רק לחלוק רגע משפיל

yonien

New member
תתקשר 100

אם זה כזה מפריע לך תתקשר עוד הפעם(או תן לחבר) ,תקליט אותו אומר שהעבודה מיועדת רק לנשים,תשאל עם מי דיברת ולך תגיש תלונה בתחנת המשטרה הכי קרובה. יש מקומות שלא יגידו לך את זה אלא סתם יגידו שהם לא מחפשים כרגע,אבל אם הוא מספיק מטומטם כדי להגיד לך את זה-שישלם!

hermis1

New member
../images/Emo11.gifתגידו, אתם שפויים?????????

1)המשטרה מטפלת בעבירות פליליות, אם היה פה קייס, הוא בטח ובטח לא פלילי, כך שאם אין לך כוונה להפוך לבדיחת היום בתחנה, זה ממש מיותר. 2)תפנימו ותבינו שבמקרה הזה לחפש עובד ממין מסוים זה לגיטימי וחוקי לחלוטין (לדעתי זה גם צעד נכון מבחינת המקום לשמור על איזון מסוים בין ברמנים וברמניות) אין לך מה לעשות בנדון, פרט ללחפש עבודה אחרת. 3)מצד שני, אולי עתירה לבג"ץ תעזור לך להשיג משמרת...

thenewone

New member
הרמיס, אם אתה רוצה

להתדיין בקשר לקטע העקרוני, אחלה. אבל בקשר לקטע החוקי, קצת ביררתי את העניין, אבא שלי עו"ד שמתמחה בדיני עבודה, ו...מה לעשות, זה ממש ממש אבל ממש לא חוקי. זה שכולם עושים את זה הפך את זה לנורמה, אבל חוקי זה לא.

Orrza

New member
ועוד דבר הרמיס (לא חוקי)

וכמובן ששכחנו את העבר... הצעת להראות רצינות בכך שתגיע לעבודה על חשבון זמנך האישי. זהו עוד דבר שהוא אינו חוקי בעליל, למרות שהפך לנורמה. המון מקומות יסכימו שתגיע לעבוד בהם במידה ותעבור "תקופת התלמדות" שבהרבה מקרים אינה בתשלום ונמשכת בין משמרת לשבוע. הדבר הזה הפך לנורמה בתחום המסעדנות, והוא לא חוקי. כל תקופת התלמדות חייבת בתשלום לפי החוק, ואסור לדרוש לבקש ממלצר או ברמן להגיע על חשבונו, או להתנות מתן עבודה בכך. בעלים של כזה מקום סופו לשלם קנס מכובד, ואת זה לא אני המצאתי. כמובן שאם נחמד לך (או לכל אחד אחר) במקום העבודה, ותרצה להופיע בזמנך הפרטי לשם כדי לעזור ולהנות מהאוירה והחברים לעבודה, הדבר הזה מבורך ואני מאחל זאת לכל אחד כאן. אור.

hermis1

New member
../images/Emo22.gifמחלוקת קלה לגבי החוקיות...

ישנו רעיון "רוח החוק" מול "המילה הכתובה" צודקים אתה ואביך בכך שעל המעסיק להיות חף מאפליה מינית/דתית/גזעית כאשר הוא מראיין מועמדים, לעומת זאת בסוג העבודה הזה המצב הוא שונה. אף בית משפט לא ירשיע כוריאוגרף שסירב להעסיק גבר בלהקת מחול של נשים או להיפך, כנ"ל לגבי חנות לבני נשים שתרצה להעסיק אישה ולא גבר מטעמים די מובנים. גם בעסקים שכאלו (בר-מלצרות) יש למין המועסק משמעות עסקית כלשהי, וקשה לי להאמין ששופט יכריח בר להעסיק גבר/אישה בניגוד לצרכיו או לאופי המקום. בקיצור גם אם אפשר למצוא פסקאות תומכות בחוק, קשה לי להאמין שז יעבור את מבחן המציאות. לגבי מה שכתבת על תקופת החפיפה או התלמדות, אתה צודק בהחלט, אבל זהו הסטטוס קוו בימינו. לפני שבר מעסיק אותך הוא רוצה לבדוק יכולת, ואת זה ניתן לעשות רק על ידי 2-3 חפיפות כאשר אתה עובד וכבר מכיר פחות או יותר את המקום. המלצתי על זה, ואני עדיין ממליץ על כך לחסרי הניסיון שבינינו. כיוון שעצם הנכונות לכך מראה על ביטחון עצמי ומוטיבציה, לבעל המקום לא אכפת לתת לך את ההזדמנות (זה לא עולה לו כסף) ומבחינתך אם אתה באמת טוב הרווחת עבודה במחיר 3 לילות מבוזבזים, אם לא, סה"כ ביזבזת כמה לילות. המטרה של ההכוונה לא היתה יעוץ משפטי אלא קווים מנחים לגבי המצב כיום כפי שאני מכיר אותו. וכיום בתל אביב אם לא עבדת באחד הברים הגדולים והמוכרים, קשה למצוא בר טוב (בר טוב = לפחות 500שח ממוצע למשמרת) לעבוד בו.

