רק ליודעים...

bigm4

New member
רק ליודעים...

מה עושים בתוך התוכנה WAV LAB איך משנים WAV ל- MP3 בלי שהאיכות תשתנה?

HeavenlyB

New member
לא קיים כזה דבר "בלי לאבד איכות"

אם MP3 היה שווה באיכות שלו ל WAV אז כולם היו עוברים להקליט ב MP3 כי זה תופס הרבה פחות מקום במחשב. WAVELAB מציעה המרה ל-MP3 אבל לא לזה היא נועדה. הכי טוב זה למצוא תוכנה שמיועדת אך ורק להמרות, ובה להשתמש.

bigm4

New member
עם ככה אז....

עם ככה זה אז איך כל השירים שיש באינטרנט הם כקובץ MP3 והאיכות מעולה.... ושאני רוצה לשמור את השיר שהקלטתי כWAV זה מעולה אבל MP3 זה שומר לי גם כ16 ביט וגם גרוע לגמרי זה נשמע כמו שמיעה דרך האינטרנט....

HeavenlyB

New member
איכות מעולה?

ומדדים שלך לאיכות מעולה שונים משלי, מצטער. כנראה שאני לא יכול לעזור לך בעניין הזה. MP3 הוא פורמט לא מקצועי. עד שיהפוך לאחר כזה, אני לא אתייחס אליו שאל איכותי. אתה צריך קודם כל לייצא ל WAV. אח"כ להמיר ל-16 ביט אם זה היה מוקלט אחרת, ע"י שימוש בכלים הנכונים, ואח"כ להמיר ל-MP3 ע"י שימוש בתוכנה ייעודית להמרה. לא בתוכנות עריכה.

bigm4

New member
ענה לי על השאלה....

עם ככה זה אז איך כל השירים שיש באינטרנט הם כקובץ MP3 והאיכות מעולה....

zoomout

New member
תשובה

בן אדם עם שמיעה מוסיקלית יכול בקלות להבדיל בין איכות של wav ואיכות של mp3. הפורמט mp3 תופס פחות מקום כי בזמן המרה מ-wav ל-mp3 מורידים את כל התדרים שהאוזן האנושית לא יכולה לשמוע,כלומר משאירים רק את הצלילים שנמצאים בתווך בין 20Hz ל 20kHz. זה פוגע באיכות של הצליל.יש אנשים שהתווך שלהם גדול יותר,כמו אלה שמכוונים את הפסנתרים,ויש כאלה שהוא קטן יותר כמו אלה שעובדים במפעלים עם רעש גבוה.

scizoferez

New member
לא מדויק ...

אוזן אנושית ממוצעת יכולה לשמוע בין 20HZ ל 20KHZ. עכשיו איך זה ש wav שתופס 70 מגה הופך להיות 7 מגה ב MP3 ??? משהו חייב להעלם פה... בן אדם נורמלי שמקשיב ל wav מקורי ולאחר מכן מקשיב ל mp3 של אותו השיר , יהיה לו קשה מאוד לשמוע הבדלים בסאונד , זה משהו שצריך לפתח בשמיעה וזה מגיע אחרי זמן. אם תקשיב טוהב ל mp3 תשמע שבתדים הגבוהים , מעל 15KHZ נוצר אפקט שנקרא flager. אבל זה נכון ש mp3 חותך מתחת ל 20HZ ומעל ל 20KHZ

bigm4

New member
למה אתה עצבני?

הרי ענית לי על כל השאלה בעקיפין בסך הכל ביקשתי שתיתן לי עצה איך לשמור את הקובץ אחרי הקלטה....בכמה שפחות והכי טוב שאפשר.... ואם אין כזה דבר אז איך אפשר לשמור כקובץ MP3 שהאיכות לא תהייה גרועה לגמרי...(מה שקורה כבר עכשיו..)

HeavenlyB

New member
להגיד לך שהם לא באיכות מעולה זה

להיות עצבני? אוקיי...סליחה. חוץ מזה, כבר עניתי לך. אם היית קורא את התשובות שלי עד הסוף, היית מגלה שעניתי לך בדיוק איך לשמור לקובץ MP3 בדרך הטובה ביותר.

bigm4

New member
תאמין לי קראתי 200 פעם אבל...

