../images/Emo22.gifמחלוקת קלה לגבי החוקיות...
ישנו רעיון "רוח החוק" מול "המילה הכתובה" צודקים אתה ואביך בכך שעל המעסיק להיות חף מאפליה מינית/דתית/גזעית כאשר הוא מראיין מועמדים, לעומת זאת בסוג העבודה הזה המצב הוא שונה. אף בית משפט לא ירשיע כוריאוגרף שסירב להעסיק גבר בלהקת מחול של נשים או להיפך, כנ"ל לגבי חנות לבני נשים שתרצה להעסיק אישה ולא גבר מטעמים די מובנים. גם בעסקים שכאלו (בר-מלצרות) יש למין המועסק משמעות עסקית כלשהי, וקשה לי להאמין ששופט יכריח בר להעסיק גבר/אישה בניגוד לצרכיו או לאופי המקום. בקיצור גם אם אפשר למצוא פסקאות תומכות בחוק, קשה לי להאמין שז יעבור את מבחן המציאות. לגבי מה שכתבת על תקופת החפיפה או התלמדות, אתה צודק בהחלט, אבל זהו הסטטוס קוו בימינו. לפני שבר מעסיק אותך הוא רוצה לבדוק יכולת, ואת זה ניתן לעשות רק על ידי 2-3 חפיפות כאשר אתה עובד וכבר מכיר פחות או יותר את המקום. המלצתי על זה, ואני עדיין ממליץ על כך לחסרי הניסיון שבינינו. כיוון שעצם הנכונות לכך מראה על ביטחון עצמי ומוטיבציה, לבעל המקום לא אכפת לתת לך את ההזדמנות (זה לא עולה לו כסף) ומבחינתך אם אתה באמת טוב הרווחת עבודה במחיר 3 לילות מבוזבזים, אם לא, סה"כ ביזבזת כמה לילות. המטרה של ההכוונה לא היתה יעוץ משפטי אלא קווים מנחים לגבי המצב כיום כפי שאני מכיר אותו. וכיום בתל אביב אם לא עבדת באחד הברים הגדולים והמוכרים, קשה למצוא בר טוב (בר טוב = לפחות 500שח ממוצע למשמרת) לעבוד בו.