רק לחלוק רגע משפיל

thenewone

New member
רק לחלוק רגע משפיל

אני בין עבודות, התקשרתי היום למסעדת קולומבוס בהרצליה פיתוח, לאחר ששמעתי שהם מחפשים בארמנים. ובכן, מסתבר שהם מחפשים, אבל בארמניות. אני בטוח שאני לא הראשון שנתקלתי בזה, אבל זה יותר ממעליב. דיברתי עם מנהל המסעדה ואמרתי לו שסיימתי את הקורס בהצטיינות, שאני בטוח שאני יכול להרשים אותו בידע וביכולת, אבל כל זה לא הספיק לו כי אני לא ברמנית. זה עצוב מאוד שהאפלייה הזאת קיימת, זה לא ממש חוקי, ובכל אופן אם מי מכם מחזיק רשימה שחורה של מקומות שהוא לא הולך אליהם (כל אחד וסיבותיו הוא) אני רק יכול להמליץ להוסיף לרשימה הזאת את קולומבוס, מסעדה שלא אוהבת גברים, או ליתר דיוק, אוהבת לקטלג בני אדם לפי מינם.

hermis1

New member
למה להעלב מתי שלא צריך?

ישנן עבודות שחלק מהדרישה היא מין העובד. אם בעל המקום רוצה צוות מאוזן וכרגע יש יותר בנים מבנות? זה דבר טבעי ומובן. גם לקהל הלקוחות דרישות משלו, ולראות צוות מעורב זה יותר חביב מלראות חבורות הומוגניות. אין מה להעלב ולקנות פנקסים שחורים, פשוט חפש בר שצריך ברמנים זכרים. בהצלחה.

סניפטר

New member
גם אני חיפשתי שם עבודה

רק רקע מקדים עלי אני שמן (לא משנה שירדתי מאז 20 קילו). בתור ברמן וגם בתור עוזר טבח לגבי הברמן הם אמרו לי גם שהם מחפשים "פנים" +"גוף" עם אופציה לאישה ובתור טבח זה היה מאוד פשוט יש תאילנדים/פיליפינים/ערבים . אז עכשיו השאלה הנישאלת למה? וחוץ מזה הייתי בכל הבארים והמסעדות בהרצליה פיתוח רק בשביל "הקטע" והתשובה הייתה פשוטה כמשמעה -מלאים בעובדים . אז אין מה לעשות אנחנו לא המין השולט אלא המין הנישלט

thenewone

New member
סניפטר זה לא בסדר

אתה יכול לשקול מאתיים קילו ולהיות מכוער כמו דרקולה, אם אתה עושה את הקוקטיילים הכי טובים, אם כשאני בא אליך לבר אתה יוצא להמליץ לי איזה וויסקי לבחור, אז אתה הברמן שאני רוצה שיגיש לי את הדברים. עם כל הכבוד, יש דברים שלא מחפשים בהם יופי, אלא הבנה, יכולת וכו'. ד"א אתה לא צריך להשלים עם זה, אין שום סיבה שלא יקבלו אותנו למקומות בגלל שאנחנו גברים, זה היה משפיל אם היו אומרים את זה לאישה, וזה משפיל ולא נעים גם בתור גבר. אם מישהו פעם אחת יתלונן על כזה מקום, אולי העתיד ייראה טוב יותר.

