רק מומחים וסקרנים

the greek

New member
רק מומחים וסקרנים

חידה כולנו מכירים את השיר "מיסירלו" Μισιρλού 1. מתי נכתב 2. ע"י מי בוצע לראשונה 3. מי כתב - זה החלק שהכי מעניין אותנו!!! ב ה צ ל ח ה נ.ב כשתתיאשו אז אני יתן ךכם את התשובות המענינות

F a d i

New member
לא ממש בטוח בתשובותי...אבל אנסה

בכל זאת... 1.נכתב בשנות השלושים (לא זוכר מתי בדיוק) 2.בוצע לראשונה ע"י רוזה אשכנזי 3.נכתב ע"י "אגנוסטו" Αγνώστου לילה טוב! ותמשיך בחידות האלה..!

yuvales

New member
התשובה היא!

ניקוס רובניס הוא שכתב במקור-מילים ומנגינה. וההמשך ידוע . הקרדיט למי שגילה לי.

the greek

New member
אתם טועים

עד עכשיו תשובה נכונה היתה רק לגבי השנה. אומנם 1930 היא שנת הוצאתו של השיר. לגבי כל השאר .... לא נכון מה אתם אומרים עד מחר:? ואז תבוא התשובה ...

ברגע זה בדקתי לגבי השיר "מיסירלו"

על העטיפה של דיסק שהוציאה גליקריה בארץ ובו היא הקליטה גירסה משלה לשיר "מיסירלו" (נערה ממצרים) על פי הכתוב על עטיפת הדיסק כותב השיר הוא ניקוס רובאניס. אבישי

the greek

New member
מתנצל

מתנצל, אבל במקור מקור צריך ללכת עוד אחורה, אם כל הכבוד לגליקריה היא לקחה ביצוע מסוים וחידשה אותו, אבל א נ י שואל את המקור. יאני תמצאו את "המיץ" של התחתית ....

the greek

New member
דרך אגב

כשתמצאו את "המיץ" אז תדעו. ואם תחכו, יהיה לכם קשה להאמין לי .... אבל זו תהיה האמת!

amnonos

New member
זה מה שמצאתי............

הריקוד הוא סירטוס כריתימי. מקור השיר הוא ארמני.

hodronakos

New member
../images/Emo68.gifיעל!!!!מוקדש למי?????../images/Emo46.gif

מאיפה זה !!! דחוף דחוף!!! (שמעתי על הסידרה הזו ואני מת על זה-מאיפה זה )

Yasoo

New member
הופפההצ'הה - מישהו מקנא ובגדול..

ראשית כל הכבוד ל-the greek על קח שבדק וראה כי חל בילבול קל שנית מה קרה? הגדישו לי שיר? תודה ליעל היקרה

the greek

New member
תשובה

במקור השיר נכתב בסיסות 1930 ונקרא במקור מוסורלו Μουσουρλού השיר בוצע ע"י מ. פאטרינו וניכתב ע"י אלברטוס נאר Αλμπέρτος Ναρ שהיה יהודי. ככלל היו ראמבטיקנים יהודים. וזה חלק מהיסטורית הרמבטיקו אפילו היו השפעות במנגינות, ולא לשווא השיר מוסורלו מזכיר לחלק מהאנשים ניגון של בית כנסת ספרדי. לגבי רמבטיקנים יהודי, אני מקווה שבעתיד אני יכתוב לכם על זה קצת. מקווה שנהנתם מהחידה והתשובה. נ.ב אני בטוח שיקומו אנשים לחלוק על התשובה, אך בבקשה גם מי שמצליח לאמת את דברי אז שיקום

tne יפה לקרוא וללמוד,,

שמעתי שהיו כמה יהודים שהיו מעורבים במוזיקת הרבטיקה,מלבד רוזה אשכנזי,ועוד זמרת סטלה חזקיל שגם היתה יהודיה,אנני יודע על עוד יהודים שהיו מעורבים ברבטיקה או בכלל במוזיקה היוונית. אנו נשמח מאד אם תיפקח את עיננו,ואת סקרנותנו בנושא שהוא חשוב מאד לדעתי תודה ציון

F a d i

New member
תודה רבה....תמיד טוב ללמוד דברים

חדשים... יום טוב..!

Yasoo

New member
the greek - זה ממש מעניין

לפי הלינק שאני מצרף אז שיר מס' 2 כמדומני זה השיר שמדובר עליו... אנסה למצוא גם את המקור... הדיסק המדובר

Yasoo

New member
ראשית אלברטו נאר הוא היסטוריון...

מצורפת תמונה של אלברטו נאר במפגש שנערך לא מיזמן הוא השני מימין בתמונה ( המשופם). אלברטו הוא מנהל הקהילה היהודית בסלוניקי. הוא כיום בגיל קרוב ל-60 הוא בשנות ה-50 של חייו. הוא היסטוריון שכתב מספר ספרים על הקשר בין הרומנסות הספרדיות של סלוניקי לבין הרמבטיקו. תסביר לי איך הוא כתב את זה ב-1930 לדבריך אם טרם נולד? בעצם לפני שאתה מרים חידון - תראה שאתה מבין את החומר ובדקת את כל המקורות.

Yasoo

New member
ועוד תמונה של אלברטו נאר...מוזר לא?

בתמונה הזאת אנו רואים את אלברטו נאר בצורה ברורה יותר - למען הסר ספק לגבי גילו... וגם רואים את נשיא הקהילה היהודית בסלוניקי שמו אנדריי ספיחה הוא הראשון משמאל... האירוע היה הצגת הספר של אלברטו נאר "סלוניקאי זאת אומרת סלוניקאי.." זה היה בתאריך 26.2.2002, קצת לפני שנה ושלושה חודשים.... עכשיו תסביר לנו איך הגעת למה שהגעת?

למעלה