רק כך נגיע למטרה .

Integrali

New member
אין לנו ממש בררה...

התלות ההדדית שמתגלה בעולם היא זאת שמצריכה אותנו לפעול כמשפחה אחת. זאת ממש לא פנטזיה. מסתבר שזה מה שהטבע מחייב אותנו להגיע אליו, למסקנה זו מגיעים היום עשרות מדענים המעורבים בתחומים כגון כלכלה, פוליטיקה וסוציולוגיה. "אם החברה תשנה את דפוסי החשיבה ותלמֵד את הסטודנטים שצריך לרכוש השכלה לא כדי להתעשר, אלא כדי להעשיר את החיים שלהם באמצעות סיוע לאחרים, המודל העסקי הזה יכול להוריד בצורה דרסטית את העוני במאה הזאת". - הפרופסור לכלכלה מוחמד יונוס, חתן פרס נובל לשלום http://www.huffingtonpost.com/2011/08/11/muhammas-yunus-social-business_n_924877.html (אגב אני לא בעד או נגד הרעיון שאתה מציג, רק מציין שדרוש פתרון יותר שורשי)

SupermanZW

Well-known member
ככל שקל יותר לנצל שיטה לרעה פוחתים סיכוייה

להצליח. לא קיימת חברה בעולם עם דפוס חשיבה אחיד ולכן יש ליישם שיטה שפועלת ללא תלות בדפוסי החשיבה השונים הקיימים בחברה. פרופסור מוחמד יונוס הציג אידאל שאפילו הוא לא מאמין שקיימת הדרך לממש, עם זאת הוא טען שיש לשאוף לכך. כל עוד לא נמצאה הדרך לגרום לכלל האנושות לאמץ את מודל החשיבה של פרופסור יונוס מוטב שלא נאמץ שיטה שתנאי הכרחי להצלחתה הוא מודל החשיבה הזה. אם פרופסור יונוס ימצא דרך לשכנע את כל האנושות תהיה הצדקה לאמץ את השיטה שהוא מציע. השיטה שאני מציע אינה מצריכה מודל חשיבה אחיד לכלל האנושות וקשה מאוד לנצלה לרעה, לכן סיכויי הצלחתה גבוהים יותר.

Integrali

New member
פרופסור מוחמד יונוס הוא לא היחיד

הבאתי ציטוט שלו רק כדוגמא. למסקנות מעין אלה מגיעים בשנים האחרונות עשרות מדענים שעוסקים בתחום. אנחנו צריכים לשנות את דפוס החשיבה בכך שנתחיל לחשוב על "אנחנו" לפני ה"אני". זה לא הופך אותנו לבעלי קו מחשבה אחד, במשפחה לכל אחד יכולות להיות דעות שונות אבל כולם מסכימים בכך שחשוב לדאוג אחד לשני. לכן אחד יכול להיות ימני והשני שמאלני, אבל העיקר שתהיה הבנה שכולנו נמצאים בסירה אחת. אני לא בא לסתור או לחזק את ההצעה שלך, רק מציין שמלבד תוכניות כאלה ואחרות, עלינו לדאוג גם לפתרון שורשי לבעיה.

SupermanZW

Well-known member
גם לגרום לשינוי הזה בקרב כל האוכלוסיה זה בלתי

אפשרי. תמיד יהיו אגואיסטים ותמיד יהיו מי שינסו לנצל את השיטה.

זמרה

New member
אבל אם זאת תהיה הברירה היחידה

כדי להתקיים במציאות בצורה נורמלית?? לפעמים אנשים משתנים מאוד אם הם עומדים בפני סיטואציה מאוד חדה אנחנו לא צריכים לחכות למכה הבאה עדיף לנו להקדים אותה

SupermanZW

Well-known member
מכות היו ויהיו

גם אחרי אסונות קשים בני אדם בדרך כלל לא לומדים את הלקחים הנכונים.