MEIMIS

New member
זה פשוט הסטיגמה היום שנוצרה

לבארים - בארמן יפה, מחוטב, מלובש, מסופר... ככה הכל הולך היום בגלל זה גם בבארים אקטיביים... הרוב.. נשים..

hermis1

New member
כגבר שרואה ברמן זה נכון, אבל אם יש

אם יש לך את האופציה לבחור בין ברמנית שמנמנה שמזכירה בפנים את קינג קונג, או בין ברמנית חיננית וסקסית שיודעת את העבודה בדיוק אותו דבר, בלי לנסות ולהיות יותר מדי צדקני, במי תבחר? כנ"ל לגבי בחורות. להגיד למועמד למשרת רואה חשבון או מתכנת מחשבים שמחפשים עובד מהמין השני או שמחפשים מישהו יותר יפה או רזה, זו חוצפה. לומר את אותם דברים (בטאקט כמובן) למישהו שאמור לעבוד עם קהל ולהיות מזוהה עם המקום זה לגיטימי.

thenewone

New member
קודם כל אני רוצה להאמין

שברמן ברמה הוא ברמן שמבין באלהוכול, שיודע לערבב, שיודע שחוץ מההבדל בצבע של התווית, יש עוד הבדל בין הג'וני ווקר האדום לשחור, ושהאדום לא יותר טוב למרות שאדום זה צבע יותר יפה... אם אני מנהל בר ובאות לי שתי בחורות, זהות לחלוטין, האחת יפה השנייה פחות, ברור שאני אבחר ביפה יותר. אבל אם אני מנהל בר, אני בחיים, אבל בחיים לא מחפש ברמן ממין ספציפי אחד, פשוט לא. זה לא טוב, זה לא בסדר, זה לא תקין, כל מה שאתה רוצה. זה פשוט לא בסדר, ולא צריך להשלים עם זה. בסופו של דבר, תאמין לי שאחרי שתי דקות, ואחרי שתרגע מזה שהברמנית כוסית, אתה תירצה מישהו שישרת אותך בצורה טובה (וזה לא שבחורות יפות לא ישרתו אותך טוב בהכרח, פשוט אם בחרו אותן אך ורק בגלל היופי, אז אחרי דקה וחצי עבודה אתה תבין את זה וזה יהיה לך חבל בתור לקוח)

silverselect

New member
בחייך...../images/Emo72.gif

אף גבר (במיוחד אם הוא אחראי בר) לא יעסיק ברמנית רק בגלל שהיא כוסית, אבל כולנו יודעים שבחורה יפה מוכרת יותר מכזו שהיא לא. די עם הצדקנות! גם אתה הצדקן כאשר תעמוד מולך בחורה עם מחשוף וריסים מעפעפים, תמצא שזה קשה מאוד להגיד לא כשהיא שואלת אם תרצה עוד משהו לשתות. או אם לא תעדיף ג'וני שחור על פני האדום. אני חושבת שכל בעל עסק מנוסה מבין את הכח שיש לבחורה על בר, במידה והיא יודעת לתת תפוקה ויודעת לדבר... וכן המראה עוזר! גם מהעבר השני של הבר לי באופן אישי הרבה יותר נעים לראות ברמן שרירי מזיע וחתיך מאשר להסתכל על איזה צנום מנסה להעיף בקבוק באוויר.

MidNight Flame

New member
מה שהוא טוען (ואתם מבלבלים לו ת'שכל

זה שזה לא פייר שמחפשים לפי מין! ההבדל הוא לא בין בארמן חתיך לבארמן מכוער אלא בין זכר לנקבה! אני מסכים איתו! אסור לעשות כזה דבר ואני אפילו מאמין שזו עילה לתביעה!

hermis1

New member
עוד דבר קטן...

