רק כך נגיע למטרה .

moys66

New member
רק כך נגיע למטרה .

• ישנם אנשים שמתעניינים בהתקדמות רוחנית, • ישנם אנשים שמעוניינים לנוע קדימה, מפני שחשוב להם שהם וילדיהם יתקיימו בביטחון ובשלווה, • ישנם אנשים, שזה כמעט ולא מעניין אותם. מעניין אותם רק לחיות את החיים בצורה נורמלית, טובה: עכשיו אני מרגיש בנוח וזאת כל המטרה שלי, לשמור על הנוחיות הזאת, או להגדיל אותה ככל האפשר. יש כאלה שעוסקים רק בצרכיהם האישיים וישנם כאלה שעסקים בצרכים הכלליים. ישנם אנשים שנמשכים לשליטה, לכבוד, למושכלות, לעושר, כלומר לדרישות גבוהות יותר בהשוואה לאנשים רגילים. אבל כולם כולם צריכים להבין שאך ורק אם הם יתאחדו עים כל השאר בצורה אמיתית ויתנו מעצמם הם יגיעו למטרתם.

danymaor

New member
נכון ורק לקוות שאילו ש "אנשים שנמשכים לשליטה"

נכון ורק לקוות שאילו ש "אנשים שנמשכים לשליטה (רוצים לרוץ לבחירות מתוך המחאה)" לא יגזימו עם הבקשות ובסוף זה רק יפגע במדינה (שזה אנחנו)

זה נכון רק באופן חלקי .

בדרך כלל איחוד כוחות מאפשר להתגבר על מכשולים שהאדם הבודד אינו יכול . אבל יש הרבה יוצא-מן-הכלל . כשרבים מאחדים כוחות יש תמיד מי שמנצל את המצב לתועלתו האישית . זאת הסיבה שאנשים עוקפים תור מסודר , גונבים , עורקים מהמלחמה , משתמטים ממיסים ועוד ועוד . . .

moys66

New member
הסיבה לכ להרע

הסיבה לכל הרע שאתה כותב למעלה היא מאוד פשוטה אנחנו אנשים אגוהיסטים יש כאלה יותר ויש כאלה פחות אבל בסופו של דבר כולנו חושבים רק על עצמינו ולכן יש רעות בעולם. האדם הוא היצור היחידי בעולם שנהנה מהסבל של האחרים.

מבחינה פילוסופית

המעשים אינם "רוע" . הם השגת ייתרון על אחרים . ייתרון על אחרים הוא הבסיס להתפתחות החיים ולגיוונם הרב .

moys66

New member
התפתחות הכלכלה על חשבון האחרים

כל ההתפתחות של האנושות היא בעצם התפתחות הקשרים בינינו, התפתחות התלות שלנו זה בזה. בהתחלה היו קיימות רק משפחות, לאחר מכן החלו להיווצר חמולות ושבטים, ואחר כך כפרים, ערים ומדינות. ולפני כמה מאות שנים החל הסחר הבינלאומי האקטיבי בין מדינות רבות. דווקא בגלל זה העמים המפותחים יצאו לכבוש מדינות זרות ולגלות יבשות חדשות. מפני שהם הרגישו שחסרים להם הקשרים. הרצון האגואיסטי כל הזמן דוחף אותנו לקשר הדדי ולסחר חליפין. כך התפתחה הכלכלה, שהיא בעצם ההעתקה מהדחף הפנימי שלנו להיות מקושרים זה לזה. לכן כל הכלכלה בנויה על האגואיזם שלנו, על הרצון לקבל, שהרגיש שהוא חייב להרוויח על חשבון האחרים: אני נותן לך, אתה נותן לי, וכן הלאה. האחד עסק בחקלאות, השני במלאכת יד, וכתוצאה מההתקשרות ביניהם, שניהם הפיקו את התועלת המירבית. מובן שאי אפשר לעצור את ההתפתחות הזאת ולחזור למצב שבו כל אחד מייצר לעצמו הכול ומנהל משק טבעי, כמו בזמנים עברו. וכך בנינו את כל סוגי הקשר בינינו, שכולם תואמים לאופי האגואיסטי שלנו, שהתפתח במשך אלפי דורות. עד שפתאום, בימינו, מתברר שהקשר הזה שיצרנו בינינו, מתוך האגו שלנו, הוא כבר לא כל כך פשוט כפי שחשבנו! היום מתגלה קשר אחר: אנחנו קשורים זה לזה בצורה הדדית. כך זה מתגלה מצד הטבע.