"אתה צריך קודם כל לייצא ל WAV. אח"כ להמיר ל-16 ביט אם זה היה מוקלט אחרת, ע"י שימוש בכלים הנכונים, ואח"כ להמיר ל-MP3 ע"י שימוש בתוכנה ייעודית להמרה. לא בתוכנות עריכה." קודם כל שאני שומר לWAV אז אני שומר ב24 ביט דבר שני זה ענק.... שימוש בכלים שונים? מה אתה מדבר בקודים? דבר אני לא מבין.... תוכנה ייעודית להמרה??? דבר משהו אומר לך להפסיק לענות ולדבר בקודים??? תן שמות של תוכנות כי כל תוכנות ההמרה שהשתמשתי לא מצליחות להמיר את הקובץ WAV שיוצא מהקיוביס הן אומרות שזה מיוחד או משהו כזה....

zoomout

New member
יש פה טעות

אם מקליטים ברזולוציה קטנה מ 16 ביט,אין שום דרך שבעולם "לשפר" את האיכות ולהמיר את זה ל 16 ביט (צריך פשוט להבין איך כל העניין עובד,אני במקרה סטודנט לאלקטרוניקה ולמדתי שיטות שונות של ייצוג האות הדיגיטלי).

HeavenlyB

New member
אוקיי, עכשיו אני עצבני, אבל אענה

-יוצא קובץ גדול? מה זה מעניין אותי? זאת הדרך. -כלים שונים, הכוונה היא לכלים ייעודיים להמרה ל-16 ביט. אני לא יודע איזה כלים יש לך במחשב, ואם אתה בכלל יודע להשתמש בהם, ואני לא הולך ללמד אותך עכשיו. באותה מידה אתה יכול לקרוא קצת במאמרים ושאלות נפוצות ולהזיז ת'תחת קצת. לא הכל צריך להיות מוגש לך למיטה. -תוכנה ייעודה להמרה ל MP3. הכוונה לתוכנה שנועדה אך ורק להמרה. יש מיליוני תוכנות כאלה.

bigm4

New member
אוקי אתה לא העצבני היחיד...

- היית קורא הכל ומבין.....אני לא מפגר...יכול ללמוד כל תוכנה בקלות אז תשמור את ההערות שלך לאחרים...אתה לא מעוניין להגיד שמות בעיה שלך... - דבר שני לא ביקשתי ממך ללמד איך עובדים עם התוכנה...רק תן שמות... - דבר שלישי אתה לא רוצה אל תענה משהו ביקש ממך? מה הבעיה שלך? - דבר רביעי אני השתמשתי בתוכנות כאלה אבל הם לא מצליחים להמיר את הWAV שיוצא מהקיוביס...ולמי שרצה לדעת אני שומר את הקובץ ב24 ביט לא פחות מ16....וMP3 שומר לי רק על 16 ביט וזה נשמע מגעיל....

kundara

New member
טוב טוב חלאס בלבולים

MP3- האיכות שלו מיוצגת ע"י קילובייט לשניה (kbps). כדי להנות מאיכות מומלץ 128 kbps ומעלה. מתחת, זה יסנן יותר מידי הרמוניות גבוהות וישמע עמום. כמובן שכל אחד ואיך שהוא מגדיר "איכות טובה", 192kbps שמקודד ע"י lame נשמע דיי מאוד מדוייק :) (שואף ל wav). כמובן, שאי אפשר לשפר איכות מקובץ שכבר איבד איכות, זה כמו לתת ביס לעוגה ואז להשלים אותו. אני ממליץ על Razorlame , תוריד אותו, תריץ חיפוש בגוגול, אני אולי יעשה אתזה מסודר יותר מאוחד, אני פשוט צריך לזוז.

SlyStone

New member
יש לי אחת ממש טובה...

בזמן שגם אני חיפשתי אחת שתמיר...לתוכנה קוראים- dBpower AMP Music Converter

bigm4

New member
תודה רבה ברוך משהו מבין אבל.....

אני מודה לך שהבנת אותי אבל יש לי את התוכנה הזאת והיא לא הצליחה להמיר את הקובץ WAV שיצא מהקיוביס לMP3 אתה יכול להסביר לי למה בבקשה? ממש לא הצליח עשה שגיעה כזאת....ושירים אחרים סתם שירים לא מהקיוביס הוא הצליח....

למעלה