רק חבל

אפרת10512

Well-known member
שהצדק ראה אור אחרי כל כל הרבה שנים.
אני מקווה שגם אלו שלא ראו את הצדק בחייהם לפחות בני משפחתם יפוצו.

זה מה שקורה שלא הולכים על קול ההיגיון ומחפשים הוכחות מדעיות שקשה מאוד להשיג אותם בשל ריבוי המשתנים המעורבים וככל שהזמן עובר, המשתנים שואפים לאינסוף.
רוב לוחמי הקישון כבר לא "יהנו" מההכרה שלהם כנכי צה"ל וקשה לי להאמין שמשפחותיהם יוכרו כמשפחות שכולות, כי זה יפתח צוהר להרבה תביעות אחרות גם בנושאים אחרים, כמו למשל פוסט טראומתי שמחליט כעבור מס' שנים להתאבד, או נכה צה"ל שנפטר.

מקסים 45

Well-known member
האמת בסוף מנצח

שמלת תחרה1

Well-known member
לא ברור מדוע מטרטרים את הנכים, ופרט את נכי צה"ל.

קר לי בך

Well-known member
צדק חלקי,
הלוחמים שנותרו בחיים וחולים הם אנשים מעטים ודי מבוגרים ואני בספק באם המשפחות יוכרו כמשפחות חללים, עוד יותר בספק אם יפוצו בדיעבד.
אבל העזרה גם למעטים האלה מבורכת

Harrington

Well-known member
מנהל
צדק זה מושג יחסי.

כולנו שמחים מן הסתם שהחיילים יקבלו סיוע וכולנו גם מוכנים כנראה להשתתף בכך כלכלית. אבל צדק לא בהכרח יש כאן. שוב ושוב נקבע על-ידי גורמי רפואה שאין קשר מיוחד/ברור/מובהק/מוכח/סביר בין חלק* מהמחלות מהן סובלים החיילים לצלילתם בקישון. למעשה יש על זה אם אני זוכר נכון קונצנזוס מקצועי-רפואי די נרחב.

אז מתישהו הומלץ בעיקר מסיבות הומניטריות ואולי גם מסיבות תדמיתיות בכל זאת לאשר גם לקבוצה השניה. כאמור, כולנו מן הסתם שמחים על כך. אבל "צדק"? אני לא חושב שזאת בהכרח המילה המדויקת כאן.

* לחלק כמובן יש והוא אושר זה מכבר.

צדק זה מושג יחסי.

כולנו שמחים מן הסתם שהחיילים יקבלו סיוע וכולנו גם מוכנים כנראה להשתתף בכך כלכלית. אבל צדק לא בהכרח יש כאן. שוב ושוב נקבע על-ידי גורמי רפואה שאין קשר מיוחד/ברור/מובהק/מוכח/סביר בין חלק* מהמחלות מהן סובלים החיילים לצלילתם בקישון. למעשה יש על זה אם אני זוכר נכון קונצנזוס מקצועי-רפואי די נרחב.

אז מתישהו הומלץ בעיקר מסיבות הומניטריות ואולי גם מסיבות תדמיתיות בכל זאת לאשר גם לקבוצה השניה. כאמור, כולנו מן הסתם שמחים על כך. אבל "צדק"? אני לא חושב שזאת בהכרח המילה המדויקת כאן.

* לחלק כמובן יש והוא אושר זה מכבר.
תגובתך ניתנת לפרשנות, לכן אשמח, אם תדייק במילותיך, למה כוונתך? האם, לדעתך, הקבוצה השנייה כהגדרתך לא צריכה לקבל?
מהו הקונצנזוס מקצועי-רפואי שאתה מתכוון? האם זה כן/לא קשור לקישון?

Harrington

Well-known member
מנהל
תגובתך ניתנת לפרשנות, לכן אשמח, אם תדייק במילותיך, למה כוונתך? האם, לדעתך, הקבוצה השנייה כהגדרתך לא צריכה לקבל?
מהו הקונצנזוס מקצועי-רפואי שאתה מתכוון? האם זה כן/לא קשור לקישון?
על השאלה הראשונה אני לא יודע לענות. זה עניין של מדיניות, של החלטת החברה. לא אני הכתובת לענות עליה. אני אומר רק שעל-פי הקריטריונים הקיימים להכרה, הם ככל הנראה לא באמת היו זכאים וההחלטה לתת להם היא החלטה לפנים משורת הדין ו/או לצרכי תדמית וכדו'.

לגבי השאלה השניה בוודאי שאני מדבר על הקישון.

על השאלה הראשונה אני לא יודע לענות. זה עניין של מדיניות, של החלטת החברה. לא אני הכתובת לענות עליה. אני אומר רק שעל-פי הקריטריונים הקיימים להכרה, הם ככל הנראה לא באמת היו זכאים וההחלטה לתת להם היא החלטה לפנים משורת הדין ו/או לצרכי תדמית וכדו'.
למה?
אם יש קשר למצבם הבריאותי לצלילותיהם בקישון, למה אתה חושב שהם לא באמת היו זכאים?
לגבי השאלה השניה בוודאי שאני מדבר על הקישון.
ברור שאתה מדבר על הקישון, אבל לא הבנתי, אם אתה מתכוון שהסרטן שלהם קשור לקישון או שלא קשור?
מהו, לדעתך, הקונצנזוס המקצועי-רפואי? האם מצבם כן קשור לקישון או לא?

Harrington

Well-known member
מנהל
למה?
אם יש קשר למצבם הבריאותי לצלילותיהם בקישון, למה אתה חושב שהם לא באמת היו זכאים?
התשובה בגוף השאלה :). כפי שכתבתי למעלה, רוב רובן המוחלט של גורמי המקצוע שהתעמקו בסוגיה קבעו שאין קשר בין הצלילה למחלה.
ברור שאתה מדבר על הקישון, אבל לא הבנתי, אם אתה מתכוון שהסרטן שלהם קשור לקישון או שלא קשור?
לא קשור.
מהו, לדעתך, הקונצנזוס המקצועי-רפואי? האם מצבם כן קשור לקישון או לא?
זה שכתבתי כעת כבר 3-4 פעמים ברצף :).

נסיך.333

Well-known member
אחיו של בחור שעובד איתי מתמודד עם הצלילות הללו כבר כמה שנים..
הבחור היה קצין בשייטת והיום בתפקיד בכיר באחת החברות הגדולות..

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
אחיו של בחור שעובד איתי מתמודד עם הצלילות הללו כבר כמה שנים..
הבחור היה קצין בשייטת והיום בתפקיד בכיר באחת החברות הגדולות..
לקוח שלי לשעבר לחם בהם שנים רבות כדי שיכירו בו כנכה צהל.
אחרי הלוך ושוב פלוס אינספור וועדות רפואיות
בסוף הכירו בו. רק שחודשיים אחרי זה הוא נפטר.

למעלה