כיום למצוא ברמנית טובה (באזור תל אביב לפחות) זה דבר ממש לא קל, לכן הגיוני יותר שהצעות עבודה כאלו יהיו תלויות הרבה יותר זמן. לדעתי יש כיום מעט ברמניות עם שילוב של ידע רחב, מראה טוב וניסיון עבודה במקומות עם לחץ עבודה גבוה, ומקום שעובד חזק יצטרך לחפש הרבה לפני שימצא מישהי בקריטריונים הללו. גם למצוא ברמן שעונה לדרישות האלו זה לא דבר פשוט, אבל במקרה הזה יש היצע גדול יותר והמקום יכול להיות יותר בררני. אני לא חושב שכל אחד שלא קיבלו אותו לעבודה צריך לחפש פגמים במקום העבודה או בגישת הניהול, מטבע הדברים כשיש משרה פנויה והרבה מתמודדים, ישנם אנשים שלא יקבלו את העבודה. נורמלי והגיוני. (עקרון שובך היונים...) אל תפסיקו לחפש ואל תתיאשו, בעלי מקומות בדרך כלל מחפשים אסרטיביות אצל ברמן, מועמד שמראה רצינות וביטחון עצמי גבוה בשילוב עם מוטיבציה וידע, סיכויו יגדלו פלאים. כלומר, לא לבוא עם השקפקפים אחרי הים ולשאול את המלצרית, בגמגום קל, "עם מי אפשר לדבר פה על עבודה?". רצוי לבוא בתחילת שעות הפעילות, לקבוע פגישה, להשקיע מעט בהופעה החיצונית להציג את עצמך ואת הניסיון במספר משפטים קונקרטיים. אם אם לך ניסיון מרשים, הצהרות כמו "עבדתי בניו יורק" או "הייתי 3 שנים ברמן במסיבות באילת" תמיד, אבל תמיד, נשמעות רע. אולי זה נכון אבל כל ברמן שני שראיינתי עבד בניו- יורק??? נו באמת... על העדר ניסיון עדיף לפצות במוטיבציה גבוהה, נכונות לבוא מספר פעמים על חשבון הזמן שלך ולתת לבעל המקום לראות את יכולת העבודה והלמידה שלך. אני חושב שבשנים האחרונות חל שיפור עצום ברמת הברמנים/ת בתל אביב. שינוי מבורך שהתחיל ממקומות כמו אונאמי וסטולי שעוד לפני 3-4 שנים הבינו את פוטנציאל הרווח בברמן מקצועי על פני העסקת הבן של הדודה מהבר השכונתי בקצה הרחוב. עלו והצליחו.

thenewone

New member
כמו שאני רואה את זה

אין שום סיבה לחפש דווקא ברמנית, או דווקא ברמן. אני רוצה להגיע למצב שיחפשו אדם, גבר או אישה, שיש לו ידע ויכולת, עם תעודת ברמן כמובן, לא גבר או אישה. זה נראה לי הגיוני. תאר לך שתלך למשרד עו"ד ויגידו שמחפשים שם אישה, כי כבר חצי מהעו"דים גברים. תקבל את זה? גם בבר זה לא מקובל, מצטער. ז"א זה מקובל, אבל זה לא מתקבל על הדעת, לא אצלי.

hermis1

New member
יש תחומים בהם זה מקובל....

אם אתה רוצה לדגמן, יש חשיבות לאם אתה גבר או אישה, נכון? תחליף את בר רפאלי בדובי גל ואיבדת את החשק למילקי לשלושת גיגולי הנשמה הבאים שלך. גם בבר יש חשיבות למין ולמראה. זה אולי מקומם או לא יפה, אבל זה ביזנס. אם יש לך סיבה עסקית להעדיף מין או מראה מסוים (ולא סתם גחמה) אז זה מוצדק. ואם בחורה יפה מוכרת יותר מגבר לא יפה יש לך לגיטימציה מלאה להעסיק בחורה.

סניפטר

New member
תשמע ברמן לא צריך תעודה

לפחות לא בארצנו . כי משתפשפים תוך כדי עבודה . וכל בר שמכבד את עצמו יחזיק מספר סיפרי קוקטיילים *למקרה חרום *מקרה חרום = לקוח שבא עם קוקטייל מטיזינבי