אני לא בטוח שהבנתי אותך באופן מדוייק .

האם אתה טוען שקיימת כלכלה שבה אין ניצול משאבי הזולת ? או שאתה טוען הכלכלה כולה היא תהליך של ניצול משאבי הזולת ? ושאלה נוספת - מה מתגלה בטבע , בנושא הניצול של הזולת ?

moys66

New member
יש והיה כלכלה תומכת

אני מדבר על כך שניגמרו הזמנים שאדם יכול לעבוד לבד יכול בכלל לחיות לבד הרי כולנו תלויים באחרים. תאר לך שההינו מוכנים לעזור אחד לשני באמת עים התחשבות אמיתית בצרכים של הזולת. כיום הכלכלה כולה היא תהליך של ניצול משאבי הזולת ולכן לחלק גדול מהציבור יש בעיות כלכליות רפואיות וחינוכיות הממשלות מחלקות את הכספים לפי כוחות של הסקטורים ולא לפי הצרכים האמיתים של העם. ולשאלה השניה שלך אז ככה מה שמתגלה זה השינאה הרעות של האדם וממנו בא כל הסבל שלנו. כולנו חיים עים רצון גדול לתענוגות וכולנו מחפשים מילוי לתענוגות האלו על חשבון האחרים וכאשר אנחנו לא מקבלים את המילוי הזה אנחנו סובלים. ד"א האדם הוא היצור היחידי שנהנה מהסבל של האחרים ואים רק נוכל לשנות את זה ונהנה מהתענוגות של הזולת נחייה הרבה יותר טוב.

==>

כדי להראות שדבריך לא נכונים מספיק שאראה אדם אחד שיכול לחיות בלי עזרת אנשים זרים . אנשים זרים בתגובתי הם אנשים שאינם בני משפחה מדרגה ראשונה או שניה . הקיום האנושי הנמשך מצריך ילודה . זו אפשרית רק עם בן/בת זוג . האדם נולד בלי שמוחו מושלם . בזה הוא שונה משאר בעלי החיים . לכן הוא זקוק לסיוע ממשפחתו ואילו חיות אחרות לא . אדם בוגר יכול למצוא מזון , מלבוש ומחסה לבדו . הוא לא זקוק לאחרים . הסיבה שאנשים חיים בחברה או חברות , הוא רק הייתרון הייחסי לעומת בדידות . אך ללא חברה אפשר לחיות גם-כן .

moys66

New member
מאוד קשה למצוא היום או בלתי אפשרי

אח יקר בזמנים המודרנים של היום לא קיים אדם בעולם שחי בכוחות עצמו. בגדים=הוא הצתרך ללכת ערום כיוון שהבגד זה לא רק לתפור בדים אלה לשתול כותנה לעבד אותה לחוטים מזה לעשות את הבדים משם לתפור בגד,(כמובן שיש עוד איזה עשרה תהליכים). אוכל=ברור לנו שאנחנו לא יכולים לצוד איזה חיה היום ולבשל אותה. או יותר גרוע זבל תאר לך שלא אוספים את הזבל בעירך !!!!!!!!!!!!!! אולי בצורה הזאת הצלחתי להעביר לך את מחשבותי,פשוט אין דרך לחיות היום בלי תלות הכרחית באחרים. לכן אנחנו צריכים לשבת בין כל חלקי העם ולנסות לוסת את הכלכלה שלכולם יהיה מספיק .

אם תרצה תאמין לי .

ברור לי לגמרי מה שכתבת . באחוז גבוה של המיקרים הדברים הם כמו שכתבת .אני אוהב לתת כדוגמא - עמידה בתור לקופה . פחות מריבות ומהלומות ותמיד יש מספר כרטיסים מוגבל . גם כאשר יש התנפלות כללית ללא סדר . אבל לא כולם ככה . לא תמיד ככה . תמיד יופיע מי שעוקף את התור . תמיד יופיע מי שאינו פועל בשיתוף פעולה . זה לא מיקרה . זו מוטאציה . אם השיטה מצליחה , אז יש לה ממשיכים . ואכן השיטה מצליחה . להשיג ייתרון על אחרים הוא הדבר החשוב ולא שיתוף הפעולה . ככה זה כששניים בורחים מאריה וככה זה כשמרמים את מס הכנסה , או מתחמקים משדה הקרב ועוד ועוד .

