי את עצמי טוב...

יחסית למד"ב, היא באמת משדרת יותר "מציאותיות" ואולי בגלל זה כל מי שבד"כ רואה מד"ב/פנטזיה "נופל מהכסא" כשהוא נתקל בגלקטיקה. בקיצר, סדרה באמת משובחת ועמוקה, אבל בעיקר כששופטים אותה בגבולות הז'אנר (לדלעתי הצנועה...) . בסה"כ הכללי של הסדרות, יהיו לה הרבה מתחרות רציניות...

aerynsun

New member
נראה לי שהכי טוב לא להשוות

כל סידרה לגופה. אני נהנית מדברים ספציפים מפארסקייפ. ונהנית מהרבה דברים אחרים בגלקטיקה.

eve6

New member
גם אני נהנית, אבל פארסקייפ שולטתתטט

טטטתתתתתתתתתתתתתטטט!!!!

למעלה