רק היהודים שרדו?

ידו בכל

New member
מרתק ממש

מאחר ואני לא מיחס לרבנים כוחות קדושה או כוחות אלוהים אלא שופט אותם כבני אדם כמוני וכמוך, אני רואה בזה בעיקר טרגדיה איומה.

ואני לא הייתי ממהר להאמין לזה

גם לחילונים אני לא מאמין עד שאני רואה את זה במו עיני. בכלל הייתי מנצל את ההזדמנות הזאת לכל מי שיש לו מקורות לנושא של ההאשמות ההדיות בין החרדים והחילונים בענין השואה שיפנה אותי אליהם.

אני אחפש את הסרט בבית

מקווה למצוא אותו ולהביא לך את שמות המקורות אליהם תוכל לפנות כדי לבדוק את הסיפור במו עיניך. <שומרת שמעה שהצבע בו היא כותבת שורה זו אינו שחור אלא חום כהה כך שהיא נעשתה חשדנית במקצת לגבי מראה עיניים>

ידו בכל

New member
כחש

כחש - ספרו של בן הכט על משפט קסטנר הוא עדות מצמררת על מה שקרה עם יהדות הונגריה. האדמור יואל טיטלאבאום היה על הרכבת של קסטנר אבל זה פרט שולי באותו נושא בשנות החמישים שישים זה היה נושא חם וטעון מאד

Le Fay

New member
ויש את The Mission, ספרו המצמרר

של העיתונאי ההונגרי האנס האבה, שלקח חלק בנסיונות ההצלה.

ציטוטים

להבהרת העניין עלינו להבהיר את נתוני ינואר 4491. ואף עלי לגלות ברבים סוד מסוים ולהעלות על הכתב, לאחר שהיה ידוע ליחידים עוד בתקופה הנ"ל הנדונה. עתה לאחר 37 שנה, כבר ניתן לגלות סודות מעין אלה, כשם שמגלים סודות צבאיים לאחר תקופה סבירה, כשאין בזה כבר משום חשש תקלה וכו´ וכו´ הבנתם? תקראו שם את ה"סוד" שנתגלה למחבר ורק אחרי 37 שנה הותר לגילוי!!! אשרי המאמין. אח"כ כמובן הוא מאשים את הציונים שלא סיפרו לאמריקאים שיש משלוחי יהודים לאושביץ, ראיתי במאמר ארוך בעיתון המודיע שהרב מנדלסון שלח מידע עם מפות לאמריקאים על אושביץ וביקש מהם להפציץ את המחנות אבל האמריקאים סירבו, אז פתאום עכשיו האמריקאים נהיו הצדיקים ורק הציונים מנעו מהם מידע? ויש לתרץ הסתירה, כי במאמר של המודיע מיירי בענין דחסד לאומים חטאת ובנושא אנטישמיות ועל כן כל הדרכים כשרים להוכיח שהאמריקאים אנטישמיים ככל הגויים, ובמאמר של האתר הנ"ל מיירי בנושא הציונות ועל כן כל הדרכים כשרים להוכיח את רשעותם של הציונים. את האמת לאמיתה? עדיין לא יודע מי צודק בוויכוח, כל עוד לא ינופו האמוציות משני הצדדים ויוכל להערך מחקר אוביקטיבי לא נדע את האמת.

ביקורת היא דבר מצוין

מגלים היום דברים שקרו לפני הרבה יותר מ-37 שנה. מה קרה? מגלים על רצח ג´ון קנדי. מגלים על זוועות הסי.איי.איי. הכל שנים רבות לאחר האירוע. בשביל זה חושפים תעודות ומסמכים שנמצאו לאחר שאבדו או שנחשפו לאחר שהוסתרו. בשביל זה יש שיטות לבדיקת מהימנות של דוקומנטים. אפשר לבדוק את גיל התעודה, שיטות הדפוס הישנות ועוד. בשל הקירבה ההיסטורית הרבה (37 שנים זה פסיק היסטורי), יש עוד לוקסוס - להעזר גם בעדויות חיות או בתמיכה של אנשים שהנושא נוגע להם ולמשפחתם באופן אישי. באמת מעניין מה האינטרס של מי שחושף את ההיסטוריה ולמה הוא בוחר לחקור דווקא עכשיו דווקא את זה. אבל מה שחשוב הוא לבדוק את הוכחותיו לגופן וגם את שיטת המחקר שלו. ואגב, אין מחקר אוביקטיבי, כי לכל חוקר יש תפיסות עולם והנחות מקדימות לגבי המציאות. לכן הדרך היחידה לבדיקה היא מעקב אחרי שיטת המחקר ואופי הנתונים וההוכחות שהובאו, בהשוואה למה שיש למי שאומר את ההיפך.

תיקונון

הדוגמאות שהבאתי (כמו רצח קנדי) לא היו כ"כ מזמן. ועדיין מגלים עד קצות הפרה-היסטוריה הקדומה.

ידו בכל

New member
יש המון מחקרים

הנושא של שואת יהודי הונגריה די מכוסה כאשר העניין החרדי שם הוא באמת לא החלק המרכזי.

היהודים שרדו בזכות הסביבה הנוצרית

ובזכות הבדלנות שלהם. הנחת היסוד של רוב סוגי הנצרות היא שהיהודים צריכים לחיות בהשפלה על כך שהם מסרו את ישו לרומאים ועל אשמתם בצליבתו של ישו (או לפי המילים שלהם: "היהודים צלבו את ישו"). הם לא רוצים בהשמדת היהודים כי היהודים הם ההוכחה החיה לעונש שאלוהים נתן להם עלי אדמות על מעשיהם הרעים. היהודים אף יוכיחו בבואו הבא של המשיח את אמיתותו של המשיח על ידי שיתנצרו. מהסיבות הללו לא השמידו את היהודים כליל. כאשר הנוצרים רצו לחסך מישהו הם הצליחו. כך הם עשו באופן חלקי עם האריינים ובמיוחד הצליחו עם הקטרים שהושמדו כליל.

iceviper

New member
zig transi gloria mondi

כך חולפת תהילת עולם... אם אלה הסילופים שלך להיסטוריה,מה אומר ומה אגיד. הנוצרים המקוריים האמינו בתורה ולא היו שונים בהרבה מהיהודים. הנוצרים שאתה מדבר עליהם הם חלאת המין האנושי.

למעלה