cloclo

New member
כמו בכל סיטואציה

של ניצול, אם אפילו מעטים מסכימים למעשה המנצל כדי להשיג יתרון על פני אחרים, זה יתקבע. תאר לעצמך שראש צוות בחברת מחשבים היה מתנה קבלה של מתכנת בכך שהוא ישב כמה ימים במשרד ויכתוב עבור החברה קצת קוד, לא בתשלום, על חשבון זמנו הפרטי, ככה רק בשביל לבדוק שהוא מתאים... או שקבלת עורך דין למשרד עורכי דין יותנה בכך שהוא ייצג איזה לקוח-שניים בבית המשפט בזמנו החופשי, ככה רק בשביל להראות איך הוא עובד. הלגיטימציה שאתה נותן לכך, אפילו אם זה רק מתוך קבלת המצב כפי שהוא היום, היא פסולה.

thenewone

New member
מסכים במאה אחוז

זה פשוט שוק פרוץ ומגעיל ביחס שלו לאנשים. כמו שאמרתי, גם באף שוק אחר לא יעיזו להגיד לך שמצטערים אבל מחפשים אישה (ואני לא מדבר על שוק הדוגמנות). ככה גם בשום מקום אחר לא יבקשו ממך לעבוד קצת בחינם.

cloclo

New member
רק זכור

שגם בתחומים אחרים, בהחלט יכולים וגם נוהגים להגיד לאישה שמאוד מצטערים, אבל מחפשים גבר. בעצם, כשאני נזכרת בדוגמאות שאני מכירה, לא אומרים את זה אף פעם, כי כאמור זו עבירה על החוק. אבל מה לעשות והשוק קטן (לפחות בתחומים מסויימים), כולם מכירים את כולם, ובמקרים שאני מכירה זה תמיד התברר אחרי כמה זמן בדרך אגב, משהו שעלה בשיחה עם אנשים שהיו קשורים לזה בעקיפין ואפילו לא ידעו שלבת שיחם יש קשר לעניין. בקיצור, החווייה שלך לא היתה נעימה, ואני מקווה שהפקת ממנה לפחות פרספקטיבה והבנה של איך זה להיות לרגע בצד שאתה פחות מכיר.

thenewone

New member
בוודאי שהפקתי

וחוץ מזה תמיד הייתי בעד שיוויון מלא בכל התחומים לגברים ולנשים.

מה זאת אומרת תאר לך? ../images/Emo13.gif

זה קיים. מזה סטז'ר במשרד עורכי דין? זה דבר מכוער שהתפתח לשוק עבדים. וגם בהייטק הרבה מקומות לא יתביישו להגיד לך -- תעבוד שבוע/שבועיים ונראה אז (אני יודע כי אמרו לי
), וכמו שמלצרות/ברמניות יש משמרת-שלוש משמרות של התלמדות/חפיפה איך שלא קוראים לעבודה חינם הזאת. בכל מקרה, 2 הסנט שלי על כל השרשור הזה -- rustynail צודק. זה עניין של מיתוג המקום. כשמארגנים מסיבה למשל, בד"כ מחפשים ברמניות שנראות טוב (או סתם בנות שנראות טוב שיעמדו מאחורי הבר), ואולי גם כמה ברמנים שנראים טוב (או סתם בנים שנראים טוב שיעמדו מאחורי הבר). למה? כי אנשים רוצים/צריכים לראות אנשים יפים במסיבה. בבאר תל-אביבי צעיר שלא שם דגש על איכות הבאר אלא יותר על הצד החברתי שלו, בד"כ ישימו ברמנית שנראית טוב. למה? כי זה מושך אנשים וגברים ינסו להתחיל איתה וייקנו יותר שתייה/שתייה יקרה יותר. מאותה סיבה יותר 'כלכלי' לקחת במקום כזה ברמן שרמנטי חצי דוגמן שיקסים לקוחות מהמין הנשי. אל תגידו לאף אחד שאמרתי את זה, אבל -- *סקס מוכר*. נכון, זה לא בסדר ולא פוליטקלי קורקט, אבל בתחום הזה זה לדעתי יחסית לגיטימי. זה לא לגיטימי, למשל, לסנן על פי מין בחברת תוכנה, או במשרד עורכי דין או בחנות ספרים, כי שם המראה הוא ללא ספק *לא* אחד מהשיקולים, אבל בתחום ההסעדה/הגשת מזון וכד' זה כן שיקול. (ואגב, מהכרותי הקטנה עם קולומבוס, יש שם ברמנים. כנראה באמת עזבה ברמנית ורוצים יחס שווה, שזה יותר צודק מצודק, ואני מניח שאפשר לקרוא למקרה הזה 'אפליה מתקנת').

hermis1

New member
סןף סוף מישהו מבין

שלא הכל נכנס לבועת ה"חוקי/לא חוקי" ככה הדברים עובדים, אל תשכחו שברמן או מלצר לא יכול להראות תיק עבודות או פרויקטים קודמים בראיון עבודה, הוא יכול להראות איך הוא יודע לעבוד. ובשביל זה צריך לעבוד. CATCH22. מה לעשות? זה אולי לא חוקי/לא יפה/לא לגיטימי אבל גם לטעום ענב או שזיף בסופר זה לא חוקי/לא יפה/לא לגיטימי, אבל גם כאן אנחנו בסך הכל רוצים לדעת על מה אנחנו מתכוונים לשלם, לגיטימי?

למעלה