סניפטר

New member
אתה יודע מה הכי הצחיק אותי

אני העברתי קורס ברמנים ל 3 חברים שלי ועם הידע שהקנתי להם יצאו גוזלי לעולם האכזר טוב אז אחד מהם הוא שרירן אז הוא מצא עבודה ב DOOM אחר מצא בבית קפה של צפונבונים והשלישי פשוט מבין מה הוא שותה היום . ויש לי עוד חבר שלומד בזמן אמיתי למרות שאמרתי לו לחסוך תכסף כי יש לו מראה (שוודי) וכל בר יקח את שירותיו בין עם הוא מומחה לכלום או ספץ בהכל . לי אישית לא אכפת מעבודה כי אני טס לי לתאילנד הרחוקה ב - 25 לחודש . בהצלחה למחפשים

cloclo

New member
סניפטר, כשאתה אומר

"אנחנו לא המין השולט אלא המין הנישלט" אתה שוכח שמי שהחליט את זה ולא קיבל אותך לא היה אישה שרוצה לשכור רק נשים, אלא גבר שהחליט להשתמש במראה החיצוני של נשים על מנת לקדם את ענייניו הכלכליים. thenewone - כתבת "אין שום סיבה שלא יקבלו אותנו למקומות בגלל שאנחנו גברים". אני מניחה שאתה יודע שנשים חוות את זה כל הזמן, בעיקר במקומות עבודה שדורשים דווקא כישורים. דחייה על בסיס מגדרי וקבלה על בסיס מגדרי הם שני צדדים של אותו מטבע.

thenewone

New member
קלוקלו

אני נגד דחיה על בסיס מגדרי בכל מצב. גבר או אישה. סילבר, מה שכתבת יפה, אבל הרעיון הוא לא לבחור בין גבר לאישה, כאשר מגיעה אליך אישה שנראית פיצוץ. הרעיון הוא שאתה מחליט מראש שאתה רוצה אישה, וגם אם יבוא אליך תום קרוז בכבודו ובעצמו (או הדמות שלו מקוקטייל) אתה עדיין תעדיף מישהי בגלל שהיא יפה. למה? כי אתה הרי מראש מחפש אישה.

סניפטר

New member
נו אז את הבנת את מה שכתבתי

כי גם אותו בעל מיסעדה/באר נישלט על ידי המין הנשי . *אגב המשפט היה לשם הציניות והצחוק שבדבר .

gh231

New member
בוא נעשה החלפות

לא רחוק ממני יש פאב שמעסיק באופן עקרוני רק גברים.

thenewone

New member
גם זה חבל מאוד

אני באמת לא חושב שצריכה להיות אפלייה בעניין הזה. צריך לבדוק יכולת מקצועית ואחרי שעוברים סף גבוה בזה, צריך לבדוק שהמראה בסדר, נניח. לא יותר מזה. ובוודאי לא להחליט מראש על גיוס של רק בנים או רק בנות.

rustynail

New member
המממ...בר בונה לעצמו תדמית!

בעיר התחתית של החיפה הנוהג הוא מלצריות ברמניות וזהו! זאת אומרת המלצרית היא גם העומדת מאחורי הדלפק\בר ומכינה את הזמנתך האלכוהולית נורמה של שנים וככה זה עובד נשים בלבד ולעומת זאת בפאבים הוותיקים של הקריות נשים ממלצרות וגברים מברמנים אבל בכרמל...הכל פרוץ אין חוקים הופעה מעבר ליצוגית נטו! התדמית שבה אתה חפץ היא הגורם להעסקת העובדים לפי מין! בעיני זה מובן ומקובל...פאב אירי קלאסי יעסיק גברים בעלי מראה מבוגר יותר ורציני מועדון נשים וגברים מעורב, השכונתי מה שיש,הפוזה מעורב אסטטי, כל בר ותדמיתו וכן כאשר יש לך כבר ברמן ואתה מחפש עזר כנגדו ברמנית זה הפיתרון ... לבעלי הבית חשובה התדמית שהם ביקשו ליצור ומי שנוגד אותה לא יתקבל...פאב צעיר יעסיק עובדים בהתאם פאב למבוגרים יעסיק בהתאם!

למעלה