Integrali

New member
היום הדברים האלה כבר לא פועלים

אם אתה מזכיר מוטציות אז נראה שהמוטציה המצליחה ביותר זה כאשר תאים שונים בוחרים להתחבר לאורגניזם-על ולדאוג לצרכי הכלל לפני הצרכים הפרטיים. עשרות כלכלנים וסוציולוגים מגיעים למסקנה שכולנו בסירה אחת. זה לא עניין של פילוסופיה אלא עובדות בשטח. במיוחד מי שמעורב בכלכלה ופוליטיקה מרגיש בצורה מאוד ברורה את התלות ההדדית בין כולם ואת הצורך לסולידריות ודאגה הדדית.

NewWorld10

New member
דוגמא למה שכתבת ...

תראו מה כותב איש עסקים שכולנו מכירים ( סטף ורטהיימר) : "זה יופי מה שקורה היום. העם התעורר, אבל הוא לא מבין שהקוטג' והדירות הם לא הבעיה. הבעיה היא שלא סיימנו לעשות מהמדינה עם. כדי ליצור עם, כל אחד צריך להחליט מה הוא יכול לתרום, לא רק מה הוא יכול לקבל. אנחנו אוסף של פליטים שהצליחו להקים מדינה ב-1948 בגלל הנסיבות ההיסטוריות. אם רוצים עם ולא רק מדינה, צריך לנהוג כמו עם ולא כמו מדינה". http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/266/207.html?hp=1

Integrali

New member
תודה

"כל אחד צריך להחליט מה הוא יכול לתרום, לא רק מה הוא יכול לקבל."

SupermanZW

Well-known member
הנסיון מוכיח שויסות הכלכלה באופן מלאכותי נכשל

תמיד. רק שוק חופשי ומשוכלל יכול לפעול לאורך זמן ולספק את צרכי הרוב המוחלט. בישראל אין שוק חופשי אלא שוק ריכוזי וזה הגורם לבעיות. גם בארה"ב הממשל מווסת את הכלכלה באופן מלאכותי ולכן מרע את מצבה. כשלא פועלים למען שוק חופשי ללא ויסותים מלאכותיים גורמים רק נזקים.

Integrali

New member
לדעתי הדבר העיקרי שחסר

זה הסולדריות החברתית. כלומר עוד לפני שמחליטים על מדיניות נכונה מלמעלה, צריך שינוי מלמטה.

SupermanZW

Well-known member
כשיש אוכלוסיות פאראזיטיות גדולות שחיות על

חשבון שאר האוכלוסיה לא יכולה להיות סולידאריות חברתית. שינוי השיטה יגרום לסולידאריות חברתית.

Integrali

New member
אני לא חושב ששינוי השיטה זה מה שבהכרח

יביא לסולדריות שהרי בהתאם לטבע שלנו אנחנו בכל מצב נמשיך לחפש איך נוכל להרוויח על חשבון הזולת. מצד שני אם ניצור תחושה של משפחה, של ערבות, של דאגה הדדית, אנשים באופן טבעי יתביישו להתנהג בצורה פארזיטית. האדם בנוי בצורה כזאת שהוא סופג את הערכים של הסביבה. ואם ערך הערבות והסולדריות יחשב כערך עליון בחברה זה ישפיע על כל אחד ואחד. לכן אני חושב שהדבר העיקרי והחשוב ביותר זה זה להשתמש בתקשורת כדי להעלות חשיבות לערכים אלה. צריך להנחיל לכולם את ההבנה וההרגשה שכולנו נמצאים בתלות הדדית וכל נסיון של ניצול האחר פוגע בסופו של דבר בכולם.

SupermanZW

Well-known member
אי אפשר להגיע לסולידאריות כל עוד קימת האפשרות

להתקיים כפאראזיט. רק בשיטה שבה האחד אינו יכול לחיות על חשבון האחר יכולה להתקיים סולידאריות. זרים לעולם לא יתנהגו זה לזה כמשפחה וודאי לא יהיו ערבים זה לזה, אין שום היגיון בלבסס שיטה על פנטזיה שאינה יכולה להתקיים במציאות.

למעלה