את יודעת, כשאני חושבת על זה
וקוראת שוב את הודעתה של היידי, אני גם מבינה מה לא היה לי כ"כ נוח בה. (ובמיוחד אחרי התרסקות נוספת אתמול...) היידי יקרה, את בעצם מבקשת מאיתנו, לפחות מחלקנו, בדיוק את מה שאת עצמך לא מסוגלת להעניק לחברתך. הבנה, ואמפטיה, ואהדה. ואת כותבת בהודעתך (ציטוט): "... חברה שלי, שהתחילה לנסות להכנס להריון יחד איתי, ילדה היום. ועם השמחה שלי בשבילה, מנקר בי עצב וגעגוע, ויותר מכל אני כועסת על עצמי כיוון שאפילו לשבריר שניה לא הייתי במאה אחוז שמחה למענה. אפילו לרגע לא יכולתי להפסיק לחשוב על עצמי..." לפחות חלקנו כאן (ואולי רובנו), בעיצומה של התרסקות, לא יכולות להפסיק לחשוב על עצמנו. לפחות חלקנו כאן כועסות על עצמנו בגלל זה. ברובנו כאן מנקר עצב רב, ואפילו אין בנו געגוע, כי מעולם לא חווינו את הדבר שאליו נוכל להתגעגע... ובעודנו מתרסקות, ואוספות את רסיסי הטיפול האחרון, ולא יודעות לאן להמשיך מכאן, ואם אי פעם נזכה בכלל להיות "אמא של...", וכשהצביטה כל-כך גדולה, את מבקשת שנבין את קנאתך, ועצבונך, בגלל חברה שילדה, (כשאת עצמך חשה אותו הדבר כלפי חברתך). אני מקווה שתביני כמה קשה לאדם הרעב להזדהות עם זה ששבע. גם אם הוא שבע במעט. אני לא יודעת אם הצלחתי להסביר את עצמי טוב, אני חושבת שרק רציתי לומר שאת מה שחשת את כלפי חברתך שילדה (כן, הצביטה שבלב) - חשנו, חלקנו, כלפיך, מתוך הכאב האישי שלנו, ולא מתוך זלזול בכאבך שלך. אנו מתמודדות כאן כל יום עם חברות ומכרות ואהובות שילדו. ומתוך הרעב הגדול שלנו, קשה לנו לפעמים להבין את זה ששבע, ומבקש תמיכה מאיתנו. מקווה שתביני. ומקווה שלא תצטרכי יותר לחוש תחושות אולו, ובמהרה נצליח כולנו לשמוח בשמחתך.