Integrali

New member
כולנו אגואיסטים אבל

אנחנו בנויים בצורה כזאת שקשה לנו להתמודד עם בושה ולכן אנחנו מעדיפים לא לזרום עם האינסטינקטים הטבעיים שיש לנו כדי לא לקלקל את התדמית שלנו בעיני הזולת. לכן כאשר הערך העליון בחברה יהיה דאגה לאחרים, אדם באופן טבעי יתבייש לפעול בצורה הפוכה. תחשוב שהבת שלו לאחר שספגה ערכים של ערבות בבית הספר, חוזרת הבית ושואלת אותו על התרומה שלו לחברה. תחשוב איזה תחושת אי נעימות הוא ירגיש בפניה אם באמת הוא מנסה לנצל את החברה לתועלתו האישית.

SupermanZW

Well-known member
אנחנו הדוגמה הכי רעה לילדינו

דורשים מהם להיות אנשים טובים והגונים אבל משקרים ומתחמנים כאשר משתלם לנו וגם יודעים לתרץ היטב "שקר לבן", "מה שלא יודעים לא מזיק" ועוד תירוצים צבועים. הילדים לומדים מהדוגמאות שמספקים להם ההורים ולא מהדרישות של ההורים. גם ילדה קטנה שאבא שלה אומר לה "לאבא מותר ולך לא" מבינה שאבא שלה צבוע והיא מתנהגת יפה לידו רק כי היא מפחדת מעונש. אם לא נוכל לתקן את המבוגרים לא נוכל לתקן את הילדים, מאחר ואת המבוגרים באמת לא ניתן לשנות מכיוון שאישיותם כבר מגובשת גם לשנות את הילדים לא נצליח.

Integrali

New member
זה לא בשמיים

ראשית לגבי הדוגמא עם הילדים אז אני בהחלט מסכים איתך. אנחנו אכן זקוקים לחינוך חדש עבור הילדים שמחייב לכלול גם חינוך עבור ההורים. אני לא חושב שאתה צודק בכך שלא ניתן לשנות את המבוגרים. לאורך ההיסטוריה אנחנו רואים שאנשים נחשפים ומקבלים רעיונות חדשים אפילו שהאישיות שלהם כבר מגובשת. חוץ מזה רעיון הערבות לא ממש זרים לנו. דווקא בתקופה האחרונה אפשר לזהות הרבה התעוררות של הרצון להרגיש ביחד. אישה אחת במאהל ברוטשילד אמרה שהמחאה עזרה לה להבין שגנבו לנו את ה"ביחד" ועכשיו אנחנו מחזירים את זה. לדעתי יש מוכנות ובשלות לקבל את הדברים האלה ואנשים מבינים שחוסר סולידריות וחוסר ערבות זה באמת השורש לכל הבעיות (במיוחד לאור העובדה שעל זה מדברים גם המדענים שעוסקים בתחום). אגב לפי מחקרים חדשים, אם 10 אחוז מהחברה דוגלת ברעיון מסוים, הרעיון מתפשט והופך לדעה הרווחת של הרוב: http://scienceblog.com/46622/minori...scover-tipping-point-for-the-spread-of-ideas/

זמרה

New member
אני מסכימה איתך

צריך להתחיל מההורים והורים שכבר רוצים להתחיל... צריכים להתחיל מהילדים שלהם:) ילדים באמת מחקים את מה שהם רואים בסביבה שלהם, אם הסביבה שלהם היא הורים, חברים, טלוויזיה, אינטרנט... המוצא נמצא בשינוי הסביבה, צריך להתחיל לשנות את הסביבה שבה אנו חיים - אנחנו לא צריכים לעבור לגור בירח, מספיק שנרצה לשנות את הסביבה הקטנה שלנו ואז זה יתרחב הלאה, רק צריך הסכמה בין אנשים שמבינים שצריך כאן שיתוף פעולה.

למעלה